واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
بازدید از موزه تاریخ طبیعی شیراز رایگان شد
شناسهٔ خبر: 2898399 - شنبه ۷ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۲
استانها > فارس
شیراز - بازديد از موزه تاريخ طبيعی و فنّاوری دانشگاه شيراز به مناسبت هفته دولت رايگان است. به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل دانشگاه شیراز، همه كاركنان دولت از دستگاههای مختلف اجرایی میتوانند روز یكشنبه هشت شهریورماه ۱۳۹۴ از ساعت هشت صبح تا ساعت ۲۰ بهطور رایگان از موزه تاریخ طبیعی و فنّاوری دانشگاه شیراز بازدید کنند.
موزه تاریخ طبیعی و تكنولوژی دانشگاه شیراز اسفندماه سال ۱۳۵۳ تأسیس شد و در سال ۱۳۵۶به ساختمان كنونی با زیربنای حدود پنج هزار مترمربع انتقال یافت .
این موزه شامل بخشهای جانوری، گیاهی، زمینشناسی، حشرهشناسی، نجوم، تكنولوژی، آناتومی، تمبر و سكه و كارگاه تاكسیدرمی است كه فعالیتهای آنها در سه محور آموزشی، پژوهشی و نمایشی انجام میشود.
بخش جانورشناسی موزه تاریخ طبیعی و فنّاوری دانشگاه شیراز بالغبر هزار نمونهی جانوری بهجز حشرات را در دو گروه عمده مهرهداران و بیمهرگان در برمیگیرد.
این دو گروه در سالنهای مركزی در دوطبقه در معرض دید بازدیدكنندگان قرارگرفته است.
نمونههای جالب و دیدنی حیوانات ، آكواریوم هفت متری ماهیهای آب شیرین و مارهای زنده از بخشهای دیگر این مجموعه است.
جنین دوقلوی پسر از سینه به هم چسبیده، بزغاله دو سر، مرغ چهارپا، گوساله دو سر، بره هشتپا و قوچ چهارشاخ از نمونههای کمنظیر، جذاب و دیدنی موزه تاریخ طبیعی شیراز است.
كارگاه "تاكسیدرمی" بهعنوان ركن اساسی همه فعالیتهای قسمت جانوری است كه از بدو تأسیس موزه مورد تأیید و تأکید كارشناسان از ابعاد پژوهشی آموزشی بوده است.
در بخش حشرهشناسی موزه، شناسایی علمی و تاكسونومیكی حشرات ، بررسی طرز زندگی و بیولوژی آنها و در كل معرفی این موجودات برای بازدیدکنندگان انجام میشود.
همچنین این بخش دارای قسمتی به نام كلكسیون یا مخزن نگهداری حشرات است كه نمونهها بر اساس ردهبندی علمی در آن جای گرفته و دانشجویان مقاطع تحصیلی مختلف از آن استفاده میکنند.
بخش گیاهی موزه تاریخ طبیعی با جمعآوری گیاهان مناطق مختلف كشور بهویژه استان فارس به دانش آموزان، دانشجویان، محققان ، متخصصان گیاهی و دیگر گروههای جامعه خدمات ارائه میکند.
گیاهان در قرآن ، گیاهان دارویی، هر باریوم یا محل نگهداری كلكسیون گیاهی با بیش از پنج هزار نمونه گیاهی ، تابلوهای آموزشی اصطلاحات گیاهشناسی، انواع میوههای شكوفا و ناشکوفا ،گیاهان زینتی، گرامینه ها، گونهای ایران، پوشش گیاهی ایران، و دو قلوهای به هم چسبیده در عالم گیاهی ازجمله قسمتهای بخش گیاهشناسی موزه تاریخ طبیعی شیراز است.
نمونههایی از سنگهای آذرین، رسوبی و دگرگونی ، کانیهای سیلیكاته و غیرسیلیكاته و فسیلهای گیاهی و جانوری را هم میتوان در بخش زمینشناسی این موزه مشاهده كرد.
اسكلت بازسازیشده نهنگ گوژپشت و نمونههای جنینی رنگآمیزی شده با تكنیك آلیزارین از نمونههای ارزنده بخش آناتومی موزه تاریخ طبیعی و تكنولوژی دانشگاه شیراز است.
موزه آناتومی با دیدی تخصصی و برداشتن گامهایی مؤثر در جهت غنی تركردن جنبه آموزشی و پژوهشی اهداف خود، مجموعهای از نمونههای اسكلتی و آناتومیك را جمعآوری كرده است.
از ویژگیهای ارزشمند این موزه توانمندی آن در اجرای طرحهایی برای آموزش پیشرفته علم تشریح و آناتومی و ارائه راهكار و تولید نمونههای باارزش در این راستا است.
بهمنظور پربار كردن جنبههای آموزشی این موزه، مولاژهای متنوعی كه اعضای مختلف بدن انسان و حواس پنجگانه آن را نشان میدهند تهیهشده است و استاد یا مربی میتواند بهراحتی قسمتهای مختلف بدن را بهطور جداگانه برای دانشجو و دانشآموز تشریح و توضیح دهد.
مجموعه مولاژهای مراحل رشد جنین انسان از یکماهگی تا نهماهگی و جنینهای دوقلو و نیز نحوه ارتباط جنین با جفت و بدن مادر، از قسمتهای آموزنده و بسیار جالب این مجموعه است.
در بخش علوم و تکنولوژی این مجموعه دستاوردهای علمی و صنعتی بشر در شاخههای مختلف تكنولوژی، پدیده شناختی فیزیك، نجوم و ستارهشناسی، مخابرات، الكترونیك،رایانه، برق و انرژیهای نوین موردبررسی قرارگرفته و در معرض دید علاقهمندان قرار دارد.
اوایل سال ۱۳۸۲ بخش تمبر ، سكه و اسكناس موزه تاریخ طبیعی به بهرهبرداری رسید.
در این بخش نمونههایی از تمبرهای كشورهای مختلف جهان و بیشتر تمبرهای ایران در قبل و بعد از انقلاب اسلامی به نمایش گذاشتهشده است.
كتابخانه موزه هم با سه هزار جلد كتاب در موضوعات جانورشناسی ، گیاهشناسی، زمینشناسی، فنّاوری، تاریخ و سایر موضوعات و هزار جلد نشریه علمی پذیرای همكاران دانشگاهی است.
موزه تاریخ طبیعی و تكنولوژی دانشگاه شیراز در بلوار مدرس ، خیابان آزادگان قرار دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]