واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: دستمالهای مرطوب بر پایه آب و بدون الکل تهیه شدهاند و برای اینکه دچار آلودگیهای میکروبی نشوند نگهدارندههایی دارند که معروفترین آنها فنوکسیاتانول است.
دستمالهای مرطوب به ماده مخدر الاسدی آلوده شدهاند؟چندی پیش در خبرها آمده بود که برخی از دستمالهای مرطوب به ماده مخدر LSD آلوده شدهاند تا بتوانند در گروهی از دختران جوان یا نوجوان جرقههای اولیه اعتیاد را بزنند. به همین بهانه در این مطلب تصمیم گرفتیم در مورد دستمالهای مرطوب و مزایا و معایب آنها و در کنارش درباره این ماده مخدر و میزان جذبش از طریق پوست مطلبی تهیه کنیم. با ما همراه شوید.شاید برخی از دستمالهای مرطوب با نام و نشانی غیرمعتبر، به عمد، آلوده به ماده توهمزای LSD شده باشند و شاید هم نه. اما در این تردیدی نیست که تقریبا تمام دستمالهای مرطوب که حتی تولید برندهای معروفی هم هستند، حاوی ترکیبهای مضری هستند که میتوانند بر محیطزیست و به دنبال آن بر سلامت ما تاثیر منفی بگذارند و به همین دلیل بهتر است تا جایی که ممکن است، استفاده از آنها را محدود کنیم.
مزایای دستمالهای مرطوبدستمالهای مرطوب بهدلیل کاربردی و در دسترس بودن، همچنین بهدلیل بوی خوب و لطافتی که دارند مورد علاقه بسیاری از افراد بهخصوص خانمها و مادران جوان هستند. از نظر بسیاری از مصرفکنندگان، دستمالهای مرطوب اقتصادی و به صرفه هستند و کاربرد آنها در هر شرایطی ساده است. تولیدکنندگان ادعا میکنند استفاده از این دستمالها باعث میشود حین شستشو در مصرف آب به میزان 3 برابر صرفهجویی شود و 4 تا 7 برابر کمتر آب را آلوده میکند. البته فراموش نکنید که مصرفکنندگان نمیدانند چه مقدار آب برای تولید دستمال مرطوب استفاده میشود.
معایب دستمال مرطوبدستمالهای مرطوب بر پایه آب و بدون الکل تهیه شدهاند و برای اینکه دچار آلودگیهای میکروبی نشوند نگهدارندههایی دارند که معروفترین آنها فنوکسیاتانول است. این ماده شیمیایی خاصیت ضدمیکروبی دارد و از رشد باکتریها پیشگیری میکند. برخی از انواع دستمالهای مرطوب بهداشتی از 60 درصد پلیاستر (مواد شیمیایی) و 40 درصد سلولز تهیه شدهاند. متخصصان توصیه میکنند در صورت تمایل به استفاده، از انواع صددرصد سلولزی استفاده کنید زیرا پلیاستر 4 برابر سلولز دیاکسیدکربن تولید میکند که برای محیطزیست مضر است. در ضمن به نوع نگهدارنده استفادهشده نیز باید توجه داشته باشید. تاکنون تحقیقات بسیاری در رابطه با فنوکسیاتانول انجام شده است. گرچه این ماده از سال 2005 از سوی مقامات بهداشتی اروپایی مجوز استفاده گرفته است اما به اثبات رسیده که برای کبد مضر است و میتواند برای سیستم عصبی و سیستم گوارشی و خون مشکلساز باشد. بهعنوان مثال این ماده و مشتقاتش میتوانند باعث اختلال در کارکرد غدد درونریز و آلرژی شوند. حتی در سال 2003 محققان انگلیسی از ارتباط میان مصرف این نگهدارنده و ابتلا به سرطان پستان خبر دادند.مواد مضر دیگر موجود در دستمالهای مرطوب فتالاتها هستند. فتالاتها مولکولهای شیمیاییای هستند که بهعنوان تثبیتکننده مورد استفاده قرار میگیرند. در اروپا تنها یک نوع از فتالاتها با عنوان دیاتیل فتالات استفاده میشود اما بررسیها نشان داده حتی این نوع از فتالاتها هم میتواند در رشد بیضه و کاهش قدرت باروری موثر باشد و باعث اختلال در میزان هورمونهای کبدی شود. تولیدکنندگان میگویند از این مواد در میزان استاندارد استفاده شده تا سمیتی نداشته باشند اما هنوز به اثبات نرسیده که دوز پایین این ترکیبهای شیمیایی میتواند بیخطر باشد. به گفته متخصصان سرطانشناسی، همین میزان پایین از مواد سمی میتواند مخصوصا در دوران بارداری با تاثیر بر کارکرد غدد درونریز زمینهساز ابتلا به سرطانهایی باشد که 40 یا 50 سال بعد نمایان شوند. به همین دلیل توصیه اصلی بر مصرف نکردن این نوع محصولات مخصوصا در دوران بارداری و کودکی است. متاسفانه آمار نشان میدهد طی 20 سال گذشته در اروپا میزان ابتلای کودکان به سرطان افزایش یافته است.
