تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833499085
تضعيف چين، تنها دليل آمريکا براي آغاز جنگ در شبه جزيره کره خواهد بود
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۰ب.ظ)
سفير سابق ايران در چين در گفتگو با موج: تضعيف چين، تنها دليل آمريکا براي آغاز جنگ در شبه جزيره کره خواهد بود گروه اقتصاد سياسي خبرگزاري موج
کره شمالي در نگاه افکار عمومي جهان کشوري مرموز است که درهاي خود را به روي جهانيان بسته و به نوعي مردم اين کشور در زنداني به بزرگي يک کشور محبوس هستند. اما اين نگرش با آنچه رهبران پيونگيانگ به ملت خود عرضه ميکنند تفاوت بسياري دارد.
علاوه بر اين برخي کشورهاي نظامي بينالملل مانند چين و روسيه آنگونه که رسانههاي بين المللي تصوير خطرناکي از کره شمالي نشان ميدهند، به ماهيت و جهت گيري هاي آن بدبين نيستند.
اما آنچه بر سوءظن و بدگماني کشورهاي شرق آسيا و نيز افکار عمومي جهان نسبت به اين کشور دامن ميزند، فرافکني هاي ايالات متحده است که بر اساس آن حضور نظامي و سياسي خود در اين منطقه تقويت ميکند.
کره شمالي امروز بهانه خوبي براي باقي ماندن 28 هزار سرباز آمريکايي در ژاپن به رغم مخالفت مردم اين کشور و فروش تسليحات عظيم به کره جنوبي شده است. همچنين واشنگتن با مستمسک قرار دادن افزايش توان رزمي کشورهاي شرق آسيا در مقابله با قدرت اتمي رو به افزايش کره شمالي، هر سال در آبهاي درياي چين دست به رزمايش هاي نظامي گسترده مشترک ميزند.
اين در حالي است که چين نيز يکي از مخالفان حضور تجهيزات نظامي ايالات متحده در اين آبهاست. از اين رو به نظر مي رسد، موضع گيري هاي کاخ سفيد در مورد رفتارها و اقدامات کره شمالي بيش از آنکه واقعيت وجودي داشته باشد، ابزار عملياتي شدن استراتژي «کوچ شرقي» اين کشور است.
بر مبناي اين استراتژي، ايالات متحده به دنبال آن است تا تمرکز خود را از خاورميانه به شرق آسيا انتقال دهد، زيرا چين طبق پيش بيني کارشناسان حوزه سياسي و اقتصادي، در نيمه قرن بيست و يک، ابرقدرت اول جهان خواهد شد.
در اين راستا، پيونگيانگ نيز با اقداماتي همچون آزمايش هاي موشکي دوربرد، بر سوءظن رهبران کشورهاي منطقه عليه خود ميافزايد. اما گمان نميرود با توجه به وضعيت اقتصادي نهچندان مناسب کره شمالي و انزواي اين کشور در ميان متحدين آمريکا، با تهاجمي نظامي عليه يکي از کشورهاي منطقه، دست به خودکشي سياسي بزند.
با اين همه، شاهد بوديم که در آستانه برگزاري مانور نظامي سالانه سئول-واشنگتن، کره جنوبي شروع به تبليغات عليه کره شمالي از طريق بلندگوهاي مرزي کرد که با واکنش آتش بار پيونگيانگ روبرو شد. در اين ميان، رزمايش براي چند روز به تعويق افتاد اما بعد از برگزاري سه دور مذاکرات براي توقف آتش، مجددا مانور از سر گرفته شد.
