واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: لاريجاني: بدون حمايت ايران سوريه بدتر از ليبي ميشد
علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي كه در چهارمين اجلاس رؤساي مجالس جهان در نيويورك حضور دارد روز گذشته هم ديدارهايي با مقامات كشورهاي مختلف انجام داد و در يكي از اين ديدارها در حاشيه چهارمين اجلاس رؤساي مجالس جهان در ديدار با همتاي سوري خود با بيان اينكه برخي هم از تروريستها ميترسند و هم بهدنبال جنگطلبي هستند، گفت: اينكه كليد خاورميانه را به دست تروريستها دهيم راهحل سوريه نيست.
علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي كه در چهارمين اجلاس رؤساي مجالس جهان در نيويورك حضور دارد روز گذشته هم ديدارهايي با مقامات كشورهاي مختلف انجام داد و در يكي از اين ديدارها در حاشيه چهارمين اجلاس رؤساي مجالس جهان در ديدار با همتاي سوري خود با بيان اينكه برخي هم از تروريستها ميترسند و هم بهدنبال جنگطلبي هستند، گفت: اينكه كليد خاورميانه را به دست تروريستها دهيم راهحل سوريه نيست.
رئيس مجلس پايان بحران سوريه را راهحلهاي سياسي توصيف و تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران وظيفه خود ميداند تا فراهم شدن زمينههاي گفتوگو و صلح در سوريه از دولت و مردم اين كشور حمايت كند.
قدرداني رئيس مجلس ملي سوريه از جمهوري اسلامي ايران براي حمايت از كشورش
محمد جهاد اللحام رئيس مجلس ملي سوريه هم با قدرداني از مواضع قاطع جمهوري اسلامي ايران در حمايت از كشورش، گفت: محور مقاومت قطعاً پيروز خواهد شد چون مبتني بر مباني اخلاقي است و يك شريك ضعيف در آن ديده نميشود.
جريان تروريستي محدود به منطقه نيست و ميتواند براي همه خطرناك باشد
علي لاريجاني همچنين در ديدار با رئيس مجلس اعيان انگليس، با تأكيد بر اينكه مبارزه با تروريسم مشاركت و همكاري همگاني را ميطلبد، گفت: جريان تروريستي و افراطگري محدود به منطقه نيست و ميتواند براي همه خطرناك باشد. رئيس مجلس شوراي اسلامي نتيجه ائتلاف براي مبارزه با موادمخدر در افغانستان را افزايش 40 برابري توليد آن دانست و گفت: موادمخدر منبع درآمد تروريستها در افغانستان است و اراده بينالمللي براي مبارزه با آن وجود ندارد. لاريجاني افزود: ما سالها مسئوليت مبارزه با موادمخدر را به تنهايي بر عهده داشتيم. رئيس مجلس اولويت در همكاريهاي اقتصادي را انتقال فناوري دانست و گفت: بازار 80 ميليون نفري و منابع عظيم نفت و گاز فرصت مناسبي را براي سرمايهگذاري در ايران فراهم كرده است. رئيس مجلس اعيان انگليس هم گفت: بازگشايي سفارت انگليس در تهران به رفع تنشها كمك ميكند.
جريان تروريستي فقط به منطقه خاورميانه محدود نميشود
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه اين ديدارها با «لورنس دامونت» نايب رئيس مجلس فرانسه مبارزه با تروريسم در منطقه را براي هر دو كشور مهم دانست و افزود: جريان تروريستي فقط به منطقه ما محدود نميشود و خطري جهاني است.
رئيس مجلس تصريح كرد: توافق هستهاي ايران و 5+1 با اينكه اشكالاتي دارد، توافقي قابل قبول است و ميشود به آن مثبت نگاه كرد، اما بايد صبر كنيم تا ببينيم نتايج بحثها در مجلس ايران چه ميشود. لاريجاني با دعوت از رئيس مجلس فرانسه براي سفر به ايران افزود: گروههاي دوستي پارلماني دو كشور هم ميتوانند فعال شوند. همچنين «لورنس دامونت» نايبرئيس مجلس فرانسه هم در اين ديدار، توافق هستهاي را فرصتي براي بهبود روابط با اتحاديه اروپا دانست و گفت: اين توافق زمينهاي براي گفتوگوها در ساير حوزههاست. وي خواستار تقويت مناسبات پارلماني ايران و فرانسه شد و افزود: توسعه اين روابط زمينه را براي فعاليت بخش خصوصي در دو كشور فراهم ميكند.
مسئله سوريه فقط با اراده مردم و از طريق دموكراتيك حل ميشود
علي لاريجاني در ديدار با «خالد بن حلال بن ناصرالمعلولي» رئيس مجلس عمان كار نظامي را در سوريه بينتيجه خواند و گفت: مسئله سوريه به جايي رسيده است كه بايد يك راهحل سياسي شرايط را تغيير دهد. وي نقشآفريني عمان را در حل بحران سوريه مثبت ارزيابي كرد و گفت: مسئله سوريه فقط با اراده مردم اين كشور و از طريق دموكراتيك حل ميشود. رئيس مجلس افزود: همه گروههاي سياسي به استثناي تروريستها و گروههاي افراطي ميتوانند در آينده سوريه نقش داشته باشند. لاريجاني دولت وحدت ملي را راهحل بحران يمن دانست و گفت: نقش عمان در منطقه به ويژه در مذاكرات يمن بسيار مثبت است.
