واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۵ب.ظ)
استفاده لابي گران صنعت نفت آمريکا از توافق هستهاي موج - لابي گران صنعت نفت در آمريکا و طرفداران لغو ممنوعيت صادرات نفت اين کشور در کنگره اميدوارند موضع آنان در شرايطي که قانونگذاران در حال بحث درباره توافق هستهاي دولت اوباما با ايران هستند، تقويت شود.
به گزارش خبرگزاري موج، حاميان برداشتن ممنوعيت ۴۰ ساله صادرات نفت آمريکا، چنين استدلال ميکنند که اگر قرار باشد ايران در چارچوب توافق بينالمللي رفع تحريمها در قبال محدودسازي برنامه توسعه هستهاي خود اقدام به صدور محصولات نفتي کند، پس توليدکنندگان نفت در ايالاتمتحده نيز بايد بتوانند محصولات خود را صادر کنند.
به گفته حاميان صادرات نفت آمريکا، اين نوع استدلال باعث تقويت موضع اين گروه شده است، اظهارنظر غيرمنتظره ۲ سناتور ارشد دمکرات در هفته گذشته مبني بر ايجاد فضاي مصالحه براي گشايش صادرات نفت اين اميد را ايجاد کرد که شماري از سناتورها که هنوز موضع خود را اعلام نکردهاند، در نهايت از قانونگذاري در اين باره حمايت کنند.
توليدکنندگان نفت و نمايندگان ايالتهاي توليدکننده نفت به کنگره فشار ميآورند که قانون منع صادرات نفت آمريکا را که در پي کمبودهاي دهه ۱۹۷۰ ميلادي به تصويب رسيد، لغو کند، اما؛ صاحبان پالايشگاههاي نفت مخالف برداشتن اين ممنوعيت هستند، زيرا؛ براي آنان سودآوري داشته است. برخي گروههاي مصرفکننده سوخت نيز از احتمال افزايش قيمت آن نگران هستند.
هري ريد، رهبر جناح اقليت مجلس سنا، هفته گذشته به نشريه پوليتيکو گفت: هنوز درباره حمايت از پيشنهاد رفع ممنوعيت صادرات نفت ايالاتمتحده تصميم نگرفته است، اما؛ به گفته او لازم است که قانونگذاران بهنوعي مصالحه در اين خصوص برسند.
همچنين، سناتور باب منندز از مخالفان جدي برداشتن ممنوعيت صادرات نفت در سخنراني خود درباره مخالفت با توافق اتمي ايران، به احتمال صادرات محدود نفت اشاره کرده است.
وي گفت: ايالاتمتحده بايد صادرات به آن دسته از کشورهاي متحد آمريکا متقبل شود که در صورت مسدود شدن توافق با ايران و محروم شدن آن کشور از صادرات به بازار نفت، با مشکل تأمين واردات روبرو ميشوند.
سناتور دمکرات، هايدي هيتکامپ، از ايالت داکوتاي شمالي که از ايالتهاي عمده توليدکننده نفت است، از پيشرفت در بررسي پيشنهاد رفع ممنوعيت صادرات نفت آمريکا در يک سال اخير استقبال کرد و گفت: تمرکز بر توافق با ايران سبب شد اين سوال مطرح شود که چرا لغو تحريمهاي ايران را ميتوان بررسي کرد، اما؛ ممنوعيت صادرات نفت آمريکا بايد ادامه داشته باشد.
انتظار ميرود که مجلس نمايندگان پاييز امسال درباره پيشنويس قانون رفع ممنوعيت صادرات نفت خام رأيگيري کند، اما مسيري که اين قانون براي تصويب نهايي بايد در مجلس سنا طي کند، پيچيدهتر است.
ليزا مورکوفسکي، سناتور جمهوريخواه ايالت آلاسکا و سناتور هيتکامپ به دنبال اختصاص زمان براي به بحث گذاردن موضوع در برنامه کاري متراکم مجلس سنا هستند تا حمايت دمکراتهايي را که نگران نقض منافع پالايشگران هستند، برطرف کنند. صنعت پالايش از ممنوعيت صادرات نفت سود برده است؛ زيرا به نفت خام توليد داخل دسترسي دارد و مجاز است که فرآوردههاي پالايش شده را صادر کند.
اين ۲ سناتور در ماه مه در تلاش براي افزودن پيوست صادرات به يک لايحه سنا درباره بررسي توافق هستهاي با ايران ناکام ماندند.
جرج بيکر، مدير اجرايي گروه لابي نفتي پيس، گفت: پيشنهاد صادرات نفت سريعتر از آنچه که انتظار ميرفت در ميان ايالتهاي غيرنفتي موافقاني را جذب کرده است.
وي اضافه کرد: ايالتهاي بسياري نگراناند که دستيابي ايران به بازارهاي نفتي در حالي که شرکتهاي نفتي آمريکا از آن محروم باشند، به زيان اين شرکتها خواهد بود.
برخي گروهها نيز نگران هستند که گره خوردن موضوع توافق با ايران و همچنين بحث صادرات نفت خام، عواقبي وخيم براي مصرفکنندگان آمريکايي به همراه خواهد داشت.
گروه الايد پروگرس در ايالت نيوجرسي که حوزه انتخابيه سناتور منندز است آگهي را منتشر و در آن وي را به تغيير موضع متهم کرده است. در اين آگهي آمده است که تسهيل ممنوعيت صادرات نفت آمريکا سبب افزايش قيمت بنزين ميشود.
يک سخنگوي منندز نيز گفت: وي هنوز از برداشتن ممنوعيت صادرات نفت حمايت نميکند و فقط به معافيتهاي صادراتي مجاز تحت قوانين ايالاتمتحده اشاره داشته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]