تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آنگاه كه روزه مى‏گيرى بايد چشم و گوش و مو و پوست تو هم روزه‏دار باشند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855391308




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نمایشی از مصائب شهردار در روزی که ساختمان‌های شهر فرو می‌ریزند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: میزگرد تئاتر مهر؛
نمایشی از مصائب شهردار در روزی که ساختمان‌های شهر فرو می‌ریزند

میزگرد تئاتر


شناسهٔ خبر: 2900240 - دوشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۲
استانها > فارس

شیراز - نمایش «عزیزم دوست دارم حاضره»حکایت مصائب یک شهردار است در روزی که ساختمان‌های شهر فرو می ریزند، شهری که در آن روابط خانواده نیز دچار فروپاشی شده است. به گزارش خبرنگار مهر، روزهای ابتدایی شهریور ماه روزهای داغ تئاتر فارس است و گروه های مختلف نمایشی خود را برای مرحله بازبینی جشنواره تئاتر استانی آماده می کنند.  جشنواره تئاتر استانی به طور معمول مهمترین رخداد فرهنگی استان‌های کشور است که اهالی تئاتر به دلیل زیرشاخه بودن این جشنواره در جشنواره بین المللی تئاتر فجر و به عنوان راهی برای شرکت در آن جشنواره مهم بدان توجه فراوان دارند. در استان فارس نیز این جشنواره همواره به عنوان یکی از رویدادهای مهم تئاتری مورد توجه بوده است و البته استعدادهای درخشانی از این جشنواره ها به جامعه هنری کشور معرفی شده اند. امسال نیز با پذیرش حدود ۷۰متن نمایشی، جشنواره تئاتر استانی با یک شور و حال مضاعف همراه است و به ویژه با حضور مدیرکلی از خانواده تئاتر اهالی هنر نمایش انتظار برگزاری یک جشنواره مناسب و در شان جایگاه این هنر رادارند. مرحله بازبینی جشنواره تئاتر استانی روزهای آینده برگزار خواهد شد  و گروه های مختلف نمایشی در تابستان گرم فارس با جدیت مشغول تمرین هستند تا خود را برای حضور در این المپیک تئاتری آماده کنند. نمایش «عزیزم دوست دارم حاضره» با نویسندگی و کارگردانی سحر مرادی یکی از آثار راه یافته به بخش بازبینی جشنواره تئاتر استان است که این روزها آخرین مراحل تمرینات خود را دنبال می کند. سحر مرادی از چهره های نام آشنای تئاتر شیراز است که پس از بازگشت از تهران بار دیگر خود را برای اجرای یک اثر تازه در صحنه های تئاتر فارس آماده می کند. نمایشی که با داستان یک خطی تهدید فروپاشی ساختمان های شهر و تلاش شهردار برای جلوگیری از این حادثه به موضوع زندگی مردمان امروز می پردازد. نمایش دوست دارم عزیزم به روابط زوج‌های جوانی می پردازد که در مقابل تهدیدهایی همچون سردی زندگی مشترک و طلاق عاطفی سعی دارند بنیان خانواده خود را حفظ کنند.  نگاه متفاوت این نمایشنامه به این تهدید اجتماعی خبر از یک نمایش جذاب برای علاقه مندان به تئاتر دارد. استفاده از بازیگران با تجربه و عوامل حرفه ای را نیز باید به امتیازات این نمایش اضافه کرد هر چند که این گروه در حال حاضر تمام تمرکز خود را بر روی مرحله بازبنی جشنواره استانی قرار داده است. داوری مرحله بازبینی جشنواره تئاتر استانی را احمد سپاسدار، علینقی رزاقی و رضا عباسی از پیشکسوتان تئاتر فارس  به عهده دارند. نمایش عزیزم دوست دارم حاضره با شش بازیگر در یک فضای تازه به شکل همزمان دو تهدید فروپاشی ساختمان ها و فروپاشی بنیاد خانواده ها را برای مخاطبان روایت می کند.
