واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۵۸ق.ظ)
10 ميليون نفر تحت پوشش امنيت غذايي قرار دارند/اصليترين هدف وزات کار بهبود وضعيت اشتغال است موج - ساير رسانه ها؛ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي طي دو سال گذشته ضمن صيانت از 800 هزار شغل نيروي کار، در حوزه رفاه اجتماعي 10 ميليون نفر را تحت پوشش بيمه درماني و 10 ميليون نفر را نيز تحت پوشش امنيت غذايي قرار داد.
ايرنا نوشت:
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي، با عهده دار بودن مسووليت سه وزارتخانه سابق کار و امور اجتماعي، رفاه و تأمين اجتماعي و تعاون يکي از کليديترين وزارتخانههاي دولت يازدهم است.
اين وزارتخانه حوزههاي مهم و تأثيرگذاري نظير خدمات بيمهاي، صندوقهاي سرمايهگذاري، آسيبهاي اجتماعي، نظام آموزش فني و حرفهاي، سياستگذاري بازار کار، صيانت از نيروي کار، تقويت کمي و کيفي بخش تعاون و عرصههاي مهم ديگري را شامل ميشود که به علت گستردگي مأموريتها، تقريبا همه آحاد جامعه تحت تأثير سياستها، برنامهها و اقدامات اين وزارتخانه قرار دارند.
تأثيرگذاري مجموعه سياستها، راهبردها و برنامههاي وزارتخانه بر آحاد جامعه، اين وزارتخانه را در جايگاه يکي از کليدي و تأثيرگذارترين وزارتخانههاي دولت يازدهم قرار داده است.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي در دولت تدبير و اميد با انديشهاي تعادل گرايانه و بهرهمندي از نظام جامع تدبير کار و توليد و رفاه و با استفاده از راهبردهاي افزايش سطح حمايت، صيانت و رفاه اجتماعي، توانمندسازي و ارتقاي قابليتهاي منابع انساني، تدوين برنامههاي مرتبط با توسعه اشتغال، تقويت فرهنگ و روح تعاون و گسترش تعاونيها و افزايش پوشش حمايتي و ايجاد عدالت اجتماعي کار خود را شروع کرد.
يکي از اصليترين اهداف اين وزارتخانه بهبود وضعيت اشتغال است.
علي ربيعي، وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي، با در پيش گرفتن شعار سياست اشتغال بزرگ، بنگاه کوچک و با تأکيد بر اين که بيش از 90 درصد مشاغل در بنگاههاي کوچک است، حمايت از بنگاههاي کوچک را براي افزايش اشتغال در دولت يازدهم در دستور کار خود قرار داد.
اين وزارتخانه همچنين جايگاه کليدي در طرح هدفمندي يارانهها در اين دوره عهدهدار بود و مأموريت شناسايي افراد مشمول در اجراي هدفمندي يارانهها به اين وزارتخانه واگذار شد.
اين وزارتخانه همچنين در جهت سياستهاي رفاهي در چندين نوبت توزيع بستههاي امنيت غذايي به نيازمندان را بر عهده داشت و موفق شد در حوزه مبارزه با فقر غذايي در شيوه توزيع تحول بنيادين ايجاد کند و با شناسايي دقيق افراد مشمول در مراحل مختلف، قريب به 10 ميليون نفر را تحت پوشش طرح امنيت غذايي قرار دهد.
رسيدگي به وضعيت سازمان تأمين اجتماعي و ايجاد ثبات در اين سازمان که طي سالهاي پيش از آن به دليل بيثباتي مديريتي از اهداف خود عقبمانده بود، يکي از اصليترين برنامههاي دنبال شده از سوي اين وزارتخانه در دولت يازدهم است.
همچنين ساخت بيمارستان و افزايش پوشش دارويي بيماران صعبالعلاج از سوي سازمان تأمين اجتماعي و بيمه سلامت در دولت يازدهم دنبال شد و در اين دوره بيش از 2500 قلم داروي جديد تحت پوشش بيمه قرار گرفت.
