واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۴۲ق.ظ)
طي دو سال گذشته؛ آغاز به کار هشت هزار واحد توليدي با رعايت اصول محيط زيستي موج - رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: طي دو سال گذشته هشت هزار واحد توليدي، صنعتي با رعايت اصول حفاظتي محيط زيست در کشور فعاليت خود را آغاز کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، معصومه ابتکار، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، در همايش تبيين دستاوردهاي دولت تدبير و اميد در شهرستان ملارد، گفت: طي دو سال گذشته هشت هزار واحد توليدي با معيارهاي رعايت اصول حفظ محيط زيست فعاليت خود را در کشور آغاز کردند.
ابتکار افزود: اقدامات سازنده بسياري در طول دو سال اخير در حوزههاي گوناگون اعم از بهداشتي درماني اقتصادي و سياست خارجي و در جهت توسعه زيربنايي کشور عملياتي شده که بسيار قابل توجه و نويد بخش است.
معاون رئيس جمهور افزود: امروزه محيط زيست، بهبود کيفيت زندگي، بهداشت، آموزش براي همه مردم و توسعه اشتغال و زندگي توأم با عزت از شاخصهاي مهم ارزيابي دولتها در جهان محسوب ميشود.
رئيس سازمان محيط زيست کشور گفت: البته در ايران، در کنار اين مؤلفهها، شاخصهاي معنوي و اخلاقي هم مدنظر قرار دارد که اين امر بر دشواري کار ميافزايد.
معاون رئيس جمهور ادامه داد: در سال همدلي و همزباني و هفته دولت فرصت خوبي است که ما از طينت پاک و اخلاق خوب شهيدان والامقام رجايي و باهنر در راه توسعه و پيشرفت کشور استفاده کنيم.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست تأکيد کرد: دولت تدبير و اميد طي دو سال گذشته در سطوح مختلف از جمله آموزش، بهداشت، محيط زيست و اشتغال کارآمدي و توان خود را نشان داده است.
وي اين اقدامات را ناشي از حضور با برنامه دولت روحاني در عرصه مديريت کلان کشور دانست و گفت: به همين دليل در نخستين جلسه دولت به موضوع مهم درياچه اروميه پرداخته ميشود و مصوبه دولت در اين زمينه منجر به آغاز فعاليتهاي اجرايي و عملياتي براي احياي اين اکوسيستم ارزنده ميشود.
معاون رئيس جمهور خاطرنشان کرد: يکي از اقدامات ارزشمند اين دولت ارائه بودجه به مجلس در موعد مقرر بود و تأکيد رئيس جمهور نيز بر اجراي قانون و قانون گرايي است و اين يک تغيير رويکرد مهم است؛ زيرا متأسفانه ما از دوره اي را پشت سر گذاشتيم که از بي توجهي مديران به بي قانوني رنج ميبرديم.
ابتکار اظهارکرد: يکي ديگر از تلاشهاي مهم دولت ايجاد فضاي نشاط و اميدواري مديريت مبتني بر مشارکت عمومي و دانايي و استفاده از تمام ظرفيتها و پتانسيلهاي کشور بود که خوشبختانه با ايجاد فضاي همدلي و شور و نشاط و اميد در کشور، اين مهم محقق شد و امروز شاهد تضارب آرا و ديدگاهها در عرصههاي مختلف و همکاري و مشارکت مردم و دانشگاهيان و متخصصان در برنامه ريزيهاي مختلف کشور هستيم.
وي افزود: امروز در کشور 10 ميليون نفر تحصيل کرده دانشگاهي داريم که ميتوانند نقش خوبي در پيشرفت و توسعه کشور داشته باشند و دولت تلاش ميکند زمينه بهره گيري از اين توان عظيم علمي را فراهم کند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: امروز فضاي کشور، فضاي نشاط و خودباوري است و در شرايط سخت محيط زيستي کشور، هشت هزار واحد توليدي، صنعتي با رعايت اصول حفاظتي محيط زيست در کشور فعاليت خود را آغاز کردند.
معاون رئيس جمهور در خصوص کاهش تورم نيز خاطر نشان کرد: نرخ تورم از 40 درصد امروز به 14 درصد کاهش پيدا کرده و اين بيانگر تلاش دولت در مهار تورم است که البته همچنان ادامه دارد و حتي ايجاد زمينه مناسب براي اشتغال جوانان که از جمله موضوعات مهم اجتماعي است مورد پيگيري و تاکيد جدي دولت قرار دارد.
وي اشاره اي هم به برنامه ريزي و پيشرفت دولت در حوزه سلامت داشت و گفت: طرح سلامت و دستورالعمل بيمه همگاني در حوزه سلامت از جمله اقدامات مهم و ارزشمند دولت است که در راستاي افزايش و بهبود خدمات درماني کشور محقق شد.
