واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فرمانده ايراني تبار پليس غرب لندن: تبعيض نژادي نهادينه و گستردهاي بر پليس انگليس حكمفرما است
لندن - فرمانده ايراني تبار پليس منطقه غرب لندن ادامه تبعيض و بيعدالتي نژادي و قومي در نيروهاي انتظامي انگليس را خطر بزرگي در جهت تامين امنيت و منافع ملي اين كشور ميداند.
سرتيپ دكتر علي ديزايي فرمانده پليس منطقه غرب لندن در گفت و گويي اختصاصي با خبرنگار ايرنا در لندن تاكيد كرد: روند كنوني وجود تبعيض عليه اقليتهاي قومي و ديني در پليس انگليس موجب كم اعتمادي مردم به اين نيرو شده است .
هفته گذشته پيتر فاهي فرمانده پليس منطقه چشاير نيز در همين مورد تاكيد كرد: افسران سياه پوست و آسيايي تبار به بهانههاي گوناگون ولو با داشتن لياقت كامل، از مشاغل بالاي فرماندهي كنار گذاشته ميشوند.
فاهي تا چند ماه قبل رييس كميسيون نژادي و تنوع قومي در پليس انگليس بود كه مسوول رسيدگي به شكايات مربوط به بيعدالتي قوميتي و تبعيض نژادي است .
درحال حاضر از ۲۰۰فرمانده ارشد در پليس انگليس تنها هفت نفر از اقليت هاي قومي ، نژادي و ديني هستند.
ديزايي نيز در مصاحبه با ايرنا تاكيد كرد: مردم زماني به پليس اعتماد مي كنند كه اين نيرو را از خود بدانند و اين مساله با اعمال تبعيض و بي عدالتي گسترده نسبت به پليسهاي رنگين پوست يا متعلق به اقليتهاي قومي و ديني ميسر نخواهد شد.
اين فرمانده ايراني تبار پليس غرب لندن خود يكي از بارزترين نمونههاي تبعيض نژادي در پليس انگليس است .
فرماندهي پليس انگليس طي چند سال و با صرف چهار ميليون پوند تلاش كرد تا با انجام عملياتي گسترده و وارد آوردن انواع اتهامات كوچك و بزرگ به ديزايي او را بدنام كرده و از راه يابي او به مقامات بالاي نظامي جلوگيري كند.
اين در حالي است كه در نهايت دكتر ديزايي طي چند مرحله دادگاه جنجالي در سال ۲۰۰۳از همه اتهامات وارده تبرئه و در مقابل ، فرماندهان پليس انگليس ناچار به وجود تبعيض نژادي نهادينه در نيروهاي انتظامي اين كشور اعتراف كردند.
ديزايي كه تنها افسر ارشد داراي دكتراي حقوق در پليس انگليس است اعتقاد دارد كه با وجود شرايط كنوني همه گونه امكانات براي رشد و ترقي افسران سفيد پوست اروپايي تبار وجود دارد، ولي براي افسران رنگين پوست وابسته به جوامع اقليت ، موانع آشكار و پنهان بسياري براي پيشرفت و رسيدن به مقامات فرماندهي وجود دارد.
به گفته اين فرمانده ايراني تبار پليس لندن ، در شرايطي كه اعتماد چنداني به رفتار عادلانه و برابر بين همه پرسنل پليس وجود ندارد، نميتوان از نيروي انتظامي توقع خدمت رساني كامل و بدون نقص به مردم و جامعه را داشت .
ديزايي ۴۴ساله كه رييس انجمن پليسهاي رنگين پوست در انگليس نيز هست، براي نمونه عنوان كرد كه در حال حاضر بيش از ۳۵هزار نيروي پليس در اين كشور وجود دارند كه تنها ۳۰۰نفر از آنان مسلمان هستند.
اين در حالي است كه بر اساس تركيب جمعيت ۶۰ميليوني انگليس و حضور دو ميليون مسلمان در اين كشور، تعداد پرسنل پليس مسلمان انگليس بايد دست كم چهار برابر و حدود ۱۲۰۰نفر باشد.
به گفته ديزايي ، عدم علاقه مسلمانان به پيوستن به پليس انگليس با وجود نياز جدي و تبليغات دولتي فراوان، عمدتا به دليل وجود گسترده شرايط ناسالم و نابرابر شغلي و تداوم فضاي تبعيض آلود در نيروي انتظامي اين كشور است .
دكتر ديزايي همچنين درباره مشكلات داوطلبان جوان مسلمان براي پيوستن به پليس انگليس اظهارداشت : حتي اگر عدهاي از اقليتها علاقمند به پيوستن به پليس اين كشور باشند به بهانههاي واهي و ناعادلانه همچون مسافرت به سرزمين آباء و اجدادي خود عناصري غيرمطلوب و مشكوك تشخيص داده شده و از استخدام آنان جلوگيري ميشود.
به گفته اين فرمانده ايراني تبار پليس غرب لندن، اگر يك داوطلب جوان همانند خود او بخواهد به طور معمول سالي يك بار براي ديدن اقوام خود مثلا به ايران سفر كند، امكان كمي براي قبولي در گزينش امنيتي و استخدام در نيروي انتظامي انگليس خواهد داشت .
فرمانده پليس منطقه غرب لندن ادامه داد: نيروهاي وابسته به جوامع اقليت در پليس براي مقابله با تبعيض نهادينه و اثبات شايستگيهاي خود بايد دو برابر ديگر افراد كار كنند تا شايد به چشم فرماندهان بيايند و ترفيع بگيرند.
ديزايي با تاكيد بر نژادپرستي نهادينه پليس انگليس تاكيد كرد، اين معضل باعث شده تا افرادي براي سمتهاي فرماندهي در اين نيرو برگزيده شوند كه استحقاق كامل نداشته و صرفا براساس رنگ پوست و نژادشان نسبت به ديگران برتري شغلي يافته اند.
اين فرمانده ايراني تبار پليس غرب لندن تاكيدكرد: اگرچه پليس انگليس نسبت به ۱۰سال قبل كمتر نژادپرست است ، ولي اين موضوع به معناي مثبت و مناسب بودن شرايط كنوني در نيروي انتظامي اين كشور نيست .
ديزايي كه خاطرات و تجربه خود از تبعيض نژادي و بيعدالتي نهادينه در پليس انگليس را در كتابي در قالب يك خودزندگينامه با عنوان غير خودي نگاشته و منتشر كرده ، با وجود داشتن همه شرايط لازم ، پنج بار براي رسيدن به مقام فرماندهي ناكام ماند و نهايتا با فشارهاي رسانهاي و تهديد به شكايت موفق به گرفتن حق قانوني خود شد.
اروپام **۳۴۵**۲۲۲۳
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]