میزگرد تئاتر
سحر مرادی نویسنده و کارگردان اثر، نوید جعفری ، نسا توافق بازیگران این نمایش و رخساره صمیمی مدیر صحنه با حضور در میزگرد مهر از آخرین مراحل تمرینی این نمایش گفتند: *خانم مرادی لطفا کمی در مورد نمایشنامه عزیزم دوست دارم حاضره توضیح دهید.ساختمان‌های یک شهر در حال فروپاشی است و شهردار درصدد است از این موضوع جلوگیری کند، در بستر این قصه ما شاهد زندگی‌های زوج های جوانی هستیم که در حال فروپاشی است.*آیا نمایشنامه زمان و مکان خاصی دارد؟ خیر، در واقع در کار ما زمان و مکان مشخصی وجود ندارد و فضا یک فضای فرضی است هرچند که برخی موارد در اثر به جامعه ما نزدیک است. *تم اصلی کار چیست؟ در این اثر من سعی کرده ام به موضوع فقدان عشق بپردازم، فقدانی که می تواند ویران کننده بنیادهای خانواده باشد، موضوعی که شاید بتوان گفت در جامعه امروز ما نیز قابل مشاهده است. *وقتی نمایشنامه را نگارش می کردید تصمیم داشتید خودتان کار را کار گردانی کنید؟ خیر، من در واقع نویسندگی را همیشه دوست داشتم و زمانی که وارد حرفه تئاتر شدم نیز به نویسندگی فکر می کردم، به همین دلیل وقتی نمایشنامه ای را می نویسم به خود اثر فکر می کنم.
میزگرد تئاتر
البته طبیعی است که هر نمایشنامه نویسی به کار شدن متن خودش توجه دارد اما می خواهم بگویم خود حرفه نمایشنامه‌نویسی برای من حائز اهمیت است، این نمایش را نیز یک بار همسرم آقای افشین محمودی کار کردند که در تهران در جشنواره دانشجویی اجرا شد اما به سبک متفاوت و وقتی تصمیم گرفتم که برای جشنواره تئاتر استانی امسال متنی را انتخاب کنم که از میان متن هایم به سراغ این نمایشنامه رفتم. *دلیل خاصی داشت که این متن را انتخاب کردید؟ خوب شاید یکی از دلایل این انتخاب جامعه پیرامونی ما بود، امروزه متاسفانه شاهد هستیم که برخی زندگی‌های مشترک که می تواند آینده خوبی داشته باشد به راحتی متوقف می شود و این هم ناراحت کننده است و هم یک هشدار اجتماعی است. *نحوه انتخاب بازیگران چگونه بود؟ من در این کار به دنبال بازیگرانی با شرایط خاص بودم، همه دوستانی که در کار در خدمتشان هستیم را از قبل می شناختم و نسبت به توانایی و بازی آنها شناخت کافی داشتم. *تمرینات از چه زمانی آغاز شد؟ از نتیجه تمرینات راضی هستید؟ ما تقریبا دو هفته بعد از اعلام نتایج بررسی متون کار را آغاز کردیم ، نتیجه تمرینات رضایت بخش بود و به طور منظم پیش رفت ، در حال حاضر نیز آخرین مراحل آمادگی کار را برای حضور در مرحله بازبینی جشنواره تئاتر استانی انجام می دهیم. *به جشنواره اعتقاد دارید؟ برخی افراد معتقدند در جشنواره ها و مراحل بازبینی قضاوت ها سلیقه ای است و این موضوع به ماهیت جشنواره لطمه می زند.من به جشنواره اعتقاد دارم و معتقدم یک بستر خوب برای نمایش تلاش یک گروه است، اینکه در قضاوت‌ها سلیقه اعمال می شود خوب یک امر طبیعی است، در تمام جشنواره های دنیا اینگونه است.به طور کلی هنر از نیاز تمایل به زیبایی متولد می شود و طبیعی است که این حس به زیبایی سلیقه ای است، در میان تمام افراد این سلیقه حاکم است، در اجرای عموم نیز یک مخاطب ممکن است کار را بپسندد و دیگری علاقه ای نداشته باشد.
