واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۳۳ب.ظ)
وزير راه و شهرسازي خبر داد: وصل شدن خطوط راهآهن شهري و بينشهري/شبکه آزادراه ايران در حال اتصال به شبکه آسيا است موج - وزير راه و شهر سازي توسعه شبکههاي حملونقل ريلي کشور را برنامههاي مهم و در دست اقدام اين وزارت راه و شهرسازي عنوان کرد و از وصل شدن خطوط راهآهن شهري و بينشهري در آيندهاي نزديک خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، آخوندي، وزير راه و شهرسازي تأکيد کرد: شبکه آزادراه ايران در حال اتصال به شبکه آزادراه آسيا است و ايران بهترين کريدور حملونقل به لحاظ دريايي، ريلي، هوايي و جادهاي است. در حال حاضر ۲ هزار و ۳۰۰ کيلومتر آزادراه در کشور وجود دارد که در صدد هستيم اين مقدار را به ۵ هزار کيلومتر افزايش دهيم و بايد از تمامي ظرفيتهاي موجود حداکثر استفاده را ببريم.
وزير راه و شهرسازي با تأکيد بر افزايش ظرفيت ترانزيتي کشور از ۶ به ۱۲ ميليون تن به تجارت پايدار کشور با همسايگان و دنيا اشاره کرد و گفت: به دنبال ارتقاي وضعيت راهها هستيم. در حال حاضر ۲۱۷ هزار کيلومتر راه داريم که بايد در نگهداري آن کوشا باشيم. در سال ۹۲، سالانه ۵ ميليون تن آسفالت براي بهسازي راهها صرف شد که اين مقدار در سال ۹۳ به ۱۰ ميليون تن و در سال ۹۴ به ۱۵ ميليون تن رسيد. همچنين بهبود وضعيت پايانهها از ديگر اقداماتي است که انجام داديم و در صدد هستيم که ۳ هزار کيلومتر آزادراه در دست ساخت و ۵ هزار کيلومتر بزرگراه را ظرف ۴ تا ۵ سال آينده به بهرهبرداري برسانيم.
آخوندي شفافيت را يکي از برنامههاي دولت يازدهم عنوان کرد و با اشاره به سامانه ۱۴۱ سامانه اطلاعات جادهاي که در تعطيلات عيد فطر بيش از ۵ ميليون بازديد کننده داشته از راهاندازي چنين سامانهايي در کنار خدمات و پروژههاي زيربنايي و روبنايي خبر داد.
وي همچنين از برنامههاي افزايش ايمني جادهها را نصب دوربين عنوان کرد و گفت: ابتداي سال ۹۴، قرارداد نصب ۸۰۰ دوربين را در جادههاي شرياني کشور که ميتواند در افزايش ايمني و کاهش سرعت مؤثر افتد داشتيم و در برنامه داريم تا ظرف دو سال و نيم آينده در هر ۲۰ کيلومتر راههاي شرياني کشور يک دوربين نصب کنيم.
وزير راه و شهرسازي در تشريح وضعيت آزادراه تهران-شمال گفت: اين آزاد راه به ۴ قطعه تقسيم شده که قطعه چهارم آن نزديک به چالوس افتتاح شد. همچنين قطعه پنجمي نيز براي اين آزادراه تعريف شده که چگونگي اتصال شرق به غرب است و در اين قطعه ۵۰ درصد پيشرفت داشتيم. قطعه يک نيز از تهران تا شهرستانک است که در سيستم جديد به طور مستقيم از کن به شهرستانک متصل ميشود و با اين تغيير مسير ۶۰ کيلومتر کاهش خواهد يافت.
وي پايان قطعه اول آزادراه تهران-شمال را پايان سال ۹۱ عنوان کرد و در مورد قطعه دوم اين آزادراه گفت: قطعه دوم بعد از شهرستانک به طول ۳۰ کيلومتر است که بزرگترين تونل اين قطعه به حساب ميآيد و قطعا تا پايان سال ۹۶ به بهرهبرداري ميرسد. همچنين دشوارترين بخش اين آزادراه بخش اول قطعه سوم به طول ۱۰ کيلومتر در هزارچم است و مابقي ۱۶ کيلومتري اين قطعه قابل انجام بوده و به زودي به بهرهبرداري ميرسد.