همچنين «خالد بن حلال بن ناصرالمعلولي» رئيس مجلس عمان نيز در اين ديدار با بيان اينكه راههاي نظامي تاكنون جز كشتار، آوارگي و تخريب تأسيسات زيربنايي نتيجه ديگري نداشته است، گفت: معتقديم گفتوگوهاي طرفهاي سياسي تنها راه حل حفظ منافع ملتهاست. وي روابط ايران و عمان را در بالاترين سطح دانست و افزود: اين سطح از روابط زمينه را براي تقويت مناسبات اقتصادي فراهم كرده است.
ايران و حزبالله مسئولانه مقابل تروريستها ايستادهاند
علي لاريجاني همچنين در گفتوگوي اختصاصي با كريستين امانپور، خبرنگار شبكه تلويزيوني سي ان ان گفت توافق اخير ميتواند شروعي براي درك بهتر بين دو طرف ايران و امريكا باشد. وي همچنين از رفتار قلدرمآبانه امريكا در قبال ايران كه حتي در دوران گفتوگوها نيز جريان داشت، انتقاد كرد. لاريجاني همچنين گفت: ايران و حزبالله هستند كه به صورت مسئولانه در برابر تروريستها ايستادهاند و با اين گروهها مبارزه ميكنند.
نماينده قم در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به جمعبندي هستهاي ايران و 5+1 گفت: اين توافق، توافق قابل قبولي است، هرچند اشكالاتي هم در آن ممكن است وجود داشته باشد ولي آن را قابل قبول ميدانيم.
لاريجاني با اشاره به اينكه بايد ارزيابي واقع بينانه درباره اين جمعبندي داشت، گفت: مسيري در گذشته در مورد موضوع هستهاي ايران دنبال ميشد كه بيشتر بر محور زور و تحريم استوار بود. اين نشان داد كه ظرفيت كارآمدي ندارد و به همين دليل امريكاييها مسير مذاكره را دنبال كردند كه اين مسير واقع بينانهتري نسبت به گذشته است. تلقي ما اين است كه اين ميتواند آغازي باشد براي فهم درستتر از مسائلي كه در سطح بينالمللي و منطقهاي به صورت يك چالش در ميآيد و ضررهايي به همه ميزند. لذا حل اين مسئله هميشه ميتواند كمككننده باشد.
وي درباره همكاري ايران و حزبالله با دولت سوريه در مواجهه با تروريستها گفت: مسائل منطقه، مسائل نسبتاً پيچيدهاي است كه بايد در كل نگاه عميقي به آنها داشت. اگر ايران در سوريه كمك نميكرد كه در آنجا تروريستها جلوتر نيايند، ترديد نكنيد كه سوريه بدتر از ليبي ميشد، جنگ به شكل ديگري در ميآمد كه همه كشورهاي همسايه از آن متضرر ميشدند و بحران وسيعتري به وجود ميآمد. كما اينكه در سوريه و جنگ طلبي در آنجا، نتيجهاش ظهور داعش و جبهه النصره شد. در سوريه كه دو گروه تندرو و افراطي هستند و اينها حمله كردند به عراق و تا موصل پيش رفتند. اين ميتوانست در همه جا تكرار شود و اين حادثه كوچكي نبود، بنابراين ايران نگاهي راهبردي و عميق را در منطقه دنبال كرد كه جلوي تروريستها را تا حدي كه ميتوانست گرفت، البته برخي كشورها در منطقه به تروريستها كمك كردند و برخي از كشورهاي بزرگ هم با تحليل غلط به اين تروريستها با عنوان مخالفان، كمك كردند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تأكيد كرد: مهم اين است كه ما رفتار گذشته را در طريقي تفسير كنيم كه بتوانيم مشكلات منطقه و بينالمللي را به نحو واقعبينانه و عاقلانه حل كنيم. در اين ترديدي نيست كه رفتار گذشته امريكا، مسئلهسازي و جنگطلبي براي منطقه بود و خسارات زيادي را به وجود آورد. جنگطلبيهايي كه در دوره رئيسجمهور قبلي امريكا در منطقه ما ايجاد شد، چيزهاي سادهاي نبود، حمله به افغانستان، به عراق، جنگ 33 روزه كه اسرائيل عليه مردم لبنان راه انداخت و پشتش گرم بود به امريكاييها. خسارتي كه مردم عراق از جنگ ديدند و بيش از يك ميليون نفر كشته و زخمي شدند، اينها چيز سادهاي نيست. حتي خود جنگ عليه ايران كه الان در اسناد و مداركي كه مسئولان اطلاعاتي عراق منتشر كردند، نشان ميدهد كه امريكاييها صدام را در جنگ تشويق و پشتيباني كردند. اين روشها باعث شد كه نام شيطان بزرگ روي امريكا گذاشته شود. بنابراين، اينكه نگاه مردم ايران به اين رفتارها منفي است، مسئلهاي طبيعي و درست است.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]