واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ شهريور ۱۳۹۴ (۷:۱۴ق.ظ)
کاهش بارندگي در سال آبي 94 نسبت به سال گذشته موج - رئيس مرکز ملي خشکسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي کشور از کاهش بارندگي در سال آبي 94 نسبت به سال گذشته و آمار بارش بلندمدت خبر داد.
ايسنا نوشت:
شاهرخ فاتح، رئيس مرکز ملي خشکسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي کشور با اشاره به اين که سال آبي يا سال زراعي هر سال از اول مهر تا پايان مرداد را شامل ميشود، گفت: کل بارش کشور در سال آبي 94، 194.6 ميليمتر بوده است که اين ميزان بارش در مقايسه با بلندمدت حدود 17.5 درصد کاهش داشته است.
وي با بيان اين که بارش بلندمدت 236 ميليمتر است، تصريح کرد: ميزان بارش سالانه در بازه زماني 11 ماهه از اول مهر هر سال تا پايان مرداد سال آينده محاسبه ميشود و ميانگين ميزان بارش هر سال در مقايسه با بلندمدت که 30 يا 50 سال است محاسبه ميشود؛ در حقيقت متوسط بارش هر سال کشور در قياس با بارش بلندمدت مشخص ميشود.
رئيس مرکز ملي خشکسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي با اشاره به اين که ميزان بارش سال 93 219.1 بوده است، اظهار کرد: بارندگي امسال در قياس با سال گذشته نيز کاهش يافته و جدول بارندگيها حاکي از اين است که امسال با کاهش 11.2 درصدي بارش نسبت به سال قبل مواجه بودهايم.
وي با بيان اين که ميزان بارندگي استانهاي مختلف نسبت به بلندمدت و سال گذشته متفاوت بوده است، گفت: استانهاي بوشهر با 47.5 درصد، هرمزگان 46.2 و استان البرز 37.2 کاهش بارندگي نسبت به سال آبي بلندمدت داشتهاند.
فاتح در ادامه با اشاره به استانهايي که داراي وضعيت بهتر بارشي نسبت به سال آبي بلندمدت بودهاند، نيز گفت: استانهاي گيلان با 25.8، آذربايجان شرقي 17.1 و اردبيل 11.4 افزايش بارندگي داشتهاند.
وي افزود: از ابتداي سال زراعي تا پايان مرداد ماه 94، استانهاي هرمزگان با 61.2 درصد، بوشهر 54.9 درصد و سيستان و بلوچستان با 41.7 درصد کاهش، کمبارشترين استانها نسبت به سال گذشته بودهاند.
رئيس مرکز ملي خشکسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي استانهاي اردبيل با 31.6 درصد، سمنان 28.9 و خراسان رضوي 28.5 درصد افزايش بارش نسبت به سال گذشته را بهعنوان پربارشترين استانهاي کشور اعلام کرد.
وي با تأکيد بر اين که در برخي استانهاي کشور شرايط بد آبي دو سال پياپي تکرار ميشود، گفت: اگرچه در استانهايي مثل هرمزگان و بوشهر کاهش بارش نسبت به سال گذشته وجود دارد، اما؛ 16 استان کشور شامل البرز، خوزستان، فارس، کرمانشاه، گلستان، کهکيلويه و بويراحمد، کردستان، زنجان، لرستان، قزوين، خراسان شمالي، رضوي و جنوبي، تهران، مازندران و يزد که دو سال پياپي دچار کاهش آب بودند، در شرايط کمآبي قرار دارند و اين جاي نگراني است.
فاتح در ادامه افزود: اگرچه بحران آب يک مساله عام براي همه استانهاي کشور است، اما؛ اين 16 استان بايد بحث مديريت منابع آب را جدي بدانند که در بحث مديريت منابع آب را جدي بگيرند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]