ابتکار يکي از تاکيدات مهم مقام معظم رهبري و رئيس جمهور را حل و فصل بحث هسته اي توأم با حفظ عزت و اقتدار کشور دانست و افزود: خوشبختانه موفقيت دولت در اين زمينه که نشانگر توانايي دستگاه ديپلماسي در حل مناقشات و ايجاد فرصتهاي جديد براي تعامل در سطح منطقهاي و بين المللي بود، امروزه به الگويي براي جامعه جهاني تبديل شده است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست پيروزي ايران در بحث هسته اي را يکي از پيش زمينههاي مهم افزايش نقش پرنفوذ کشور در برقراري صلح و پايداري در منطقه دانست و اظهار کرد: دستاورد هسته اي در افزايش اهميت نقش ايران براي ايجاد صلح منطقهاي، تاثيري به سزا دارد و البته نبايد فراموش کنيم که خطرها و تهديدهاي بسياري عليه جهان اسلام وجود دارد.
وي گرد و غبار و زمينهاي رها شده را يکي از آثار سوء بحرانها و ناامنيهاي جهان اسلام برشمرد و گفت: جنگ و ناامني منطقه منجر به ايجاد بحرانهاي محيط زيستي متعدد از جمله گرد و غبار شده است.
ابتکار با اشاره به پديده گرد و غبار در کشور به ويژه در شهرهاي مرزي گفت: گرد و غباري که از سمت عراق و عربستان به کشور وارد ميشود به دليل رها شدن و بدون دولت ماندن اين کشورهاست و مقابله با پديده گرد وغبار از برنامههاي مهم سازمان محيط زيست است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان لزوم توجه مضاعف و هر چه بيشتر به سلامت زيست محيطي و حفظ اين مؤلفه حائز اهميت افزود: به دليل غفلت و بي توجهي به محيط زيست طي سالهاي گذشته، استمرار خشکسالي و تغييرات اقليمي شرايط زيست محيطي بسيار سختي را در کشور تجربه ميکنيم.
معاون رئيس جمهور ضمن يادآوري بيانات و تاکيدات رهبري در 17 اسفندماه سال گذشته مبني بر ضرورت حفظ محيط زيست با شمارکت تمام مزدم و دستگاهها، خاطرنشان کرد: بر اساس اصل 50 قانون اساسي نيز تمام مردم مکلف به حفظ محيط زيست هستند.
وي بيانات رهبري را فصل الخطاب و تعيين کننده خط مشي محيط زيستي کشور دانست و گفت: بيانات و رهنمودهاي ايشان تمام شائبهها براي کم اهميت بودن محيط زيست را بر طرف کرد و فرصتي مغتنم براي محيط زيست کشور فراهم آورد.
ابتکار اشاره اي هم به آمار سازمان بهداشت جهاني مبني بر اين که از هر هفت مرگ و مير يک مورد در اثر آلودگي هواست، داشت و افزود: يکي از برنامههاي مهم دولت مقابله با کاهش آلودگي هوا به ويژه در کلان شهرها است و در اين زمينه اقدامات و مصوبات بسيار خوبي صورت پذيرفته است که با همکاري اسير دستگاهها در حال پيگيري و اجراست.
وي افزود: دولت در روند کاهش آلودگي هوا؛ بهبود کيفيت سوخت از طريق توزيع بنزين يورو 4، حذف بنزين آلوده و پتروشيمي، استانداردسازي خودروها و خارج کردن خودروهاي فرسوده، همچنين حذف سوخت مازوت از چرخه نيروگاهي کشور را در کنار بسياري ديگر از برنامهها در دستور کار قرار داده است که خوشبختانه امروز نتايج اين اقدامات به وضوح مشخص است.
معاون رئيس جمهور آمايش سرزمين، مديريت دام و مرتع، مديريت کشاورزي و آبياري، مديريت پسماند، احياي تالابها و رودخانهها و درياچهها، توسعه پايدار و اقتصاد سبز، مقابله با پديده گرد و غبار، ارزيابي زيست محيطي را از ديگر طرحهاي مهم دولت در حوزه محيط زيست برشمرد و گفت: به طور مثال يکي از مهمترين بحرانهاي تهران و البرز، تمرکز جمعيتي بالا و همچنين تجمع 30 درصد از فعاليت اقتصادي کشور در اين مناطق است.
ابتکار تاکيد کرد: آمايش سرزمين در سراسر کشور به ويژه مناطقي همچون تهران و البرز و براي ايجاد شرايط توسعه پايدار و تغيير الگوهاي غلط توسعه اي از ضروريات است.
حسين گروسي نماينده مردم شهريار، ملارد و قدس در مجلس شوراي اسلامي در اين مراسم گفت: شهرستانهاي شهريار، ملارد و قدس به عنوان اصليترين ريه تهران تلقي ميشود همانطور که خشک شدن درياچه اروميه به کل کشور آسيب ميرساند، اگر از حفظ محيط زيست در اين منطقه هم غافل شويم آسيب جدي به پايتخت کشور وارد ميشود.
لازم به ذکر است، در اين مراسم فرماندار ملارد، ائمه جمعه و جماعات، رؤساي ادارات خانواده معظم شهدا و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]