وزير راه و شهرسازي با بيان اين که صنعتي شدن ايران با راهآهن و در سال ۱۳۰۰ آغاز شد به مشکلات کلانشهرها در حوزه نبود خطوط ريلي حومهاي اشاره کرد و گفت: در حال حاضر روزانه ۱۱۷ هزار خودرو بين تهران و کرج در رفتوآمد هستند که توسعه خطوط ريلي و اتصال آنها به يکديگر ميتواند بخش عمدهاي از مشکلات حال حاضر را حل کند. متأسفانه در ايران حملونقل ريلي حومهاي حلقه مفقوده اين صنعت است و در صدد هستيم تا اين نقيصه را جبران کنيم.
آخوندي با اشاره به اين که اجراي ۶۴۶ کيلومتر راهآهن حومهاي تهران آغاز شده گفت: بايد از سرمايههاي موجود استفاده کرده و با بهرهوري از آنها ۳ هزار کيلومتر را دوخطه کنيم که با اين اقدام ظرفيت راهآهن دو برابر افزايش پيدا ميکند. همچنين قرارداد دوخطه کردن ۸۸۶ کيلومتر را امضا کردهايم و اميدواريم ۳ هزار کيلومتر باقيمانده را به قرارداد برسانيم.
وي همچنين از ايجاد بخشهاي جديد در حوزه راهآهن خبر داد و گفت: نيازمند ناوگان خاص بوده و در قطارهاي دوربرد نياز به کوپههاي خانوادگي داريم. در حال حاضر ۲ هزار و ۲۰۰ واگن مسافربري داريم که حدود ۶۰ واگن در ۶ ماهه نخست سال ۹۳ اضافه شد و چيزي در حدود ۴۰ واگن فرسوده را نيز خارج کرديم. همچنين راهآهن درجه ۳ وضعيت خوبي ندارد و از ۲ هزار و ۶۰۰ واگن بايد ۶۰۰ واگن را از دور خارج کرده و جايگزين کنيم. مطلوب آن است که تعداد واگنها به ۴ هزار برسد.
وزير راه و شهرسازي برقي کردن ناوگان ريلي را از جمله پروژههاي گرانقيمت عنوان کرد که پس از تحريمها اقدامات فاينانس آن انجام ميگيرد.
آخوندي در حوزه هوايي با اشاره به اينکه در حال حاضر ۲۴۸ ناوگان هوايي وجود دارد که ۱۰۰ مورد از آنها زمينگير شدهاند به ميانگين سني ۲۰ ساله هواپيماها، سرمايهگذاري گسترده در اين بخش را يادآور شد و افزود: در شرايط مناسب به ۵۵۰ هواپيما نيازمنديم. همچنين از ۶۷ فرودگاه داخلي، ۸ مورد از آنها بينالمللي هستند و براي توسعه در اين بخش بايد به خريد هواپيماهاي کوچک روي بياوريم که از لحاظ قيمت تمام شده و طول پرواز نسبت به هواپيماهاي برد متوسط گرانتر هستند.
وي همچنين از ايجاد يک بسته تأمين مالي در اينباره خبر داد و گفت: در سال ۹۱، ۱۶ مميز ۸ ميليون مسافر با هواپيما جابهجا شدند که در سال ۹۳ اين مقدار به ۱۸ ميليون نفر افزايش پيدا کرد و اينها در حالي است که قيمت بليت هواپيما به شکل نسبي افزايش نداشت.
وزير راه و شهرسازي در مورد وضعيت فرودگاه بينالمللي امام خميني با اشاره به برنامه فوري در دست ساخت براي ترمينال جديد اين فرودگاه با ظرفيت ۵ ميليون مسافر گفت: در پاييز سال ۹۵ ظرفيتهاي جديد وارد مدار ميشوند. در برنامه توسعه اين فرودگاه ساخت باند دوم و همچنين ترمينال دوم براي ۲۰ ميليون مسافر در دست طراحي است که اميدواريم ظرف ۳۰ ماه با انعقاد قرارداد اجرايي شود. اميد است ظرفيت فرودگاه امام خميني به ۳۰ ميليون مسافر افزايش يابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]