واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۳۱ب.ظ)
بزرگترين مصرفکننده انرژي در کشور، بخش ساختمان است موج - وزير نيرو با تأکيد بر اين که بزرگترين مصرفکننده انرژي در کشور، بخش ساختمان و خانگي است، گفت: يکي از اقدامات مؤثر در کاهش مصرف انرژي در بخش ساختمان و مصارف خانگي، رتبهبندي ساختمانها از نظر مصرف و کارايي انرژي است.
به گزارش خبرگزاري موج، حميد چيتچيان، وزير نيرو، ضمن بيان مطلب فوق تأکيد کرد: رتبهبندي ساختمانها و صدور برچسب انرژي براي کليه ساختمانهاي کشور ميتواند در زمينه کاهش مصرف انرژي در بخش ساختمان و مصارف خانگي انرژي بسيار مؤثر باشد.
چيتچيان کاهش مصرف انرژي در بخش ساختمان و مصارف خانگي را مؤثر در ارتقاي بهرهوري و کاهش شدت مصرف انرژي در کل کشور دانست و افزود: کاهش مصرف انرژي در صنعت ساختمان ميتواند در کاهش توليد آلايندگيهاي سوختهاي فسيلي در کشور مؤثر باشد.
وزير نيروي دولت تدبير و اميد، افزايش صادرات منابع انرژي در کشور را دستاورد کاهش مصرف انرژي در بخش ساختمان عنوان کرد و اذعان داشت: صرفهجويي حاصل از مصرف انرژيهاي فسيلي در کشور منجر به افزايش صادرات منابع انرژي ميشود، بنابراين با کاهش مصرف انرژي در ساختمان چه به لحاظ زيست محيطي و ارتقاي سلامت مردم، افزايش درآمدهاي کشور را نيز به دنبال خواهد داشت.
چيتچيان با بيان اين که بهينهسازي مصرف انرژي صرفه اقتصادي را براي خانوارها به دنبال دارد، افزود: کاهش مصرف انرژي در بخش خانگي ميتواند تا حد قابلتوجهي هزينه خانوارها را کاهش دهد، اين مباحث از اين منظر بسيار حائز اهميت است.
اين مقام دولتي همچنين گرمايش جهاني و تغييرات اقليم که ناشي از فعاليتهاي انسان است را تهديد جدي براي انسانها دانست و تأکيد کرد: با مديريت مصرف انرژي و استفاده از منابع تجديدپذير انرژي ميتوان اين تهديد را کاهش داد.
چيتچيان استفاده از نيروگاههاي خورشيدي را مؤثر در کاهش شدت گرمايش جهاني توصيف کرد و گفت: ايران کشوري است که به طور طبيعي با حوادث غيرمترقبهاي روبهرو است، بنابراين استفاده از انرژي خورشيدي موجب ميشود که در صورت بروز حوادث هر اقليمي با اتکا به انرژي اقليمي خود نيازها را برطرف سازد.
وزير نيرو دولت يازدهم به تلفات ناشي از برقگرفتگي اشاره کرد و گفت: اکنون حدود 3 درصد تلفات برقگرفتگي در شبکه انتقال برق و 12 درصد در شبکه توزيع وجود دارد، با توليد برق از نيروگاههاي خورشيدي اين تلفات به صفر ميرسد؛ چراکه به محض توليد مصرف ميشود.
چيتچيان با بيان اين که حدود 20 درصد از مصرف انرژي با اتکا به نقطه توليد و مصرف کاهش مييابد، اظهار داشت: با استفاده از انرژي خورشيدي در ساختمانها ميتوان مصرف انرژي را در پيک روز تا حد قابلتوجهي کاهش و توليد را افزايش داد.
وزير نيرو در ادامه قانون يارانهاي کردن قيمتهاي حاملهاي انرژي را مانع جدي بهينهسازي مصرف انرژي دانست و خاطرنشان ساخت: اميد است انرژي ارزان و تجديدپذير هر چه سريعتر در سبد انرژي کشور قرار گيرد و با اين کار انرژي را براي نسلهاي بعد ذخيره کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]