واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۲۸ق.ظ)
مدل جديد قراردادهاي نفتي در آستانه تصويب موج - رئيس کميته بازنگري قراردادهاي نفتي گفت: مدل جديد قراردادهاي نفتي در آستانه تصويب در هيأت دولت قرار دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد مهدي حسيني، رئيس کميته بازنگري قراردادهاي نفتي، درباره آخرين وضع تصويب مدل جديد قراردادهاي نفتي در دولت گفت: پس از تاييد مدل جديد قراردادهاي نفتي (IPC) در معاونت حقوقي رياست جمهوري اين قرارداد در اختيار کارگروه منتخب کميسيون اقتصادي دولت قرار گرفته است.
وي با بيان اينکه در روزهاي اخير اين قرارداد در کارگروه منتخب کميسيون اقتصادي دولت نيز به تأييد رسيده است، افزود: هم اکنون اين قرارداد براي تصويب نهايي به هيأت دولت ارسال شده که ميتوان گفت به نوعي در مراحل آخر قرار گرفته است.
حسيني با تأييد آغاز ثبتنام متقاضيان حضور در کنفرانس لندن، درباره نحوه ثبتنام و اينکه تاکنون چند شرکت براي حضور در اين کنفرانس اعلام آمادگي کردهاند، نيز گفت: متقاضيان ميتوانند با مراجعه به سايت سي.دبليو.سي (CWC) براي حضور در کنفرانس معرفي قراردادهاي نفتي که در لندن برگزار ميشود ثبتنام کنند، ولي؛ چون هنوز فرآيند ثبتنام پايان نيافته آمار دقيقي از ميزان ثبتنام شدگان ندارم.
وي درباره اينکه آيا در قالب قراردادهاي جديد نفتي قرار است بستههاي پيشنهادي مانند؛ بسته حضور در بخش بالادستي صنعت نفت ايران در ازاي به دست آوردن بازار آلان جي يا موارد مشابه به سرمايهگذاران خارجي ارائه خواهد شد يا خير، گفت: در اين کنفرانس برخي از پروژههاي صنعت نفت با ويژگيهاي خاص آن به سرمايهگذاران پيشنهاد ميشود.
حسيني تصريح کرد: وزارت نفت در پروسه مذاکره با شرکتهاي خارجي ممکن است بستههاي پيشنهادي مختلفي را به سرمايهگذاران ارائه دهد.
وي در پاسخ به انتقاد برخي از کارشناسان داخلي مبني بر اينکه جزئيات اين قراردادها هنوز مشخص نشده است، گفت: جزئيات اين قرارداد براي نخبگان و اهالي فن مطرح شده است.
سيد مهدي حسيني به برگزاري بيش از ۸۵ جلسه توجيهي طولاني در خصوص مدل جديد قراردادهاي نفتي اشاره کرد و گفت: اين جلسات شامل برگزاري سمينار در دانشگاهها مختلف، تدريس در دانشگاههاي مثل امام صادق، تهران و صنعت نفت، جلسه با اعضاي کميسيون انرژي، مرکز پژوهشهاي مجلس و شرکتهاي مختلف داخلي و بخش خصوصي بوده است؛ ضمن اينکه اسفند سال ۹۲ نيز در کنفرانسي در تهران اين قرارداد با برگزاري ۱۲ ميزگرد تخصصي معرفي شد.
همانديشي قرارداد جديد نفتي (IPC) اسفند ۹۲ با حضور شرکتهاي بزرگ بينالمللي در تهران برگزار شد؛ در قراردادهاي موسوم به IPC قرار بر اين است که حلقههاي مختلف صنعت نفت (اکتشاف، توسعه و توليد) به صورت يکپارچه واگذار شوند تا شرکتهاي خارجي با چنين قراردادي، انگيزهاي براي حضور در صنعت نفت ايران داشته باشند. در اين نوع قرارداد مالکيت مخزن قابلانتقال نيست و مالکيت آن واگذار نميشود و توليد صيانتي از مخزن، يکي از مهمترين مباحث در اين قراردادها است.
در اين مدل از قرارداد، عمليات اکتشاف به پيمانکار واگذار ميشود و بايد سعي شود شرکتهاي خارجي به مناطق پر ريسک صنعت نفت وارد شوند زيرا قاعده در دنيا اين است که هزينه سنگين اکتشاف را شرکتهاي خارجي تأمين کنند و نبايد هزينههاي ملي صرف مخارج اکتشاف شود. انتقال تکنولوژي و شفافيت مالي يکي از مهمترين مباحث قراردادهاي جديد (IPC) است که براساس آن قرار است در قراردادهاي جديد، کارشناسان ايراني در کنار شرکتهاي سرمايهگذار خارجي قرار گيرند تا با آخرين فناوريهاي روز دنيا آشنا شوند. ضمن اينکه بايد خود نيز در اين انتقال و دريافت تکنولوژي بهتر عمل کنند. همچنين افزايش ضريب بازيافت مخازن يکي از مهمترين اهداف اين قرارداد است که با توجه به اينکه نيمي از ميدانهاي کشور در نيمه دوم عمر خود قرار دارند، هر يک درصد افزايش ضريب، معادل ۵۰۰ ميليارد دلار افزايش ثروت ملي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]