واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۱۸ب.ظ)
دبير انجمن آبهاي معدني و آشاميدني ايران در گفتگو با موج: فقط 11 ميليون دلار صادرات آب معدني داريم موج - وزارت صنعت معدن تجارت تعداد واحدهاي توليد کننده آب معدني در کشور را در سال 1392 بيش 120 واحد اعلام کرده است. البته گفتني است در سالهاي اخير شاهد رشد وتوسعه در اين صنعت بوديم. اين در حالي است که دبير انجمن آبهاي معدني و آشاميدني ايران در گفتگو با موج از صادرات حداقلي اين صنعت به ميزان 11 ميليون دلار خبر داده است. قدر مسلم با توجه به چشمه هاي گواراو کيفيت بالاي آب هاي معدني در کشور توجه به توليد وصادرات اين حوزه امري بديهي به نظر مي رسد .
پيمان فروهر، دبير انجمن آبهاي معدني و آشاميدني ايران در خصوص استانداردهاي لازم در آب به خبرگزاري موج گفت: با توجه به نهادهاي نظارتي که در اين زمينه وجود دارد مسلما حداقل استاندارها رعايت مي شود البته برخي از برندها داراي کيفيت بالاتري نسبت به ساير برندها ي مشابه هستند. توليدات اين نوع محصول نيز مانند ساير محصولات داراي کيفيت هاي متفاوتي هستند.
وي در خصوص نحوه نظارت براستاندارد آب معدني اشاره کرد: کنترل کيفي روي اين نوع محصولات بوسيله بازديدهاي دوره اي انجمن از واحدها صورت مي گيرد در اين زمينه دو نهاد نظارتي سازمان غذا ودارو وسازمان توسعه تجارت به خصوص در شش ماه نخست سال که مصرف اين کالا افزايش چشمگيري دارد نظارتهاي بيشتري خواهند داشت.
پيمان فروهر با بيان اينکه ذکر تاريخ مصرف بر روي بطري آب معدني الزامي هست اضافه کرد: در کشور ما درج تاريخ بر روي بطري آب مانند ساير محصولات غذايي بسته بندي شده الزامي است اين در حالي است که در استاندارهاي جهاني ومعتبري مانند کدکس درج تاريخ مصرف الزامي نشده است. دليل اين امر اين است که آبي که به صورت بسته بندي عرضه ميشود در شرايط کيفي وآنتي باکتريال تهيه مي شود وتا سه سال امکان استفاده از آن وجود دارد .
وي گفت:آب به عنوان محصول حياتي واصلي در زندگي بشر در شرايط اضطراري و ويژه به عنوان اولين محصولي که در اختيار سازمانهايي مانند هلال احمر وصليب سرخ جهاني قرار مي گيرد بنابراين بايستي نحوه استاندارسازي وبسته بندي به صورت صحيح انجام شود تا امکان ذخيره وانبار براي طولاني مدت آن وجود داشته باشد.
دبير انجمن آبهاي معدني و آشاميدني ايران در ادامه اظهار کرد: بطري هاي پلاستيکي اين محصول به هيچ عنوان خطري ايجاد نمي کند حتي در شرايط بسيار گرم نيز هيچ خطري ايجاد نمي شود ضمن اين که مصرف آب معدني در کلان شهرها افزايش چشمگيري داشته وفاصله زيادي ميان توليد وعرضه اين محصول به ويژه در تابستان وجود ندارد.
وي تاکيد کرد: حرارت بيش از حد مجاز وتابش نور مستقيم نيز بعد از شش تا نه ماه بر روي کيفيت آب اثر گذار است اين در حالي است که حتي مطالعاتي که در اين زمينه انجام شد بعد از اين زمان نيز در صورت مصرف هيچ مخاطره اي براي مصرف کننده ايجاد نمي کند وممکن است تنها بر روي کيفيت آب از لحاظ بو وطعم آن تاثير گذار باشد.
تقلب ممکن نيست
فروهر ضمن اظهاربي اطلاعي ازوجود هر گونه برند وواحد غير مجاز توليدات آب معدني خاطر نشان کرد:تقلب در صنعت توليد آب معدني امکان پذير نيست دليل اين امر اين است که با توجه به پروسه توليد اين محصول حتما بايستي کارخانه اي وجودداشته باشد. البته گفتني است سود هر واحد محصول پايين است و با توجه به هزينه بسته بندي وتحمل هزينه هايي که در اين زمينه وجود دارد امکان تقلب در آن را به شدت کاهش داده است وکاري نيست که بتوان به صورت زير پله اي ومحيطي محدود انجام داد.
وي در خصوص توزيع جغرافيايي کارخانه آب معدني ابراز کرد: استان گيلان ومازندران قطب توليد کننده آب معدني کشور در بخش شمال کشور محسوب ميشوند وهمچنين استان فارس نيز بزرگترين توليد کننده آب معدني در بخش جنوبي کشور است ولي در ساير بخشهاي کشور نيز برندهاي مختلفي افدام به توليد اين محصول کرده اند.
دبير انجمن آبهاي معدني و آشاميدني ايران به مشکلات صادرات در اين صنعت اشاره کرد و افزود:اين محصول حجيم وسنگين است وکرايه حمل آن نسبتا زياد ميشود وبا وتجه به ميزان پايين سود صادرات آب معدني صرفه اقتصادي نداشته است وتوليد کنندگان استقبال زيادي نداشته اند اما خوشبختانه در سالهاي اخير شاهد بخشي از مشکلات صادرات در اين حوزه مرتفع شده است وشاهد افزايش صادرات هستيم.
فروهر در ادامه به ميزان ارزش صادرات آب معدني اشاره وبيان کرد: در سال گذشته حدود 11 ميليون دلارارزش صادرات آب معدني کشور بود که در مقايسه با ساير کالاهها وپتانسيلي که ايم کالا دارد اين رقم ناچيز محسوب ميشود.
وي سرانه مصرف آب معدني در کشور را 15 تا 20 ليتر عنوان و خاطر نشان کرد: ميزان سرانه مصرف کشورهاي حوزه خليج فارس 120 ليتر است وترکيه نيز بيش از130 ليتر اعلام شده است .
وي به دليل خواص مختلف درماني و بکر بودن آب معدني اشاره و توصيه کرد: آب معدني ازخلوص بيشتري نسبت به آب شرب برخوردار است.و مصرف زياد آب معدني هيچ گونه عواقبي نخواهد داشت.چون لوله هاي اصلي انتقال آب نيز بيش از 40 سال قدمت دارند . و مطابق اعلام سازمان آب بيش 30 در صد نشتي در لو له هاي اصلي انتقال آب وجود دارد .
وي در پايان تاکيد کرد: نيترات در آب معدني کشور بسيار نا چيز و در زير 7 است اين در حالي است که اين ميزان در استانداردهاي جهاني چند برابر اين مقدار است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]