بر اين اساس، با محمد حسين ملائک، سفير سابق ايران در چين و تحليلگر مسائل سياست خارجي، در رابطه با ماهيت نظامي سياسي کره شمالي و نقش چين در معادلات بين المللي شرق آسيا به گفتگو نشستيم که در ادامه ميخوانيد:
واقعيت نظام سياسي کره شمالي با آنچه در مورد تهديد آميز بودن آن مطرح ميشود، چقدر تطابق دارد و سپس توضيحاتي در رابطه با نقش کشورهاي منطقه و فرا منطقه اي و رسانه هاي آن ها در ترسيم چهره خطرناک از رژيم کره شمالي ارائه دهيد؟
کره شمالي قطعا يکي از چند کشور معدود، در جهان است که با بيشتر نرم ها و هنجارهاي رفتار بين المللي مرسوم فاصله دارد. اين کشور، از نظر داخلي، رژيم بسيار بسته اي است که در آن آزادي اجتماعي اصلا تعريف نشده است. مناسبات دروني حاکميت سياسي اين کشور نيز نه با هيچ قرائتي از مارکسيسم همخواني دارد و نه با هيچ سانتراليزم دموکراتيک مصطلح در نظام هاي سوسياليستي. از اين رو کره شمالي به دليل تفاوتي که ذکر شد و همچنين عدم آگاهي جهان از وقايع دروني اين کشور به خاطرعدم ارتباطات با دنياي خارج و مبهم بودن شيوه تصميم گيري و روندها در آن، رژيمي غير قابل محاسبه اي محسوب مي شود. اين در حالي است که غير قابل محاسبه بودن در سياست به معني داشتن ريسک بالا و تهديد آميز بودن است. به همين دليل از اين بابت کره شمالي توانسته است طرف مقابل خود را همواره در حالت آماده باش نگه دارد.
همچنين به واسطه آنکه ارتباط بسيار اندکي بين مردم کره شمالي با ساير ملل وجود دارد، تمام اطلاعاتي که در مورد اين کشور منتشر ميشود از منشاء دستگاههاي اطلاعاتي غربي و کره جنوبي است. در اين کشور مطبوعات و رسانه اصلا مفهوم رايج خود را ندارد و مطالبي که رسانه هاي خارجي عليه کره شمالي مي نويسند فقط مسئولين رسمي پيونگيانگ آن را مطالعه ميکنند. به همين دليل هم دولت تلاش زيادي دارد ارتباط مردم اين کشور با خارج حتي با مردم چين نيز در کمترين حالت ممکن باشد.
از 1950 با آغاز جنگ کره تا 1953 که اين جنگ پايان گرفت و عملا اين شبه جزيره به دو اردوي سرمايه داري و کمونيسم تقسيم شد، تا کنون نقش قدرت هاي خارجي در تحولات آن بسيار بارز بود. در حال حاضر کره شمالي به عنوان يک دولت مستقل اما بسيار نزديک با اهداف استراتژيک چين در منطقه عمل ميکند. در مقابل نيز کره جنوبي متحد استراتژيک آمريکا محسوب ميشود. بر اين اساس رقابتهاي استراتژيک و امنيتي آمريکا و ژاپن با چين در عملکرد کره شمالي و يا واکنشهاي دو کره نسبت به يکديگر اثر مستقيم دارد.
از نظر آمريکا اگر کره شمالي فاقد قدرت اتمي و موشکي دوربرد باشد، ديگر خطرناک محسوب نشده و ارزش استراتژيک ندارد. در مقابل کره شمالي نيز همين پتانسيل و يا تمايل داشتن به اين نوع از قدرت را مورد معامله سياسي براي بقاء قرار ميداند. در اين راستا چين تلاش دارد خود را داور بي طرف منازعه دو کره معرفي کرده و در قبال آن امنيت جمعي منطقه را با شرايط خود تعريف کند و در مقابل آمريکا درصدد است با هر وسيله ممکن کره شمالي را از داشتن تسليحات استراتژيک محروم و در نهايت بي ارزش کند که البته در اين بين مردم کره شمالي قطعا قرباني روزمره اين رقابت هستند.
نقش چين در شرايط سياسي و تنش هاي موجود در منطقه شرق آسيا چيست؟
آمريکا امکان حمله به کره شمالي را به دليل حمايتهاي چين از آن کشور ندارد. حتي در زمان جرج بوش که اين کشور محور شرارت تعريف شد، نيز کاخ سفيد چنين موقعيتي پيدا نکرد. اما اگر واشنگتن راه کاري داشته باشد تا بتواند با فشار بر مردم به فروپاشي نظام اجتماعي، شکنندگي نظام سياسي و يا ريزش نيروهاي نظامي و سياسي کره شمالي دامن بزند، بدون شک دريغ نخواهد کرد.