در حوزه روابط کار در دولت يازدهم با برنامههاي دنبال شده از سوي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي تعداد تشکلها افزايش يافت که اين امر، افزايش حداقل مزد رضايت تشکلهاي کارگري را به دنبال داشت.
يکي از موفقترين طرحهاي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي در اين دوره اجراي طرح بيمه همگاني بود که براساس آن بيش از 10 ميليون نفر در کشور زيرپوشش اين بيمه قرار گرفتند.
صيانت از نيروي کار ازجمله اهداف مورد تأکيد وزارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعي دولت يازدهم از ابتداي شروع به کار است. تغيير ترکيب کمي و کيفي نيروي کار در ميان افراد داراي تحصيلات دانشگاهي و ساير جمعيت نيروي کار، روابط کار ميان کارگر و کارفرما که متأثر از نوسانات شديد قيمت و نرخ پايين تقاضا براي کار و اوجگيري بيکاري، بهويژه در ميان تحصيلکردگان و زنان بود، فقدان روابط کامل دوجانبه، توسعه ناچيز تشکلهاي کارگري، چالشهاي فرهنگي و اجتماعي مؤثر روي نيروي کار و در نهايت روي توليد، ايمني و حفاظت کار، غرامتهاي بالاي پرداختي از سوي صندوق تأمين اجتماعي و ساير صندوقهاي بيمهاي، محدود بودن نظارت و بازرسي، توانمند نبودن نظام بازرسي کار و بهداشت، نبود سياستگذاري واحد در آموزشهاي مهارتي نيروي کار و عدم پرداخت به موقع حقوق ازجمله چالشهاي حوزه روابط کار است؛ اين موارد از روزهاي آغازين شروع به کار دولت يازدهم، مورد توجه و تأکيد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي قرار گرفت.
در همين راستا حل چالشهاي ياد شده، در دستور کار معاونت روابط کار وزارتخانه قرار گرفت. ازجمله دستاوردهاي اين حوزه در حيطه روابط کارگر و کارفرما از ابتداي دولت يازدهم تا پايان سال 93 ميتوان به راهبري تأسيس 2880 تشکل کارگري و کارفرمايي، برگزاري کارگاه آموزشي با مسوولان تشکلهاي کارگري و کارفرمايي در 15 استان کشور، اشاره کرد.
در اين حوزه به منظور حفظ و صيانت از نيروي کار و اشتغال موجود (تثبيت بيش از 800 هزار شغل از طريق حمايت از بنگاههاي مشکلدار) همچنين 430 هزار کميته حفاظت فني و بهداشتکار باهدف ارتقاي ايمني و بهداشتکار تشکيل و اجراي طرح مدل خود بازرسي درون کارگاهي با استفاده از ظرفيتهاي بخش خصوصي در بنگاههاي توليدي و اقتصادي مورد توجه قرار گرفت.
همچنين پرداخت 26 هزار ميليارد و 373 ميليون ريال به طرحهاي اشتغالزا در 2 ساله دولت تدبير و اميد از مهمترين اقدامات در حوزه کار و اشتغال محسوب ميشود. براي بالا بردن مهارت نيروي بالغبر يکميليون و 36 هزار نفر - ساعت به کارگران، کارفرمايان آموزش داده شد.
در راستاي موضوع حفاظت از نيروي کار نيز بالغ بر 4500 کارگاه و واحد صنعتي بررسي و بالغبر 20 هزار دستگاه و تجهيزات حفاظت فني مورد توجه قرار گرفت و بالغبر 2200 گواهينامه و پروانه صلاحيت به واجدين شرايط اعطا شد.
بيمه بيکاري و حمايت اجتماعي از کارگران بيکار شده از ديگر چالشهاي اين حوزه بود که طي دولت يازدهم بيش از 183 هزار نفر تحت پوشش بيمه بيکاري قرار گرفتهاند.
