واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۲۰ق.ظ)
تاکيد ابتکار براي استفاده از تمامي ظرفيتها جهت حفاظت از محيط زيست کشور موج - رئيس سازمان محيط زيست گفت: به رغم همه چالشها و دشواريهاي پيش رو ميتوان با برنامه ريزي منسجم و دقيق، همچنين بهره گيري از تمام ظرفيتهاي دولتي، خصوصي و مردمي اقدامات بسيار مهمي براي حفاظت از محيط زيست کشور انجام داد.
به گزارش خبرگزاري موج، معصومه ابتکار، معاون رئيس جمهور، در جلسه شوراي سراسري مديران اين سازمان ضمن يادآوري کاستيها و کمبود امکانات براي حفظ محيط زيست، گفت: به رغم همه چالشها و دشواريهاي پيش رو ميتوان با برنامه ريزي منسجم و دقيق، همچنين بهره گيري از تمام ظرفيتهاي دولتي، خصوصي و مردمي اقدامات بسيار مهمي براي حفاظت از محيط زيست کشور انجام داد.
معاون رئيس جمهور با اشاره به مصوبه هيات دولت مبني بر اختصاص 3000 امتياز فوق العاده سختي کار محيط بانان، اظهار کرد: براي اعمال اين امتياز در حقوق محيط بانان، مکاتبات و مذاکراتي با استانداران صورت گرفته است.
تفويض مطالعه 20 محور از 53 محور ارزيابي زيست محيطي به استانها
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست اشاره اي هم به بحث تفويض اختيار ارزيابيهاي زيست محيطي به استانها داشت و افزود: به دليل اهميت بحث ارزيابي در اين دوره بازنگري کامل ارزيابي زيست محيطي در دستور کار قرار گرفت و مطالعه ارزيابي حدود 20 محور از 53 محور ارزيابي و نظارت بر تمام 53 محورهاي ارزيابي مستقيماً به استانها واگذار شد.
ابتکار ادامه داد: يکي از اقدامات مهم براي انجام اين فرآيند را تشکيل کارگروهي معادل کارگروه ملي (کارگروه ماده 2 ستاد) در استانها و انجام فرآيندهاي مرتبط با ارزيابي، ذيل اين کارگروه بود.
وي تاکيد کرد: از مهمترين اصول و شروط براي موفقيت در اين موضوع ايجاد پيش زمينهها و ساختارهاي لازم و شناسايي و استفاده از تمام ظرفيت استانها همچون مشورت گيري از اساتيد، دانشگاهيان و متخصصان است.
نظارت بر ارزيابي از مهمترين اقدامات در حفظ محيط زيست است
معاون رئيس جمهور خاطرنشان کرد: نظارت بر ارزيابيهاي زيست محيطي از مهمترين اقدامات در حفظ محيط زيست است که با شروطي ذيل نظر ستاد به استانها تفويض شده است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست اشاره اي هم به مصوبات محيط زيستي اخير داشت و گفت: سند آسيب شناسي شهري در سه بخش، سند مديريت پسماند و ارائه تسهيلات به شهرداريها در اين زمينه، تعيين وظايف ميادين ميوه و تره بار براي پايش بقاياي کود و سم در محصولات غذايي، همچنين سند گسترش فضاي سبز شهري از جمله مهمترين مصوبات دولت در بازه زماني اخير بوده است.
ابتکار مصوبه آلودگي صوتي و امواج را از ديگر مصوبات مهم دولت برشمرد و افزود: تکميل مطالعات و تدوين برنامه جامع مديريت مناطق تحت حفاظت هم از ديگر موارد مورد تاکيد در اين دوره از مديريت محيط زيست است.
وي اشاره اي هم به امضاي تفاهم نامه با استانداران براي اجرايي شدن طرحهاي مديريت مناطق داشت و اظهار کرد: البته سازوکارهاي اجرايي اين طرحها در استانها نياز به تقويت دارد.
ابتکار ابراز اميدواري کرد: اجراي هر چه سريعتر برنامه مديريت مناطق در عرصههايي که به صورت پايلوت در نظر گرفته شده است منجر به رفع نواقص و تعميم اجراي برنامهها در ساير اراضي تحت حفاظت شود.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست توانمندسازي کارکنان و محيط بانان از طريق ارتقاي سطح آموزشها را از ديگر برنامههاي محوري سازمان محيط زيست برشمرد و اضافه کرد: برگزاري دورههاي آموزشي، مشورتي و کارگاههاي مختلف براي کارکنان و محيط بانان و حتي براي مخاطبان بيروني سازمان محيط زيست و کليه ذينفعان همچون دانشگاهيان و سمنها از اهميت بسيار زيادي در حفظ محيط زيست برخوردار است.
آموزش محيط بانان مهمترين دستاورد سال گذشته سازمان محيط زيست
معاون رئيس جمهور اين اقدامات را راه کارهايي براي عبور از مشکلات و کاستيها موجود دانست و تاکيد کرد: از جمله مهمترين دستاوردهاي سال گذشته سازمان، آموزش 850 محيط بان بود که با برنامه ريزيهاي صورت گرفته امسال نيز ادامه خواهد داشت.
وي در خصوص گزارش ارائه شده از سوي مديرکل حفاظت محيط زيست قزوين در ارتباط با بيانات رهبري براي حفظ محيط زيست، گفت: سخنان رهبري فرصتي مغتنم براي محيط زيست ايران پديد آورد که بايد نهايت بهره را از آن بگيريم که يکي از راهکارها براي اين امر، هم راستايي سياستهاست.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: بايد بتوانيم در پايان دوره يکساله بيانات رهبري، گزارش قابل قبولي از عملکرد خود منطبق با بيانات ايشان ارائه دهيم.
ابتکار با تاکيد بر اهميت بحث بازرسي به ويژه در سازمان حفاظت محيط زيست، گفت: سازمان محيط زيست به لحاظ وظايف، مأموريتها و تکاليفي که در بحث حفاظت از طبيعت و محيط زيست کشور دارد، به نوعي يک سازمان بازرسي کل محسوب ميشود.
معاون رئيس جمهور افزود: اين بدان جهت است که سازمان حفاظت محيط زيست موظف است تخلفات و انحرافات از قانون و برنامه را شناسايي و از آنها جلوگيري يا آنها را اصلاح کند و متخلفان را به مراجع قانوني معرفي کند. لذا بازرسي يکي از وظايف محوري محيط زيست است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: سازمان حفاظت محيط زيست را ميتوان سربازرس کل حفاظت از طبيعت و محيط زيست ناميد و اين مسووليت خطيري است که نياز به استفاده از دانش و تجربه روز جهان و سياست گذاري و برنامه ريزي صحيح دارد و براي موفقيت در مسووليت خود بايد از تمام ظرفيتهاي ملي بهره بگيريم.
مرتضي فريد، مدير کل دفتر ارزيابي عملکرد و پاسخگويي به شکايات سازمان حفاظت محيط زيست، نيز در اين نشست برنامههاي بازرسي گزارشي از روند بازرسي فعلي و برنامه ريزيهاي صورت گرفته براي آينده در استانها ارائه داد.
همچنين صدرالدين علي پور، مدير کل حفاظت محيط زيست قزوين، نيز الگويي از برنامه ريزيها براي اجرايي شدن بيانات و فرمايشات رهبري در اسفند 93 جهت تنظيم گزارش عملکرد يکساله سازمان در استانها براي تقديم به رهبري در سالروز اين ديدار ارائه داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]