تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 10 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زِنا، شش پيامد دارد: سه در دنيا و سه در آخرت. سه پيامد دنيايى‏اش اين است كه: ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1847176719




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مونیز: توافق ایران بر پایه علم و فن‌آوری ریشه دار هسته‌ای بنا شده است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مونیز: توافق ایران بر پایه علم و فن‌آوری ریشه دار هسته‌ای بنا شده است
وزیر انرژی آمریکا در یادداشتی توافق هسته ای ایران را از نگاه امنیت بر پایه علم تبیین کرد.


به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ وزیر انرژی آمریکا با انتشار مقاله ای در صفحه شخصی خود در پایگاه اینترنتی مدیوم ، توافق هسته ای با ایران را از نگاه امنیت بر پایه علم تبیین کرد. 


وزیر انرژی آمریکا با انتشار مقاله ای در صفحه شخصی خود در پایگاه اینترنتی مدیوم ، توافق هسته ای با ایران را از نگاه امنیت بر پایه علم تبیین کرد. 


در این مقاله آمده است: اواخر فوریه بود که رئیس جمهور از من خواست در گفتگوهای گروه 1+5 با ایران به جان کری، وزیر امور خارجه بپیوندم. قرار بر این شد ابعاد هسته ای توافقی را که می خواهد به شکلی قابل راستی آزمایی از دستیابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری کند، هدایت کنم. برای خیلی سوال شده بود که چرا وزیر انرژی در دیپلماسی پرخطر و بسیار حساس بر سر موضوعی که برای آمریکا و متحدان ما در منطقه پرآشوب خاورمیانه (غرب آسیا) اهمیت حیاتی دارد ؟


 پاسخ در این حقیقت نهفته است که توافق  بر پایه علم و فن آوری ریشه دار هسته ای بنا شده است و قرار است هم برنامه هسته ای ایران را محدود سازد و هم اقدام های راستی آزمایی مورد نیاز را معرفی کند و وزارت انرژی کارگزار اصلی در تخصص فن آوری و علم امنیت هسته ای در آمریکاست. 


کنگره باید با فهم و درک و تقدیر از این بعد توافق برای قطعی کردن ارزیابی خود از آن بهره بگیرد. و نیز، در خلال بحث بر سر توافق با ایران، بسیاری از رهبران ملی، کارشناسان و تحلیل گران برجسته در زمینه های متعدد از جمله، علمی ، دیپلماسی ، کنترل تسلیحات و نظامی به شدت از این توافق حمایت کرده اند چرا که تا اندازه ای به توانایی های فنی ما ایمان دارند.


وی در ادامه نوشت: خلاصه اینکه ، نتیجه اصلی برجام ، با برداشته شدن سلاح هسته ای ایران از روی میز ، به ما و متحدانمان کمک خواهد کرد  به دیگر مسائل منطقه ای بپردازیم. این اظهارات دلایل زیادی را برای حمایت از توافق از دیدگاه های حیاتی مطرح می کنند.


علم و امنیت هسته ای 
نخست باید بگویم دستور کار امنیت هسته ای کشور را رئیس جمهور اوباما در ابتدای دولت خود در سخنانی که در سال 2009 در پراگ بیان داشت، آشکارا مشخص کرد. این دستور کار بر دو جنبه متمم تاکید دارد: حصول اطمینان از قدرت بازدارندگی موثر، ایمن و امن بر پایه ذخایر سلاح هسته ای که بدون آزمایش هسته ای حفظ و نگهداری شده است. این در حالی است که آمریکا همواره هدف درازمدت جهان عاری از سلاح هسته ای را دنبال می کند. ایمن سازی مواد هسته‌ای قابل استفاده در ساخت سلاح در جهان، از بین بردن چنین موادی در صورت امکان و همکاری در جهت جلوگیری از تولید بیشتر چنین موادی. این دو در صدر ماموریت های وزارت انرژی نیز قرار دارند و اصولا از راه علم و فن آوری پیگیری می شوند. 


وی در ادامه نوشت: "هر اقدامی که آمریکا در جهت مقابله با اشاعه سلاح هسته ای و تروریسم هسته ای به اجرا می گذارد پایه و اساس علمی دارد. نتایج این سرمایه گذاری در طرح های علمی عدم اشاعه چیزی از قهرمانی کم ندارند: ایمن سازی مواد هسته ای در سراسر دنیا ، توسعه فن آوری های برتر برای کشف فعالیت های توسعه سلاح هسته ای در دیگر کشورها ، کشف انفجارهای هسته ای ، تحکیم نظارت و راستی آزمایی و تشخیص ، کشف و از بین بردن ابزار رادیولوژیکی و یا هسته ای که در اختیار تروریست ها قرار دارد. کامل بودن این دانش و تجربه چشمگیر مستقیما به مهارت ، تحلیل و تجربه ای ختم می شود که لازم بود تا توافق ایران را ساختاربندی کرده و بر اجرای آن نظارت کند. "


مونیز نوشت: تخصص هسته ای ما به لحاظ میزان و وسعت بی نظیر است. همین تخصص است که درستی ابعاد هسته ای توافق با ایران را اطمینان بخش می سازد. برای نمونه به موردی دقیق از حذف مواد هسته ای اشاره می کنم که برای ارزیابی توافق ایران در آن درس هایی نهفته است. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ، به ابتکار آمریکا، روسیه و آمریکا به توافق رسیدند ، توافقی که گاه پیمان اورانیوم غنی شده با درصد بالا ، گاه برنامه مگاتون و گاه مگاوات نامیده شد. همین فن آوری تقریبا دو دهه پس از کشف به عنوان بخشی از کار راستی آزمایی توافق ایران به کار گرفته خواهد شد. البته ، توافق هایی با چنین پیچیدگی هایی با فراز و نشیب هایی در مسیر اجرا روبرو می شوند.


توافق ایران را می توان از نگاه برنامه پیشین نگریست و درس های کلیدی از آن گرفت؛ نخست: در رسیدن به اهدافش در درازمدت ، کمی بیش از دو دهه و سه دولت در آمریکا موفقیت آمیز بود. با پیگیری بندهای فنی توافق، دشمن دوران جنگ سرد آمریکا ، درآمدهای تجاری مهمی بدست آورد که با اهداف ما در جهت اشاعه نشدن گره می خورد. این توافق مستلزم راستی آزمایی قوی بود که با فن آوری های پیشرفته کشف شده در لابراتوآرهای وزارت انرژی پشتیبانی می شد. و در آخر ، چالش ها در مرحله اجرا اجتناب ناپدیر بود ، اما از آنجا که چالش ها ، بر منافع شخصی طرف ها نمی چربید ، بالاخره با دست یابی به نتیجه موفقیت آمیز برطرف شدند. 








انتهای پیام/



اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

مارک تونر: جان کری دوم سپتامبر درباره توافق اتمی ايران سخنراني مي کند
ارنست مونيز: قادر به راستی آزمايی اجرای تعهدات ايران هستيم
پاتریک مورفی: برنامه نخست آمریکا باید توقف برنامه اتمی ایران باشد
جان کری: ادعای جمهوری خواهان در مورد ایران بی اساس است





۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن