واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ شهريور ۱۳۹۴ (۱۳:۳۴ب.ظ)
آيت الله مکارم شيرازي : نتيجه مذاکرات براي ما منفي نبود موج - قم- آيت الله مکارم شيرازي گفت: آن ها بدون اين که بخواهند ايران را تبديل به يک قدرت جهاني کردند آن گونه که پس از ۲۲ ماه مذاکره که جزو طولاني ترين مذاکرات تاريخ است، نتيجه مذاکرات براي ما منفي نبود.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، آيت الله مکارم شيرازي در ديدار مجيد تخت روانچي عضو ارشد تيم مذاکر کننده هسته اي و معاون اروپا و آمريکاي وزارت امورخارجه، ضمن تشکر از زحمات تيم مذاکره کننده گفت: ما اگر خيال کنيم که اين توافق، يک توافق صد درصد به نفع ما باشد، ممکن نيست. چون در هر توافقي امتيازاتي هر يک از طرفين بدست مي آورند به طوري که حساب برد – برد برقرار مي شود.
وي افزود: متن اين قرارداد خوب است منتهي بايد مترصد اين امر مهم باشيد که دشمن در جريان اجراي توافق، قرارداد را به نفع خود تفسير نکند واز متن سوء استفاده نشود، در داخل کشور هم به هردليل کساني هستند که نغمه مخالفت مي زنند، .با اين ها بايد مدارا کرد و با تبيين و روشنگري رفتار نمود.
اين مرجع تقليد با اشاره به دو مسئله مهم در جريان مذاکرات هسته اي گفت: اين که يک طرف ميز دولت ايران قرار داشت و طرف ديگر تمام قدرت هاي بزرگ دنيا ، من در طول تاريخ چنين چيزي را سراغ ندارم و اين واقعا يک پيروزي بزرگ است.
وي افزود: آن ها بدون اين که بخواهند ايران را تبديل به يک قدرت جهاني کردند آن گونه که پس از 22 ماه مذاکره که جزو طولاني ترين مذاکرات تاريخ است، نتيجه مذاکرات براي ما منفي نبود.
آيت الله مکارم شيرازي گفت: نکته ديگر اين که در جريان اين مذاکرات براي اولين بار بين قدرت هاي بزرگ و متحدين نزديک آن ها در منطقه مانند عربستان و رژيم اسراييل اختلاف افتاد. اين يک پيروزي مهم بود که ميان خودشان اختلاف پيدا شود.
وي گفت: گاهي حواشي يک متن از خود متن مهمتر مي شود، بايد رخدادها را با وجود همه حواشي تحليل کرد.
اين مرجع تقليد افزود: من در ايامي که مذاکرات هسته اي جريان داشت مرتب براي موفقيت تيم مذاکره کننده کشور دعا مي کردم، اميدوارم تحول خوبي ايجاد شود و مردم آثارش را در زندگي خود ببينند.
وي در بخش ديگر سخنان خود در خصوص رابطه با کشورهاي اروپايي و غربي افزود: بايد به اين اصل اسلامي توجه داشت: مادامي که ما با اين کشورها رابطه سياسي و سفارت داريم، اين دولت ها از نظر اسلام جزو دول متعاهد تلقي مي شوند ولو اين که برخي رفتارهاي سوء با ما داشته باشند، تا مدامي که متعاهد هستند بايد در امنيت باشند.
اين مرجع تقليد افزود: حفظ جان و مال آن ها بر ما واجب است. من بر اساس اين اصل بود که در قضيه حمله به سفارت انگليس، پيام دادم و آن را اقدامي خلاف دانستم؛ زيرا دولت انگليس متعاهد با ما بود و حفظ امنيت آن ها در تعهد ما بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]