واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۴۶ق.ظ)
وزير راه و شهرسازي: تأمين مسکن براي اقشار کمدرآمد و متوسط ايران در وضعيت بحراني است موج - وزير راه و شهرسازي، گفت: مدت زمان لازم براي خريد خانه توسط طبقات و دهکهاي پايين تا ۲۵ سال افزايش داشته و به همين خاطر ميتوان گفت تأمين مسکن براي اقشار کمدرآمد و متوسط ايران در وضعيت بحراني به سر ميبرد.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، در بيان پروژههاي افتتاح شده در اين هفته توسط وزارت راه و شهرسازي گفت: افتتاح بالغبر هزار و ۳۲۷ پروژه در حوزههاي مختلف حملونقل ريلي، هوايي، زميني و دريايي با اعتباري معادل ۲ هزار و ۷۰۰ ميليارد تومان از برنامههاي وزارت راه و شهرسازي در هفته دولت بود.
وي افزود: تکميل ۱۳ هزار واحد مسکن مهر و واگذاري آنها در هفته دولت به متقاضيان از ديگر اقدامات وزارت راه و شهرسازي بود. همچنين مأموريت ساخت ساختمانهاي عمومي از جمله بيمارستان، مساجد و امثال آن نيز به وزارت راه و شهرسازي واگذار شده بود و وزارت راه و شهرسازي توانست در اين هفته در نقاط مختلف کشور برخي از اين ساختمانهاي عمومي را افتتاح کند.
عباس آخوندي با اشاره به موقعيت ترانزيتي و امکاناتي که به لحاظ موقعيت جغرافيايي براي ايران وجود دارد، عنوان کرد: بعد از مذاکرات وضعيت اقتصادي کشور بهبود نسبي پيدا ميکند و در زمينه ترانزيت ميتوان اميدوار بود که ترانزيت کالا را در ايران به ظرفيت ۱۲ ميليون تن در سال افزايش پيدا کند.
وزير راه و شهرسازي با اشاره به وضعيت نامناسب اکثر مردم براي تملک مسکن، برنامههاي اين وزارتخانه را براي تأمين مسکن و اجراي طرحهايي از اين دست تشريح کرد و گفت: در حال حاضر شاخص تملک مسکن در کشور شاخص پاييني است. در گذشته يک خانوار ايراني با درآمد متوسط به طور ميانگين با پسانداز ۶ ساله قادر به تأمين خانه براي خود و خانواده بود، در حاليکه در حال حاضر اين ميزان به حدود ۱۲ سال رسيده است. اينها در حالي است مدت زمان لازم براي خريد خانه توسط طبقات و دهکهاي پايين تا ۲۵ سال نيز افزايش داشته است و به همين خاطر ميتوان گفت تأمين مسکن براي اقشار کمدرآمد و متوسط ايران در وضعيت بحراني به سر ميبرد.
وي با اشاره به اين که در گذشته چيزي حدود ۶۰ درصد واحدها به بخش تملک مربوط بود و ۴۰ درصد به اجاره تخصيص پيدا ميکرد، معکوس شدن اين رقم را در طي سالهاي اخير يادآور شد و افزود: بر اساس آماري که از سوي مرکز آمار ايران ارائه شده در تهران نزديک به يکميليون و ۶۰۰ واحد مسکوني خالي داريم که اين امر نشان دهنده سوداگري در امر ساختوساز است. همچنين اين مساله مؤيد اين مطلب است که در ايران همواره ملک وسيله حفظ قدرت و پول بوده و کارکرد خود را براي رفع نياز به کارکردهاي ديگر براي قشري خاص تغيير داده است.
به گفته آخوندي، قاعده فروش تراکم و وضعيت نابهنجاري که شهرهاي حال حاضر به خود گرفتهاند محصول فروش تراکم و سوداگري است که دولت با اعمال قانون مصمم به برطرف کردن آنها است. همچنين مساله اقتصاد ايران قرار گرفتن در وضعيت رکورد تورمي است.
وزير راه و شهرسازي با تأکيد برقرار گرفتن ايران در سختترين شرايط اقتصادي تجربه شده در طي ساليان، گفت: بودجه عمومي در بدترين شرايط پس از انقلاب قرار دارد و اگر دولت همچنان مصمم باشد به منابع بانکي متوسل نشود اين وضعيت ادامه مييابد. به همين خاطر نيز راهکار دولت براي برون رفت از اين مشکل تأمين منابع پروژههاي خود با مديريت دارايي است که از انديشههاي دنبال شده وزارت راه و شهرسازي بوده و خواهد بود.
آخوندي با اشاره به اين که براي تأمين اعتبارات مالي و خدمات زيربنايي و روبنايي شهر جديد پرديس قرارداد مديريت مالي با بانک مسکن منعقد شده است، افزود: در حال حاضر شهر جديد پرديس براي خدمات زيربنايي و روبنايي خود به يک هزار ميليارد تومان بودجه نياز دارد و در حال حاضر تأمين مالي آن با توجه به اين که بودجه صفر است، ممکن نيست. به همين خاطر نيز براي رفع اين مشکل با انعقاد قرار داد مديريت مالي با بانک مسکن در صدد رفع اين مانع قدم برداشتهايم.
وي در تشريح راهکار مديريت دارايي به داراييهاي وزارت راه و شهرسازي در تملک ساختمانهاي اداري، راهها و امثال آن اشاره کرد و گفت: زمينهاي فراواني در اختيار وزارت راه و شهرسازي قرار دارد که جزو داراييهاي اين وزارتخانه است و در عين حال به دليل شرايط تورمي نميتواند به معادل رقمي تبديل شود تا بتوان ساخت پروژههاي زيربنايي و روبنايي را ادامه داد. اين وزارتخانه زمينها را به بانک مسکن داده تا آن دارايي را تبديل به احسن کند و با فروش زمينها بتوان نقدينگي را تأمين کرد.
وزير راه و شهرسازي با اشاره به اين که خدمات روبنايي شامل جدولکشي، خيابانکشي و احداث معابر از جمله وظيفه وزارت راه و شهرسازي است و خدمات زيربنايي از جمله آب، فاضلاب، برق وظيفه وزارت نيرو است از تخصيص ۵ هزار و ۳۰۰ ميلياردي دولت به وزارت نيرو در اينباره خبر داد.
آخوندي با اعلام تکميل و واگذاري يکميليون و ۶۰۰ هزار واحد مسکن مهر رقم نهايي را ۲ ميليون و ۳۰۰ هزار واحد مسکوني عنوان کرد و افزود: ۱۵ هزار واحد مسکوني مسکن مهر از رقم کلي ۲ ميليون و ۳۰۰ هزار واحد، فاقد متقاضي است که در حاشيههايي از شهرها واقع شدهاند که هيچگونه متقاضي براي خريد ندارند و با توجه به تکميل و واگذاري يکميليون و ۶۰۰ واحد مسکوني چيزي در حدود ۵۵۰ واحد مسکوني ديگر براي واگذاري و تکميل باقي ميماند که سعي ما بر اين است تا ۳۰۰ هزار واحد را تا پايان سال ۹۴ به پايان رسانده و مابقي را نيز تا پايان سال ۹۵ تحويل دهيم.
وزير راه و شهرسازي برگشت رونق به بازار مسکن را وابسته به شرايط اقتصاد کلان کشور دانست و وام ۸۰ ميليون توماني را يکي از راههايي دانست که در شهرهاي مياني ميتواند در خانهدار کردن مردم مؤثر واقع شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]