واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تروريسم جز در سايه مشاركت و همكاري جهاني از بين نميرود
رئيسجمهور، وقت كاري خود در صبح روز گذشته را به ملاقات با سفراي برخي كشورها و دريافت استوارنامه آنها اختصاص داد؛ سفرايي از كشورهاي ايرلند، سنگاپور و مغولستان كه هر سه آنها به تازگي فعاليت خود در خاك جمهوري اسلامي را آغاز كردهاند. محور گفتوگوها در تمامي اين ديدارها نيز توسعه روابط جمهوري اسلامي با كشورهايي بود كه سفرايشان استوارنامه خود را تقديم رئيسجمهور كردند.
رئيسجمهور، وقت كاري خود در صبح روز گذشته را به ملاقات با سفراي برخي كشورها و دريافت استوارنامه آنها اختصاص داد؛ سفرايي از كشورهاي ايرلند، سنگاپور و مغولستان كه هر سه آنها به تازگي فعاليت خود در خاك جمهوري اسلامي را آغاز كردهاند. محور گفتوگوها در تمامي اين ديدارها نيز توسعه روابط جمهوري اسلامي با كشورهايي بود كه سفرايشان استوارنامه خود را تقديم رئيسجمهور كردند.
در همين ارتباط دكتر روحاني در ملاقات خود با سفير جديد ايرلند، به اشتراك نظر ايران و ايرلند درباره بسياري از مسائل منطقهاي اشاره كرد و گفت: ايران و ايرلند ميتوانند با رايزنيهاي بيشتر براي اهداف مشترك نظير مبارزه با معضل تروريسم و خشونت در منطقه و جهان تلاش كنند چراكه پديده شوم تروريسم، جز در سايه رايزني، همفكري، مشاركت و همكاري از بين نخواهد رفت. رئيسجمهور با اشاره به روابط خوب تهران – دوبلين اظهار اميدواري كرد در شرايط بعد از مذاكرات موفق هستهاي و پايان دوران تحريمهاي غيرقانوني، همكاريهاي دو كشور بيش از پيش ارتقا يابد. دكتر روحاني همچنين بر شناسايي ظرفيتهاي اقتصادي و فرهنگي براي افزايش سطح مبادلات تجاري و گسترش همكاريهاي علمي، دانشگاهي و گردشگري تأكيد و اظهار اميدواري كرد در دوران مأموريت سفير جديد ايرلند بسترهاي لازم براي فعاليت بخشهاي خصوصي دو كشور فراهم شود.
«برندن وارد» سفير جديد ايرلند نيز پس از تقديم استوارنامه خود، به وجود زمينههاي لازم براي ارتقاي همكاريهاي دوجانبه و منطقهاي اشاره كرد و اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران بازيگري كليدي در منطقه خاورميانه است و به ويژه بايد پس از مذاكرات هستهاي نقش فعالتري در مسائل منطقهاي داشته باشد. سفير جديد ايرلند با بيان اينكه كشورش از معضل تروريسم همواره رنج برده است، گفت: دوبلين آماده همكاري با همه كشورهاي دوست در مبارزه با اين معضل جهاني است. وي با اظهار اميدواري نسبت به توسعه مناسبات تجاري، اقتصادي، فرهنگي و دانشگاهي ميان دو كشور، آمادگي كشورش براي تقويت همكاريها به ويژه در عرصه تجاري و اقتصادي را اعلام كرد و گفت: ايران داراي جاذبههاي تاريخي و فرهنگي بسياري است و بايد بيش از پيش به مردم جهان شناسانده شود.
هيچ مانعي در مسير گسترش روابط ايران و سنگاپور وجود ندارد
همچنين در ديداري ديگر، سفير جديد سنگاپور به ملاقات دكتر روحاني آمد و رئيسجمهور در اين ديدار با بيان اينكه ميان ايران و سنگاپور همواره روابط خوبي را شاهد بودهايم، اظهار داشت: البته در سالهاي اخير روابط تجاري و اقتصادي دو كشور با ظرفيتهاي موجود فاصله داشته كه اميدواريم با تحول لازم به سطح قابل قبولي افزايش يابد. رئيسجمهور همچنين با اشاره به ضرورت توسعه مناسبات ايران و سنگاپور در ديگر بخشها از جمله فعاليتهاي بانكي و روابط توريستي و گردشگري ابراز اميدواري كرد كه در آينده شاهد تسهيلات بيشتر در زمينه رفت وآمد مردم دو كشور با يكديگر باشيم.
دكتر روحاني با تأكيد بر اينكه با توجه به سوابق دوستي دو كشور هيچ مانعي در مسير گسترش روابط وجود ندارد، تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران آمادگي دارد تا روابط خود با سنگاپور را در بخشهاي مختلف از جمله حوزه انرژي، تبادل علم و فناوري و همكاريهاي فرهنگي گسترش دهد.
رئيسجمهور همچنين بر ضرورت تعامل و افزايش روابط تجار، شركتها و بخشهاي خصوصي دو كشور در راستاي ارتقاي سطح مناسبات تجاري و اقتصادي ايران و سنگاپور تأكيد كرد. اونك كنگ يونگ سفير جديد سنگاپور در ايران نيز در اين ديدار با تقديم استوارنامه خود، تصريح كرد: ايران به عنوان تمدني بزرگ براي مردم سنگاپور شناخته شده است و ما خواستار روابط گستردهتر با تهران و ارتقاي سطح مبادلات تجاري و اقتصادي ميان دو كشور هستيم. وي همچنين بر لزوم افزايش روابط فرهنگي و گردشگري ميان دو ملت و ضرورت تعاملات بيشتر ميان تجار دو كشور تأكيد كرد.
آمادگي شركتهاي ايراني براي فعاليت در مغولستان
در سومين ديدار نيز حجت الاسلام روحاني با سفير جديد مغولستان ديدار و ضمن يادآوري مناسبات تاريخي و اشتراكات فرهنگي دو كشور، براي توسعه همكاريها و از جمله مناسبات فرهنگي و علمي ميان ايران و مغولستان ابراز آمادگي نمود.
دكتر روحاني با اشاره به ديدار خود با رئيسجمهور مغولستان در حاشيه اجلاس شانگهاي اظهار اميدواري كرد كه سطح همكاريهاي تهران – اولان باتور در دوره مأموريت سفير جديد مغولستان بيش از پيش ارتقا يابد. رئيسجمهور همچنين با اشاره به وجود ظرفيتهاي فراوان براي همكاري اقتصادي ميان ايران و مغولستان، آمادگي شركتهاي ايراني براي حضور در اين كشور و فعاليت در بخشهاي مرتبط با انرژي، راهسازي و معدني را اعلام كرد. «اتگان دامبين يام» سفير جديد مغولستان نيز پس از تقديم استوارنامه خود با اشاره به تمايل فراوان كشورش به گسترش همكاريهاي سياسي، علمي، فرهنگي و اقتصادي ميان دو كشور، از دعوت وزراي نفت و صنايع ايران براي سفر به مغولستان خبر داد و خواستار حضور و همكاري شركتهاي ايراني در زيرساختهاي اين كشور نظير نفت، برق، راهسازي و كشاورزي شد. وي همچنين ضمن تبريك موفقيت ايران در مذاكرات هستهاي با 5+1، اين توافق را در ارتقاي صلح منطقهاي و جهاني مؤثر خواند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]