واضح آرشیو وب فارسی:ایران ایزی تراول:
تخصیص بیش از ۱۰ میلیارد ریال به محوطه های تاریخی خراسان شمالی
تخصیص بیش از ۱۰ میلیارد ریال به محوطه های تاریخی خراسان شمالی در سفرطالبیان معاون میراث فرهنگی وبازدید از آثار تاریخی خراسان شمالی بیش از۱۰ میلیارد ریال اعتبار به محوطه های تاریخی استان تعلق گرفت.
به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری خراسان شمالی؛ محمدحسین طالبیان در نشست خبری با خبرنگاران بجنورد اعلام کرد:در طی بازدید های انجام گرفته ازرباط قره بیل ،عشق، قلی،مقبره شیخ ادکان،شهر تاریخی بلقیس وروستای رویین اعتبارات خوبی به این آثار تاریخی اختصاص یافت.
وی گفت :جهت رباط های عشق وقره بیل به لحاظ دارا بودن ظرفیت های تاریخی وگردشگری با کمک فرمانداری شهرستان گرمه ۷میلیارد ریال اعتبار استانی وملی به این رباط ها تعلق گرفت.
طالبیان با اختصاص ۱میلیارد ریال اعتبار نیز به رباط قلی افزود:این رباط ها ۴۰ الی ۵۰ درصد پیشرفت داشته وپس از مرمت مورد استفاده بخش خصوصی قرار می گیرند.
معاون میراث فرهنگی کشور اشاره کرد:خراسان شمالی استانی غنی از لحاظ آثار تاریخی وگردشگری است و استفاده از نیروهای مردمی ودستگاه های اجرایی جهت حفاظت ومرمت آثار تاریخی از ضروریات است.
وی با اشاره به اعتبارات در خصوص سایت باستان شناسی شهر بلقیس بیان کرد: تخصیص چهار میلیارد و پانصد میلیون ریال ازماده ۱۸۸، پنج میلیارد ریال از اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به استان و ۱۰ میلیارد ریال نیز اعتبار وجود دارد تا یک فضای مناسبی در این شهر باستانی ایجاد کنیم.
طالبیان با اشاره به روستای روئین به عنوان یک اثر تاریخی و فرهنگی، گفت: اگر قرار است که نماها و اماکن تاریخی این روستا را بسازیم باید دارای معماری تاریخی و همگون با فضا و طبیعت باشد.
طالبیان آرامگاه شیخ رضی الدین علی لالا ادکانی را نیز بسیار زیبا توصیف کرد وبا بیان پیشنهاداتی در مرمت این اثر افزود: با توجه به طرح مرمت مصوب ۵۰۰میلیون ریال از محل اعتبارات ملی به این مکان تخصیص پیدا می کند.
معاون میراث فرهنگی با اشاره به این که حفظ فرهنگ یکی از موضوعات مهم کشوراست، افزود: در بحث توسعه پایداری باید بتوانیم به ریشه های فرهنگی ، برای حفاظت و پژوهش کمک کنیم و این امر می تواند موجب اشتغال زایی هم در دانش حفاظت، احیاء و بهره برداری شود.
طالبیان با اشاره به سایت هایی از هزاره دوم تا چهارم همچون شهر چلو و شهر بلقیس و مسجدها و ارگ های که کاوش شده اند، گفت: اگر ساختارهای مهم فضای شهری در مدت سه الی چهار سال آینده با پژوهش انجام شود مسلما از مقصدهای شهرهای مهم ملی،جهانی خواهد شد.
وی یادآور شد: به نسبت ایده و کارهایی که در پیش است، اعتبار خیلی اندک بوده و برای جبران آن نیاز به کمک افرادی است که دلشان برای فرهنگ ایران می تپد.
وی با بیان اینکه یک درصد از منابع دستگاه های مختلف به پژوهش و حفاظت اختصاص پیدا کند، اظهار کرد: لازم است که دستگاه های مختلف در رسیدگی و ساخت و ساز و معماری تاریخی مشارکت داشته باشند.
طالبیان اعلام کرد: ۱۶۸ شهر تاریخی به وزارت کشور اعلام شده که در شورای شهرسازی عرصه و حریم های آن مشخص شده و تعداد زیاد دیگری وجود دارد که زمان تاریخی اش را مشخص کنیم. منبع: خبرگزاری میراث آریا
۹۴/۶/۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایران ایزی تراول]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]