چين نيز به خاطر موقعيت بين المللي اي که براي خود تعريف کرده است، در واکنشهاي حمايتي از پيونگيانگ محدوديت هايي دارد اما قطعا از اين کشور حمايت ميکند. به طور مثال در مورد مسئله کمپاني سوني پيکچرز، چين به کره شمالي اجازه داد تا از سيستم اينترنت اين کشور عليه آمريکا استفاده شود. از اين رو چين اجازه نخواهد داد که نظام کره شمالي سقوط کند. اگرچه نظام سياسي کره شمالي براي بقاء و جلوگيري از دخالت ديگران در امور داخلي خود، الزاما بايد به طرف افزايش قدرت دفاعي و امنيتي حرکت کرده و بر اساس تحليل هاي افراطي، رابطه خود با طرف هاي مقابل را تعريف کند.
البته در منطقه شرق آسيا، کره شمالي در مقايسه با ايالات متحده و متحدانش يعني کره جنوبي و ژاپن، در موقعيت تدافعي قرار دارد. به همين دليل است که حتي بهکارگيري بلندگوها و پخش شعار عليه آنها از طرف کره جنوبي براي اين کشور خطر نظامي توصيف ميشود و درصدد واکنش نظامي بر ميآيند.
آيا با توجه به شرايط سياسي شرق آسيا، درگيري لفظي و بعضا تبادل آتش مرزي ميان دو کره و نيز حضور رو به افزايش امريکا، احتمال درگيري نظامي در آينده نزديک در اين حوزه جغرافيايي نزديک وجود خواهد داشت؟
به طور حتم در منطقه شرق آسيا جنگي صورت نخواهد گرفت مگر آنکه آمريکا براي تضعيف چين چنين استراتژي را اتخاذ کند که قطعا تنش در شبه جزيره کره نيز جزئي از اين سناريو خواهد بود. ضمن آنکه روساي شرکتهاي معتبر کره جنوبي ميگويند آنها پيش بيني هيچ برخورد اساسي بين دو کره و يا آمريکا با کره شمالي را ندارند و لذا اين حوادث را تاکتيکي و سياسي ميدانند. حال اگر سوالي مطرح شود که اما اين روند تا کجا ادامه خواهد داشت، بايد گفت، به نظر ميرسد تا تنظيم يک معادله قابل قبول بين چين و آمريکا در منطقه مذکور، و با احتساب اينکه روسيه وارد اين تحولات نشود، نبايد منتظر تغييري در نظام اجتماعي و سياسي کره شمالي بود. زيرا حکومت کره شمالي در شرايط کنوني ميتواند در خدمت استراتژي رفتاري چين باشد.