میزگرد تئاتر
به  هر حال داوران نیز بر اساس سلیقه هنری دست به انتخاب می زنند، بالاخره تئاتر به عنوان یک هنر قواعد خود را دارد اما در مرحله بعد از این قوانین و فن‌ها سرانجام سلیقه است که انتخاب نهایی را انجام می دهد، به هر حال آدمی در مواجه با یک اثر هنری زمانی ابراز رضایت می کند که آن اثر هنری در لحظه حالش را خوب کند. *در مورد کارگردانی اثر کمی توضیح دهید. با توجه به اینکه نویسنده اثر بودید میزانسن ها از قبل طراحی شده بود؟ خوب بالطبع مانند هر کارگردان دیگر از قبل همه چیز طراحی شده بود اما من تصمیم گرفتم در این کار در طراحی میزانسن ها یک شیوه تعاملی با خود بازیگران را انتخاب کنم. بازیگران انتخاب شده بودند و در این مسیر من ظرفیت ها و استعدادهای آنها را به دلیل شناخت قبلی از دوستان می شناختم، لذا تصمیم گرفتیم در حین تمرینات اجازه دهیم خلاقیت خود بازیگران نیز در این طراحی ها مشارکت داشته باشد. *کمی هم لطفا در مورد طراحی صحنه اثر توضیح دهید؟ خوب طراحی صحنه برایم اهیت خاصی داشت و از ابتدا به شکل جدی به آن فکر کردم، در طول تمرینات ما طراحی صحنه را تغیر دادیم که دلیل آن نیز کنار آمدن با ابعاد سالن هایی بود که ما برای اجرا می توانستیم به آن فکر کنیم، اما در واقع اگرچه تغیر طراحی صحنه به دلیل جبری بود ولی در حال حاضر از طرح جدید راضی تر هستم. *موسیقی کار چگونه است؟ در مورد موسیقی نیز از همان جلسات نخست یکی از دوستان خوب و قدیمی آقای نیما ممتحن در تمرینات حضور داشتند و زحمت این بخش کار را کشیدند. *خانم توافق شما لطفا از بازی در این اثر بگویید؟ من قبلا با خانم مرادی کار کرده بودم و از ایشان شناخت کافی داشتم، برای من نقش زن یک را در نظر گرفتند که قرار شد متن را بخوانم و نظرم را بگویم، باید بگویم حتی اگر متن را هم دوست نداشتم با خانم مرادی همکاری می کردم زیرا کار با ایشان را دوست دارم، اما پس از خواندن متن، نمایشنامه و نقش را هم دوست داشتم و خوشبختانه همکاری ما شکل گرفت. *کمی در مورد نقش زن یک برای ما توضیح دهید؟ این نقش حکایت آدمی است که دارای کمبودها و عقده هایی در زندگی مشترک است، در واقع یک شکاف بزرگ بین خود و همسرش احساس می‌کند، به گونه ای این زوج درگیر یک طلاق عاطفی هستند، برای حل این مشکل شخصیت اقدام به تلاش‌هایی می کند که حوادث نمایش را رقم می زند. *تمرینات چگونه بود؟ از شیوه تمرینات راضی بودید؟ توافق: خوشبختانه  تمرینات خوبی را پشت سر گذاشتیم ، تمرینات به شکل خلاقانه ای دنبال شد و ما اتودهای مختلفی می زدیم، در واقع در یک چهارچوب مشخص مدنظر کارگردان، عوامل پیشنهادهای خود را مطرح می کردند که یک نتیجه رضایت بخش را به همراه داشت. *فکر می کنید در اجرای عموم نیز نمایش بتواند به موفقیت برسد؟ به نظرم قطعا این اتفاق می افتد، کار مباحثی دارد که شاید در زندگی بسیاری از زوج‌های جوان وجود داشته باشد و به همین دلیل می تواند ارتباط خوبی با مخاطب بگیرد. *خانم صمیمی شما به عنوان مدیر صحنه کمی از کار بگویید؟ نمایشنامه دوست دارم حاضره عزیزم یک حکایت آشنا از مشکلاتی است که شاید خیلی از زندگی‌های مشترک درگیر آن شوند، فقدان عشق همانطور که خانم مرادی اشاره کردند به راحتی می تواند سردی و دلزدگی ایجاد کند و در نهایت منجر به ویرانی بنیان یک زندگی شود، این نمایش به این موضوع می‌پردازد، و من وقتی متن را خواندم بسیار لذت بردم. *تمرینات چگونه بود، روند تمرینات منظم برگزار شد؟ به عنوان مدیر صحنه مشکلی با نظم پذیری اعضا گروه نداشتید؟ خوشبختانه تمرینات خوب و منظم برگزار شد و عوامل با همدلی سعی کردند در این مدت زمان کوتاه با ممارست و تمرین های منظم  چالش کمبود زمان را جبران کنند. *فکر می کنید پرداخت به مشکلات اجتماعی در مدیا هنر جوابگو باشد؟ البته بسیار مفید است، هرچند که ابتدا باید در نظر داشته باشیم که در یک اثر هنری باید واقع بین بود و دغدغه را به راحتی بیان کرد، با خود سانسوری و شعار زدگی به نتیجه نمی رسیم،  به عنوان مثال در همین نمایش شاهد مطرح شدن مباحثی هستیم که برای خیلی از افراد اطراف خود ما هم آشنا است و هم آموزنده. *آقای جعفری شما در این نمایش در چه نقشی حضور دارید؟ کمی لطفا از نقش خود بگویید؟ من در این نمایش در نقش شهردار بازی می کنم، شخصیت شهردار شخصیتی است که سعی می کند بحران فروپاشی ساختمان‌ها را به سبک و سیاق خودش حل کند، شخصیتی که در برخی موارد می تواند برای مخاطب آشنا باشد. *شما چگونه به گروه اضافه شدید؟ من از قبل با خانم مرادی آشنا بودم و سابقه همکاری هم با خودشان و هم با همسرشان را داشتم، مدت‌ها بود که دوست داشتم در یک کار به جز کاری که خودم کارگردان هستم بازی کنم که این اتفاق  به دلیل برخی گرفتاری‌ها میسر نبود، در نهایت در این کار خوشبختانه این امر محقق شد. *از نتیجه کار و نقشی که ایفا کرده اید راضی هستید؟خوشبختانه تمرینات خوبی داشتیم و اعضای گروه با هماهنگی و همدلی تمرینات خوبی را رقم زدند و نتیجه نیز به نظرم در مواجه با تماشاگر رضایت بخش خواهد بود. *در جشنواره استانی با چند کار حضور دارید؟  من در جشنواره در کنار این نمایش با کار وقتی وودی آلن مادام بوواری را ترجیح می دهد به عنوان کارگردان و بازیگر حضور دارم.*این نمایش اجرای عموم هم داشت و استقبال خوبی از آن صورت گرفت؟ بله ما این نمایش را در سالن استاد هودی اجرا کردیم که با استقبال خوب تماشاگران فهیم شیرازی همراه بود. *وضعیت جشنواره استانی را چگونه می بینید؟ خوب ببینید بزرگترین معضل جشنواره ما این است که کارکرد ویترینی خود را از دست داده است، امروز جشنواره تبدیل به یک مکانی برای آزمون و خطا شده است، به جای حضور با تجربه ها بیشتر کارهای اولی می آیند در حالی که ما باید یک بخش برای تجربه های اول و دوم تعریف کنیم و در مقابل چند اثر موفق سال را نیز از میان تمام شهرهای استان در جشنواره شاهد باشیم.
میزگرد تئاتر
اما در حال حاضر این اتفاق نمی افتد که البته ابن مشکل فقط مربوط به استان ما نیست، اما همین فضای آزمون و خطا به جشنواره و میزان مخاطب آن آسیب زده است، بعضا شاهد کارهایی هستیم که فکر می‌کنند تئاتر یعنی سیاهی و فضای روشنفکر زدگی و مخاطب نیز برای اینگونه آثار به سالن نمی آید، در حالی‌که در جشنواره باید آثار متفاوت با سبک‌های متفاوت و در اوج پختگی حضور داشته باشند. *خانم مرادی برگردیم به متن کار، اینکه داستان در روایت‌های خود به فروپاشی ساختمان‌ها اشاره می کند به معنای تاثیر دنیای مدرن بر زندگی آدم‌هاست؟ نه به نظرم این زندگی مدرن نمی تواند به تنهایی  دلیل این موضوع باشد، اما معتقدم جهان هرچه به سمت جلو حرکت می کند به لحاظ احساسی بشر   بی تفاوت تر می شود. *موضوع خاص دیگری اگر هست، بفرمایید؟ تنها بحثی که می خواهم مطرح کنم زمان تمرینات است، من واقعا نمی دانم این عدد دو ساعت زمان برای تمرین از کجا آمده است، اما این وقت کافی نیست و باید بیشتر شود، در شهرهای دیگر مثل تهران نیز ما شاهد هستیم که گروه‌ها در مدت زمان سه ساعت تمرین می کنند.گفتگو: مهدی سوداگران عکس: امین برنجکار









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن