واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۴۸ق.ظ)
از مهر امسال؛ ۱۲ کلينيک جنسي در کشور راهاندازي مي شود موج - مدير کل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به تقبل هزينههاي مشاورههاي جنسي از راهاندازي ۱۲ کلينيک جنسي از مهر امسال در ۱۲ دانشگاه علوم پزشکي کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد اسماعيل مطلق در تشريح راهاندازي کلينيکهاي جنسي در کشور اظهار کرد: بعد از ابلاغ سياستهاي تنظيم جمعيتي در ارديبهشت ۹۳ توسط رهبر معظم انقلاب و بعد از ابلاغ اين سياستها از طرف دولت توسط معاونت اول رياست جمهوري جهانگيري و تعيين تکليف وزارتخانهها بر اساس سياستهاي هر وزارتخانه و اهدافي که هر وزارتخانه در نظام جمهوري اسلامي دنبال ميکند وظايف سياستها مشخص شد.
وي ادامه داد: سياستهايي براي وزارت بهداشت از ۱۴ سياست ابلاغي رهبر معظم انقلاب وجود دارد، يکي از اين سياستها ارتقاي پويايي جواني و بالندگي جمعيت با افزايش نرخ باروري به بيش از سطح جانشيني است. اين يکي از سياستها است.
مطلق بيان کرد: سياست ديگر ارتقاي مراقبت و آموزش ابتدايي دوران کودکي است که بند ۴ سياستهاست، در واقع ارتقاي کيفيت زندگي زوجين نابارور و ارتقاي فرزندآوري که بند ۲ سياستهاي ابلاغي است، تحکيم بنيان و پايداري خانواده که همان بحث رضايتمندي زوجين از زندگي زناشويي که جزو بند ۴ سياستها است و بند ۶ در راستاي بند اول سياستهاي جمعيتي و اميد به زندگي. وقتي که اين سياستها به ما محول شد و ما بهعنوان متولي مشخص شديم، کارگروهي در وزارت بهداشت و درمان بهرياست وزير بهداشت و با دبيري دکتر سياري، معاون بهداشت و کميتههاي مختلفي زيرمجموع اينها به سياستها پرداختند.
مدير کل دفتر سلامت جمعيت و خانواده وزارت بهداشت افزود: نخستين کار ما اين بود که براي چالشهايي که در راستاي اين سياستها وجود داشت برنامه ريزي کرديم و ديديم که چالشهايي که موجود است يکي سن ازدواج است که بالا رفته و در کل کشور متفاوت است ولي حدود ۴ تا ۶ سال ميانگين سن ازدواج در خانمها و آقايان نيز بالا رفته است.
مطلق ادامه داد: در برخي شهرها مانند استان تهران حدود ۱۰ سال سن ازدواج بالا رفته است، دوم اينکه خود ميزان ازدواج پايين آمده است. ما با يک روندي که از سال ۱۳۸۵ تا ۹۳ بررسي کرديم ميزان ازدواج در کشور رو به کاهش است و بررسي ديگر اين بود که ميزان طلاق در کشور رو به افزايش است.
وي در پاسخ به اين پرسش که نقش وزارت بهداشت در طلاق چيست، گفت: بايد بررسي کرد، در پروندههاي متعددي ديديم که يکي از اشکالاتي که در بحث طلاق وجود دارد بحث اختلالات در زناشويي و مسائل جنسي است. بنابراين جلسات متعددي با سازمان امور زنان رياست جمهوري تشکيل داديم، با همکاري آنها و ساير ارگانهايي که به ما کمک کردند مانند شوراي انقلاب فرهنگي و وزارت کشور و سازمانهاي ديگر ملاحظه شد که اين کار يعني مباحث زناشويي يک تخصص خاص نيست، بلکه بايد تخصصهاي ديگر بيايند کنار هم تا بتوانيم مشکل را حل کنيم.