مصاحبه از: حسيني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]
صفحات پیشنهادی
جنگ گزینه روی میز در شبه جزیره کره هم نیست
این اتفاق اما با همه مسائل حاشیه ای اعلام ضرب الاجل هشدار و تهدید رخ نداد نخستین مسئله ای که باید درنظر داشت این است که چنین مسئله و تنش هایی میان 2کره به هیچ عنوان تازگی ندارد این اتفاق ها و خط و نشان کشیدن ها حالا برای 2کره که 50سال است در تنش با یکدیگر به سرمی برند خیلی عاتنها گزینه جایگزین توافق ایران/ جنگ تجاری آمریکا با چین، عاقبت رد توافق از سوی کنگره
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل صبح توس نشنال اینترست آورده است که واقع بینانه ترین گزینه جایگزین توافق نامه جاری در صورت رد توافق ایران هسته ای در ارتباط با جوامع بین الملل است در این صورت ایران و ایالات متحده از هم دور خواهند بود و در مسئله هسته ای ایران ایندمیدن واشنگتن در تنور جنگ؛ نظامیان آمریکایی در کره مستقر شدند
پس از اظهارات ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در مورد تعهد واشنگتن برای حمایت از کره جنوبی نظامیان ایالات متحده در کره مستقر شدند استقرار نظامیان آمریکا در کره جنوبی در حالی است که سئول و پیونگ یانگ در روزهای اخیر تا یک قدمی جنگ پیش رفته اند در این وضعیت بان کیسردار جزایری: شعار مرگ بر آمریکا یکشبه ایجاد نشده که کسی بخواهد آن را حذف کند
سردار جزایری شعار مرگ بر آمریکا یکشبه ایجاد نشده که کسی بخواهد آن را حذف کند معاون ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد فریادهای مرگ بر آمریکا مرگ بر انگلیس مرگ بر اسرائیل و یکشبه ایجاد نشده که با حرف این و آن از گفتمان سیاسی ملت ایران و سایر ملتهای زخمخورده از امپریالیسمشعار «مرگ بر آمریکا» یک شبه ایجاد نشده که کسی بخواهد آن را حذف کند
به گزارش گروه سیاسی میزان سردار سید مسعود جزایری معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل و سخنگوی ارشد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در یادداشتی به تبیین چرایی شعارهای ضد استکباری ملت ایران پرداخته است که این یادداشت را در ادامه می خوانیم انقلاب اسلامی آمده است که بماند و تحتاخبار ایران و جهان | - تنش در شبه جزیره کره
تنش در شبه جزیره کره در پی تازهترین دور از تنشها میان دو کره که با شلیک توپ از کره شمالی و واکنش متقابل کره جنوبی همراه بوده دو کشور مذاکراتی را برای کاهش تنش ها آغاز کرده اند Reuters ۱۳۹۴-۰۶-۰۳ ۱۵ ۵۶آیا ترکیه آمریکا را درگیر جنگ با کردها خواهد کرد؟/ بارین کایااوغلو
جنگیدن با پ ک ک همزمان با داعش نه تنها دیوانگی است بلکه برای منافع ترکیه و ایالات متحده مضر است آخرین نمایش ترسناک ترکیه در 20 ژوئیه آغاز شد زمانی که یک بمب گذار انتحاری داعش 32 نفر از فعالان جوان را کشته و 104 نفر دیگر را در شهر سوروچ ترکیه زخمی کرد گروهی از جوانان برای کمک عآزمایش موشک هسته ای چین در بحبوحه بحران شبه جزیره کره
سرویس خارجی چین در حالی موشک هسته ای جدید خود را آزمایش کرد که تنش میان دو کره به شکل کم سابقه ای بالا گرفته و آمریکا در حال استقرار تجهیزات استراتژیک نظامی خود در کره جنوبی است به باور کارشناسان آزمایش چین در چنین شرایطی به نوعی پاسخ غیر مستقیم به حضور پررنگ آمریکا در شبه جزبازگشت آرامش به شبه جزیره کره پس از توافق سئول ـ پیونگ یانگ بر سر کاهش تنش ها
سرویس خارجی مذاکرات کره شمالی و جنوبی که با هدف بررسی بحران جاری در رابطه دو کشور آغاز شده بود با توافق طرفین بر سر کاهش تنش ها پایان یافت و پس از چند روز التهاب جنگ در شبه جزیره کره فروکش کرد بنابر گزارش ها کره جنوبی توافق کرد بلندگوهای تبلیغاتی مرزی را خاموش کند و در ازایشهردار بندرماهشهر: بزودی عملیات احداث بوستان جنگلی ماچوله آغاز خواهد شد
عصر جنوب asrejonoob ir به گزارش روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهربندرماهشهر مهندس غلامحسین کمایی با اعلام این خبر افزود بوستان جنگلی ماچوله در حاشیه خور حدفاصل بلوار ۱۷ شهریوربه سمت مجموعه تفریحی و قایقرانی شهرداری احداث می گردد وی بیان داشت این بوستان دارای باغ های مت-
گوناگون
پربازدیدترینها