واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۴۴ب.ظ)
نقطه تاريک صنعت حملونقل ايران در مسير توسعه موج - ساير رسانه ها؛ در شرايطي که صنعت حملونقل ايران خود را آماده ميکند پس از سالها دستوپنجه نرمکردن با تحريم دوباره اوج گرفته و با سرعت بيشتري حرکت به سمت توسعه را طي کند، اما؛ به نظر ميرسد يک نقطه تاريک همچنان به عنوان مانعي بزرگ در اين مسير وجود دارد.
ايسنا نوشت:
با بازگشت دوباره خارجيها به عرصه زيرساختي ايران هر چند ميتوان روي خريد دوباره هواپيما و قطارهاي دست اول حساب کرد و البته با حذف واسطهها از نظر قيمتي شرايط بهتري را براي ايرلاينها و شرکتهاي حملونقل به وجود آورد، اما؛ شايد قبل از تمام اين تغييرات احتمالي نياز به فراهم کردن يک مقدمه بسيار مهم وجود داشته باشد و آن تأمين منابع مالي و رساندن پول به پروژههاي مختلف عرصه حملونقل است.
در طول سالهاي گذشته هر چند با افزايش قيمت نفت و درآمد ايران به دنبال آن تعداد پروژههايي که کلنگزني شدند به شدت بالا رفت، اما؛ به نظر ميرسد براي تکميل بسياري از آنها هنوز يک برنامه مدون وجود نداشته و دولت فعلي نيز بايد در کنار اجرايي کردن تعهدات خود فکري به حال پروژههايي کند که از سالهاي قبل در دستور کار قرار گرفتهاند.
فاصله موجود ميان طرحهايي که در صف تکميل قرار دارند و منابع اعتباري لازم تا حدي افزايش يافته که يک فاصله 10 ساله ميان بودجه يکساله موجود نيز نميتواند جبران منابع لازم را کند.
طبق اعلام معاون برنامهريزي و اقتصادي وزير راه و شهرسازي در طول 10 سال گذشته تنها 45 هزار ميليارد تومان منابع اعتباري به عرصه حملونقل تزريق شده است، اين در حالي است که منابع لازم در اين عرصه تنها براي يک سال بيش از 57 هزار ميليارد تومان تخمين زده ميشود.
اين نشان ميدهد ما از نظر وضعيت بودجهاي در اين عرصه نه تنها نميتوانيم نيازهاي سالانه کشور را تأمين کنيم که حتي در طول 10 سال نيز امکان اينکه اين بودجه تأمين شود وجود نداشته و ميان آن 12 هزار ميليارد تومان فاصله وجود دارد.
هر چند وزارت راه و شهرسازي تلاش کرده با متنوعسازي منابع اعتباري خود و استفاده از اعتبارات تزريق شده از سوي سرمايهگذاران خارجي، فاينانس و بخش خصوصي ترفندي براي پيدا کردن اين بودجه مورد نياز پيدا کند، اما؛ هنوز هم تعداد قابل توجهي از اين پروژهها نياز به تعيين تکليف دارد.
اين مساله شايد قبل از هر چيز، واقعي شدن تصور ايرانيها از روزهاي پس از تحريم را بطلبد؛ زيرا حتي اگر بار ديگر بازارهاي جهاني نيز به روي ايران گشوده شود باز هم بايد فکري به حال پولهايي کرد که در طول سالهاي گذشته به هر کجا رفتند سهم بخش حملونقل نشدهاند. اختلاف 12 هزار ميليارد توماني ميان بودجه مورد نياز در يک سال و سرمايهگذاري 10 ساله به خوبي نشان ميدهد که بخش حملونقل را تا چه حد در طول سالهاي گذشته تحت فشار بوده و نياز به تزريق منابع مالي بيشتر دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]