مدير کل دفتر سلامت جمعيت و خانواده وزارت بهداشت بيان کرد: يکي از تخصصها تخصص زنان است، بعد تخصص داخلي هست و همچنين متخصصي که آشنا باشد به مسائل جنسي که بيشتر اورولوژيستها و متخصصان کليه و مجاري ادرار هستند و همچنين روانپزشکان، البته روحاني آشنا به حقوق خانواده و حقوقدان آشنا به حقوق خانواده را نيز بايد لحاظ کرد.
مطلق ادامه داد: مجموعه اينها را ما در مرکز بهداشتي-درماني بايد قرار دهيم، پرداخت هزينهها را نيز وزارت بهداشت انجام خواهد داد، بر اين اساس با دانشگاههاي علوم پزشکي صحبت کرديم که ۱۰ دانشگاه قرار شد که اين کار را (راهاندازي کلينيکهاي جنسي) شروع کنند، دانشگاههاي ديگري مانند علوم پزشکي زاهدان هم اعلام آمادگي کردند و همچنين دانشگاه علوم پزشکي قم هم همينطور، بنابراين تاکنون ۱۲ دانشگاه اعلام آمادگي کردند، دانشگاههاي تهران و بهشتي هم هستند.
وي گفت: برنامه وزارت بهداشت اين است که اگر نقايص اين کار رفع شود، چون ممکن است يک خانم چند ساعت درگير شود، در سال آينده در دانشگاههايي که اين تخصصها را دارند اين کار را (راهاندازي کلينيکهاي جنسي) اجرايي کنيم، يعني راهاندازي ۱۲ دانشگاه با ۱۲ کلينيک و سال بعد هم برنامهمان اين است که در ۵۷ دانشگاه و دانشکده انجام دهيم و جاهايي که روحاني يا حقوقدان وجود نداشته باشد يا کم باشد از جاهاي ديگر کمک بگيريم.
مطلق افزود: در مرحله اول قرار شد ما يک مقداري براي راه اندازي کلينيکهاي جنسي هزينه کنيم تا اين خدمت رايگان انجام شود و يا با دفترچه بيمه انجام شود. ما استدلالمان اين است که همه افراد کشور دفترچه خدمات درماني دارند. آنهايي که بيمه دارند با دفترچه بيمه و آنهايي هم که بيمه ندارند امسال قرار شد معاونت بهداشتي در اين زمينه کمک کند و با سازمان بيمهگر به توافق برسيم؛ براي همين هم قرار شد امسال بهصورت پايلوت انجام شود تا چالشها در بيايد و با سازمانهاي بيمهگر هم صحبت کنيم که اگر هزينههاي بيشتري هم داشته باشد در سالهاي آتي در دانشگاههاي ديگر اين مشکل را هم با بيمهها حل کنيم، ولي امسال هزينهها در اين ۱۲ دانشگاه و کلينيکها علاوه بر دفترچه سلامت؛ خود وزارت بهداشت نيز قبول کرده است که به دانشگاه کمک کند تا اين کار انجام شود.
مدير کل دفتر سلامت جمعيت و خانواده وزارت بهداشت اظهار داشت: ما بنا را بر اين گذاشتيم که از اوايل نيمه دوم سال اين کار (راهاندازي کلينيکهاي جنسي) را شروع کنيم يعني از مهر، بنابراين شايد نتوانيم بگوييم يک کلينيک را راهاندازي خواهيم کرد، زيرا روزي که ميخواهيم شروع کنيم امکان دارد چند کلينيک را با هم راهاندازي کنيم، ولي قرار است که اوايل نيمه دوم اين اتفاق بيفتد.
مطلق در خاتمه خاطرنشان کرد: افرادي که براي سلامتي جنسي مراجعه ميکنند مدت ويزيت شان ممکن است خيلي بيشتر از افراد عادي باشد. ما از آن پوشش بيمهاي که همه دارند استفاده ميکنيم و مابهالتفاوت را با کمک معاونت بهداشتي تأمين ميکنيم تا به اين برسيم که متوسط زمان يک ويزيت چقدر است و آن را با هماهنگي سازمان بيمه خدمات درماني نهادينه ميکنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]