5 توصیه تکمیلی1. از دستمالهای مرطوب تنها در مواقع ضروری استفاده کنید.2. در صورتی که امکان استفاده از آب و صابون را دارید از این مواد به جای دستمالهای مرطوب استفاده کنید.3. سعی کنید هنگام خرید انواعی را انتخاب کنید که روی آنها قید شده از نظر آلرژیزا بودن کنترل شدهاند.4. اگر برای کودک زیر 3 سال از دستمال مرطوب در ناحیه تناسلی استفاده میکنید بعد از آن با پارچهای نمناک و تمیز محل را پاک کنید.5. از دستمالهای الکلی بیش از حد استفاده نکنید زیرا باعث خشکی شدید پوست میشوند. درباره LSD بیشتر بدانیمLSD یک ماده توهمزاست که بیبو و بیرنگ است و به اشکال مختلف مانند قرصهای نقرهای و خاکستری رنگ، پودر سفیدرنگ، کپسول، ژلاتین و مایع صاف و روشن وجود دارد. گاهی دیده شده این ماده بهصورت کاغذهای مربعیشکل کوچکی که روی آنها نقش و نگارهای مختلفی کشیده شده، بهعنوان «کاغذ خشککن» فروخته شده است. LSD را به شیوههای خوراکی، دخانی، استنشاقی و تزریق مصرف میکنند. آثار فوری مصرف آن پس از 1 ساعت ظاهر میشود و به مدت 8 تا 12 ساعت باقیمیماند. نگاه معاون مرکز تحقیقات پیشگیریدکتر هومن شریفی، کنترل دخانیات دانشگاه علومپزشکی شهیدبهشتیالاسدی توهمزاستLSD ماده توهمزای قدیمی است که شایعترین عارضه آن ایجاد توهم بینایی و شنوایی است. این ماده به صورت استنشاقی و برچسب پوستی موجود است. فردی که این ماده را مصرف میکند، مثلا وقتی در طبقه 5 است، ممکن است فکر کند در پیادهرو قدم برمیدارد. رنگها نیز ممکن است برای فرد مصرفکننده LSD به گونهای به نظر برسند که حرف میزنند. امروزه LSD بهدلیل نوع مصرف و عوارضی که دارد جذابیتی برای افراد ندارد. افراد معتاد در حال حاضر به سمت مواد توهمزا نمیروند بلکه دنبال مادهای سهلالوصول هستند که شادی ایجاد کند. LSD حداقل در ایران به راحتی در دسترس نیست و اثر آن محرک و افزایشدهنده انرژی یا رسیدن به نشئگی نیست اما LSD میتواند نوعی ماده مخدر باشد. در واقع وقتی فرد میداند که با مصرف این ماده دچار عارضهای میشود اما باز آن را مصرف میکند یعنی اعتیاد دارد. برخلاف دیگر مواد مخدر LSD با مصرف نکردن، خماری و خوابآلودگی ایجاد نمیکند. گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : salamat.ir
06 شهریور 1394
###12##12###
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]