تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مشورت با عاقلِ خيرخواه، خجستگى، بركت، رشد و توفيقى از سوى خداست. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803029116




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشف نیروها و ذرات مرموز توسط برخورد‌دهنده هادرون


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: کشف نیروها و ذرات مرموز توسط برخورد‌دهنده هادرون
محققان در برخورددهنده بزرگ هادرون در سوئیس شواهدی از وجود ذرات زیراتمی به دست آورده‌اند که رفتاری متناقض با آنچه در مدل استاندارد فیزیک اتمی پیش‌بینی شده، از خود نشان می‌دهند.
آفتاب : مدل استاندارد فيزيك ذره‌اي درحال حاضر بهترين معادله‌اي است كه مي‌تواند رفتار و تعامل ذرات در سرتاسر جهان را توضيح دهد. اين مدل مدت‌ها است كه به مرجع قابلي قبول تبداي شده‌است، اما جاي خالي‌هاي قابل توجهي در آن وجود دارد،‌ براي مثال گرانش در مدل استاندارد جايي ندارد،‌ از اين رو فيزيكدانان براي سال‌ها درجستجوي قوانين فيزيكي فراتر از مدل استاندارد بودند و از دستگاه‌هايي مانند برخورد دهنده بزرگ براي يافتن نشانه‌هايي از اين پديده استفاده مي‌كنند، و اكنون به نظر مي‌آيد نشانه‌هاي قابل توجهي به دست آورده‌اند.


گروهي از دانشمندان بين‌المللي موفق به رديابي نشانه‌هاي ذره‌اي به نام لپتون‌ها شده‌اند،‌ نوعي بسيار ويژه از ذرات تحت اتمي كه رفتار آنها بسيار عجيب و فراتر از چارچوب‌هاي پيش‌بيني‌شده توسط مدل استاندارد فيزيك است. محققان اين ذرات را درحين مشاهده زوال ذرات مزون B به ذرات سبك‌تر،‌ از جمله دو نوع لپتون به نام‌هاي لپتون تائو و مائون رديابي كردند.


براساس يكي از كليدي‌ترين مفاهيم مدل استاندارد به نام جهان‌شمولي لپتون، تمامي لپتون‌ها به صورتي مساوي تحت تاثير نيرويي بنيادين قرار دارند، و اين به آن معني است كه تمامي لپتون‌ها بايد با سرعتي برابر دچار زوال شوند. اما در داده‌هاي ثبت شده محققان متوجه تفاوت كوچك اما محسوسي در سرعت تجزيه ذرات شدند. اين به آن معني است كه نيروها يا ذراتي ناشناس مي‌توانند بر روند زوال لپتون‌ها اثرگذار باشند.


به گفته حسن جواهري محقق ايراني دانشگاه مريلند،‌ مدل استاندارد مي‌گويد جهان با تمامي لپتون‌ها به يك شكل برخورد مي‌كند و در جهان لپتون‌ها دموكراسي حكمفرما است، اما به نظر مي‌آيد اگر بتوان ذرات و نيروهاي جديد را كشف كنيم، هيچ تضميني براي تاييد اين موضوع وجود نخواهد‌داشت. جواهري مي‌گويد جهان‌شمولي لپتون‌ها در مدل استاندارد از اهميت بالايي برخوردار است و اگر اين جهان‌شمولي مختل شود،‌ مي‌توان گفت نشانه‌هايي از فيزيك غيراستاندارد به دست آمده‌است.


در سال 2012 نيز برخورد‌دهنده خطي استنفورد با برخورد دادن الكترون‌ها به يكديگر به نتيجه مشابهي دست يافته‌بود و نتايج به دست آمده در برخورد‌دهنده بزرگ هادرون نيز با حذف احتمال تاثير ماشيني بر نتايج آزمايش‌ها، يافته‌هاي محققان استنفورد را تاييد مي‌كند.


اطلاعاتي كه دانشمندان در برخورد‌دهنده هادرون مورد استفاده قرار داده‌اند، طي اولين دور از فعاليت برخورد‌دهنده در سال‌هاي 2011 و 2012 و در همان آزمايشي به دست آمده‌است كه منجر به تاييد وجود بوزون هيگز،‌ آخرين قطعه گم‌شده مدل استاندارد فيزيك شد.


اما اكنون در دومين دور از فعاليت برخورد‌دهنده هادرون با سطح انرژي بالاتر از هميشه، شانس دانشمندان براي ثبت زوال لپتون‌ها در حين وقوع افزايش خواهد‌يافت. جواهري مي‌گويد قرار است محاسبات جديدي انجام شده و در آزمايشي جديد داده‌هاي بيشتري ثبت شوند، هر نوع اطلاعاتي از اكنون به بعد مي‌تواند دانشمندان را نسبت به روند شكل‌گيري جهان هستي آگاه سازد. براي مثال ما مي‌دانيم كه ماده و انرژي تاريك وجود دارند اما هنوز نمي‌دانيم آنها چيستند و چگونه مي‌توان آنها را توضيح داد. نتايج جديد مي‌توانند بخشي از اين پازل باشند، البته اگر بتوانيم نشان دهيم كه ذرات و تعاملات گم شده‌اي فراتر از مدل استاندارد وجود دارند، اين نتايج مي‌توانند تصويري واضح‌تر را خلق كنند.


منبع:‌همشهری






تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۳:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن