واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۳۲ق.ظ)
مراقبت زنان باردار تا ۴۲ روز بعد از تولد فرزند موج - مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: پرونده زنان باردار در مطب متخصص زنان و ماما به صورت الکترونيکي به بخشهاي دولتي وصل ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد اسماعيل مطلق درباره جديدترين برنامههاي دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت براي زنان باردار در راستاي سياستهاي جمعيتي، اظهار داشت: وزارت بهداشت از زمان سياستهاي ابلاغي، کميتههاي مختلفي را تشکيل داد و مراکز متعددي نيز در حال جلسه و برنامه هستند مانند جهاد، مرکز آمار، سازمان امور زنان، دانشگاهها، متخصصان بورد زنان، انجمن متخصصان زنان و انجمنهاي علمي تا ميزان باروري را طبق بند اول سياستها به بالاي ۲.۱ در سطح جانشينها برسانيم؛ يعني همه شروع کردند که اين کار را انجام دهند.
مطلق ادامه داد: حال اين که قبلاً وزارت بهداشت چه ميکرد، حرف ديگري هست ولي هماکنون نگاه مان براساس سياستهاي ابلاغي است و اگر کساني که منتقد هستند و در راستاي سياستهاي ابلاغي از سوي رهبر معظم انقلاب حرکت ميکنند و سياستهاي ابلاغي را قبول دارند، ما در خدمت همه آنها هستيم؛ براي اين که اولاً ميزان باروري را به بالاي ۲.۱ ببريم و مرگ کودکان و نوزادان و مادران باردار را کم کنيم، براين اساس رضايتمندي در زوجيني که باردار شدند را بايد ايجاد کنيم تا مشتاق شوند و براي زايمان و بارداري بعدي اقدام کنند.
مراقبت زنان ايراني تا ۴۲ روز بعد از تولد فرزند
وي به برنامهريزيها براي کاهش سزارين که از سال گذشته و به دستور وزير بهداشت در طرح تحول سلامت انجام شده، اشاره کرد و گفت: سطحبندي خدمات مادر و نوزاد را شروع کرديم؛ يعني خانمي که باردار ميشود تا زماني که فرزندش به دنيا بيايد و حتي تا ۴۲ روز بعد از زايمان تحت کنترل و مراقبت خواهد بود، بنابراين اين برنامهها را در مراکز بهداشتي درماني شروع کرديم.
مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، تصريح کرد: خواهشمان هم اين است که همه خانمهاي باردار و زوجيني که تمايل به بارداري دارند به مراکز درماني ما مراجعه و پروندهاي تشکيل دهند؛ زيرا به زودي پروندهها الکترونيک ميشود، بنابراين برنامه اين است تا خدمات تمام خانههاي بهداشت و مراکز بهداشتي درماني روستايي و شهري و پايگاههاي بهداشتي و در سال ۹۴ تمام حاشيه شهرها، به صورت اکتيو و فعال شوند.
مطلق عنوان کرد: حتي بنا اين است که ارائه خدمات مراقبتها براي زنان حاشيه شهرنشين طبق برنامه تحول سلامت و براساس سياستهاي ابلاغي صورت پذيرد تا به مادر کمتر آسيب برسد، بنابراين خدمات را خدمات اکتيو قرار داديم، يعني ميرويم سراغ مادري که يک بار به مراکز ما آمده و ديگر نيامده است. همچنين مادران؛ سه ماه قبل از بارداري نيز تحت مراقبت قرار ميگيرند، اگر بيماري خاصي داشته باشند کنترل ميشود تا روي بارداري اثر نادرستي ايجاد نکند.
وي افزود: همه مراقبتها نيز فعلاً در مراکز بهداشتي به صورت رايگان انجام ميدهيم. بالطبع اگر اين کار امسال انجام شود مراکز خصوصي هم اگر کلينيک داشته باشند بايد اين کار را انجام دهند. در برخي استانها مثلاً در البرز، هم يک برنامه داريم که تعامل با بخش خصوصي است تا بخش خصوصي لينک شود به بخش دولتي؛ يعني اگر در مطب مامايي يا متخصص زناني پرونده اي براي زنان باردار تشکيل شد اين لينک شود به بخش دولتي.
مطلق در ادامه عنوان کرد: ولي خواهشي که از همه زوجين داريم حتماً براي مراقبت مراجعه کنند زيرا معاينه آنان نيز رايگان انجام ميشود. بنابراين تمام خانمهايي که باردار هستند قبل از بارداريشان هم در بيمارستانهاي دولتي و هم در مراکز بهداشتي درماني مشخص کرديم که در هر شهري يک مرکزي ايجاد شود تا آموزشهاي قبل و زمان بارداري داده شود که آن ترس و نگراني که دارند مشخص و از بين رود.
وي بيان داشت: اين موارد را شروع کرديم و از حدود اسفند سال گذشته اين کارها را آغاز کرديم و هماکنون نيز تداوم دارد. هر کسي هم که ميتواند در اين راستا به ما کمک کند بيايد کمک کند. اينکه فقط بيايند ايراد بگيرند و منشأ علمي هم نداشته باشد صحيح نيست. بيايند همراه کارشناسان ما به مراکز بهداشتي درماني بروند تا اگر ايرادي هست برطرف شود چون همه ما از وزير بهداشت تا معاونان و همه تابع امر ولايت هستيم، بنده هم مقلد آقا هستم و اين موارد و سياستهاي جمعيتي را مو به مو اجرا ميکنيم. پس ديگران و نهادها بيايند کمک کنند.
مطلق تصريح کرد: شرايط کشور ما يک شرايط خاصي است، هم اکنون در جاهايي ميزان باروري کلي ما به بالاي ۲.۱ رسيده است، يعني بند اول سياستها حل شده است، مثلاً سيستان بلوچستان و بندرعباس باروري بالايي دارند. ۱۲ استان هم داريم که در برخي شهرهايشان ميزان باروري کلي به بالاي ۲.۱ رسيده است ولي در برخي از اين مناطق مرگ مادر و کودک بيشتر است و اميد به زندگي در آن شهر يا استان کمتر است، بنابراين سياستهاي ابلاغي رهبر معظم انقلاب مدنظرمان است.
وي در خاتمه خاطرنشان کرد: براين اساس ميزان مناطقي که باروريشان زير ۲.۱ است را تلاش ميکنيم که به بالاي ۲.۱ برسانيم. در نتيجه يک نسخه را ممکن است در عمليات در هر استان يا حتي در شهرها و روستاهاي استان متفاوت اجرا شود ولي هدف اين است که اولاً اميد به زندگي افزايش پيدا کند و دوم مرگ مادر کاهش پيدا کند و در نهايت مرگ نوزادان و کودکمان کاهش پيدا کند تا سالمندي جمعيت کم شود تا نيروي جوان و بالنده و شاداب را تقويت کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]