اصلاح نهايي لايحه بيمه بيکاري و توانمندسازي و حمايت از متقاضيان جوياي کار از ديگر اقدامات اين حوزه است که نتيجه آن گسترش دامنه شمول بيمه بيکاري و توانمندسازي جويندگان کار از طريق معرفي به آموزش فني و حرفهاي است. نظارت بر اجراي طرحهاي طبقهبندي مشاغل در اين حوزه تا پايان سال 93 به بيش از 300 طرح در کشور رسيد.
کاهش اختلافات کارگري و کارفرمايي و حلوفصل آن از ديگر دستاوردهاي حوزه روابط کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي است. در اين راستا سازش در مراجع حل اختلاف به 29 درصد، ميانگين مدت زمان رسيدگي در هيات هاي تشخيص به 26 روز و ميانگين مدت زمان رسيدگي در هيات هاي حل اختلاف به 36 روز کاهش يافت. همچنين بيش از 500 مورد آييننامه انضباط کار در کشور بررسي و تأييد شد. علاوه بر اين بيش از 579 هزار مورد بازرسي ادواري و موردي از کارگاههاي مشمول قانون کار که منجر به نظارت بيشتر بر حسن اجراي مقررات قانون کار و رعايت موارد ايمني و حفاظت فني شد، صورت گرفت.
ارتقاي فرهنگ کار و توليد، ارتقاي اخلاق کار، تشويق کارآفرينان به فرهنگ کار از طريق احترام به سرمايهگذاران و الگوسازي و معرفي کارفرمايان موفق، فراهم کردن زمينههاي مناسب براي مشارکت بيشتر زنان در حوزه اقتصاد کار، ارتقاي سرمايه اجتماعي، تقويت فرهنگ کار گروهي در کشور از جمله سرفصلهاي برنامههاي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي در حوزه امور اجتماعي و حمايت از کارگران از ابتداي شروع به کار دولت يازدهم بود.
مهمترين برنامهها و دستاوردهاي به دست آمده در اين حوزه در طول دولت يازدهم شامل پيگيري و فعال کردن فدراسيون ورزش کارگري و همکاري و تعامل با فدراسيون بود که اين فدراسيون با برنامهريزهاي منسجم و هدفمند خود در حوزه ورزشهاي کارگري و با حضور تيمهاي ورزش کارگري توانست در آخرين رقابتهاي جهاني ورزش کارگري که در ايتاليا برگزار شده با شرکت کارگران سراسر کشور به عناوين و مقامهاي قهرماني ازجمله کسب عنوان قهرماني در رشتههاي دوميداني، فوتبال، کشتي و جودو دست يابد.
همچنين بهرهمندي 18 هزار و 500 خانوار کارگري از امکانات سياحتي و زيارتي مجموعههاي فرهنگي و ورزشي تحت نظر افزايش بهرهوري نيروي کار، تدوين کتاب راهنماي سلامت کارگران، برگزاري جشنواره امتنان از کارگران و معرفي کارگران نمونه، برگزاري جشنواره امتنان از کارآفرينان برتر و معرفي کارآفرينان برتر از بخشهاي صنعت- کشاورزي و خدمات ازجمله اقدامات فرهنگي وزارتخانه در حوزه امور اجتماعي و فرهنگي است.
در اين حوزه با برگزاري دورههاي آموزشي، بازآموزي و توجيهي، به بيش از 215 هزار و 955 نفر آموزش پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي داده شد و تعداد 7083 نفر زن کارگر آموزش ديدند.
آموزش و بازآموزي 6370 نفر از بهداشت ياران کادر، آموزش 4709 نفر از مديران منابع انساني بنگاههاي اقتصادي و همچنين آموزش تعداد 105 نفر از بهداشت ياران کار در راستاي آموزش کارشناسان تسهيل گر (TOT) با رويکرد آموزش مجازي از ديگر دستاوردهاي حوزه امور اجتماعي و حمايت از کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي است.
همچنين در راستاي حمايت از کارگران، در طول عملکرد دولت يازدهم تعداد سهام ترجيحي واگذار شده به 254 ميليون سهم رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]