واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ شهريور ۱۳۹۴ (۳:۵۸ق.ظ)
اويل کولر مورد نياز توربينهاي سولزر ساخت داخل آزمايش شد موج - براي نخستين بار اويل کولر مورد نياز توربينهاي سولزر ساخت داخل در مرکز انتقال نفت مارون ۱ آزمايش شد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدجعفر کوچکي، رئيس مهندسي توسعه، ساخت و منابع کالاي شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران، گفت: همسو با سياستهاي اقتصاد مقاومتي و تحقق اهداف آن در جهت خود اتکايي در صنعت انتقال نفت، نخستين اويل کولرهاي طراحي و ساخته شده به دست متخصصان داخلي به صورت آزمايشي در مرکز انتقال نفت مارون ۱ به کار گرفته شد.
محمدجعفر کوچکي با بيان اينکه پيشتر براي تأمين اويل کولرهاي مورد نياز در توربينهاي سولزر فعال در مراکز انتقال نفت مارون، از توليدات شرکت آلماني سازنده آن (GEA) استفاده ميشد، افزود: با توجه به تحريمهاي ظالمانه کشورهاي غربي، ممنوعيت صادرات آن به ايران و نياز عملياتي به اين تجهيزات، ساخت اين نوع توربين با هدف حمايت از توليد داخل و قطع وابستگي با تأمين کننده خارجي بهوسيله شرکتهاي داخلي در دستور کار قرار گرفت.
وي گفت: ساخت اويل کولرها به روش مهندسي معکوس و مطابق استاندارد شرکت سازنده بر اساس نمونه دريافتي از منطقه اصفهان بهوسيله متخصصان داخلي طراحي و ساخته شده است.
کوچکي درباره کارکرد اويل کولرها در توربينهاي سولزر گفت: هر توربين سولزر مجهز به يک مجموعه سهتايي از مبدل هوا خنک روغن است که به صورت سري فعاليت ميکند.
کارشناس ارشد ماشينآلات و مکانيک اداره مهندسي توسعه، ساخت و منابع کالاي شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران نيز درباره ويژگي و قابليتهاي اويل کولر ساخته شده در کشور نسبت به نمونه قطعه خارجي آن گفت: نمونه حاضر مطابق با نمونه اصلي ساخته شده و نخستين هدف رسيدن به پارامترهاي عملکردي نمونه اصلي و تثبيت نمونه داخلي آن براي جايگزيني با تجهيزات خارجي بوده است.
بابک جعفري نيا تصريح کرد: قيمت تمام شده هر دستگاه اويل کولر ساخته شده در کشور حدود يک چهارم نمونه خارجي است.
وي با بيان اينکه تأمين قطعات و تجهيزات يکي از ارکان تداوم فرآيند انتقال نفت و فرآوردههاي نفتي است، اظهار کرد: به طور حتم رسيدن به نقطهاي که کمترين وابستگي به منابع خارجي داشته باشد، در تأمين نياز عملياتي نکته مهمي به شمار ميآيد که آسيبپذيري صنعت انتقال نفت را نسبت به عوامل خارجي کاهش خواهد داد.
معاون فني منطقه اصفهان نيز گفت: اويل کولر نصب شده روي توربين سولزر مرکز انتقال نفت مارون ۱ با وجود گرماي شديد هوا در اميديه، با گذشت ۲۰ روز، عملکرد قابل قبولي داشته است.
به گفته محمد مذهب جعفري، تجهيزات نصب شده به مدت دو ماه ارزيابي و پايش خواهد شد که در صورت مثبت بودن، نسبت به تعويض ديگر اويل کولرهاي داراي مشکل اقدام خواهد شد.
هم اکنون ۱۸ دستگاه توربين سولزر در مسير انتقال نفت منطقه مارون به اصفهان فعال است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]