واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۲۹ق.ظ)
هاشمي در صحن علني مجلس: بدهي 8 هزار ميلياردي در بخش بهداشت و درمان/افزايش دسترسي به 962 قلم دارو در بيمارستانها موج - وزير بهداشت در خصوص طرح تحول سلامت عنوان کرد: در اين بخش حفاظت مالي مردم در مقابل هزينههاي درمان، بهبود عدالت در دسترسي به خدمات و ارتقاي کيفيت خدمات مورد هدف بود.
به گزارش خبرگزاري موج، سيدحسن قاضيزاده هاشمي، وزير بهداشت، امروز در صحن علني مجلس به ارائه گزارش پيرامون عملکرد وزارت بهداشت و درمان پرداخت و اظهار داشت: گرچه در کميسيونها حضور پيدا ميکنم ولي اين آخرين فرصتي است که در مجلس گزارشي ارائه ميدهم مگر اينکه مجلس دستور دهد يا احضار کند.
وي افزود: 465 روز از شروع طرح تحول سلامت گذشته است. با توجه به برنامههاي توسعه پنجم، سياستهاي کلي نظام و ابلاغيه از سوي رهبر معظم انقلاب همچنين سند چشمانداز به کمک دولت و مجلس کارها در زمينه بهداشت و سلامت انجام شده است.
وزير بهداشت و سلامت تصريح کرد: براي تحت پوشش قرار دادن مردم از نظر خدمات و ميزان آن و در عين حال مراقبت مالي از آنها اين مجموعه بايد با هم تناسب داشته باشد يعني هرچقدر جمعيت تحت پوشش را افزايش دهيم بدون اينکه بتوانيم حفاظت مالي مناسبي داشته باشيم و خدمات گسترش پيدا کند ولي از کيفيت و عمق لازم برخوردار نيست يا اگر خدمات را افزايش دهيم طبيعي است که بايد حفاظت مالي انجام شود و اين نکته بسيار مهم است.
وزير بهداشت همچنين تصريح کرد: ما زماني که شروع به کار کرديم پرداخت هزينههاي درمان از جيب مردم بالا بود. در برخي بيمارستانها حتي 93 درصد در تهران گزارش شد ولي آمار سال 90 به 56 درصد رسيد که حدود 18 درصد آن را بيمهها پوشش داده و بقيه را مردم بايد پرداخت ميکردند. اين در حالي بود که مجلس تصويب کرده بود که بايستي سهم پرداختي مردم بيش از 30 درصد نباشد.
وي در ادامه اين مطلب خاطرنشان کرد: در آن زمان ما جزء معدود کشورهاي جهان بوديم که بيش از 50 درصد هزينههاي درمان را مردم پرداخت ميکردند. ما در آن تاريخ نسبت به کشورهايي مانند عراق، لبنان، ترکمنستان، اردن و امارات شرايط نامطلوبتري داشتيم. نکته مهم اين است که اين پرداختي از جيب مردم از کدام موضوعات منشأ ميگيرد.
هاشمي در ادامه به خدمات بيمارستاني نيز اشاره کرد و گفت: 45 درصد خدمات مربوط به خدمات بيمارستاني بود. همچنين 31 درصد خدمات سرپايي و 22.4 خدمات از طريق داروخانهها انجام ميگرفت. طبيعي است که مردم 80 درصد خدمات سرپايي را در بخش خصوصي و 80 درصد خدمات بيمارستاني را در بيمارستانها دريافت ميکنند. با توجه به اين که بخش دولتي براي ما قابل مديريت بود و 45 درصد پرداختي از جيب مردم نيز در همين بخش انجام ميشده است لذا ما هزينه خدمات بيمارستان را کاهش داديم.
وي از شروع اين طرح در سال 92 گفت و يادآور شد: ما از تابستان 92 با رأي شما مسووليت اين بخش را بر عهده گرفتيم و بين تابستان 92 تا ارديبهشت ماه مهمترين کار ما جبران کمبودها و کسريها بود.
هاشمي به بدهي 8 هزار ميلياردي در بخش بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: ما در ابتداي کار بدهيهاي بسياري داشتيم. همچنين معوقات 20 تا 25 ماهه براي پرسنل همچنين در بخش دارو وجود داشت که به يک بحران تبديل شده بود. از ارديبهشت ماه 92 در بستههاي مختلف درمان، بهداشت و اصلاح تعرفهها نهايتاً آموزش و طرح تحول شروع شد. اين بدين معنا نيست که به همين مورد اکتفا کنيم. اين زنجيرهاي است که 4 بخش آن به مرحله اجرا درآمده است.
وزير بهداشت به مراجعات براي دفترچه بيمه نيز اشاره کرد و ادامه داد: از 11 ميليون نفري که براي بيمه ثبتنام کردند تا اکنون نزديک 10 ميليون نفر دفترچه دريافت کردند که 27 درصد مراجعات از کميته امداد امام خميني (ره) افزايش پيدا کرده است و اين اقدام بسيار مهمي بود.
وي به ميزان مراجعات به بيمارستانهاي دولتي اشاره کرد و گفت: در مراجعه به بيمارستانهاي دولتي در بخش بستري 37 درصد هزينهها را از جيب مردم پرداخت ميشد يعني تجهيزات، دارو و البسه را بايد خريداري ميکردند ولي اکنون اين مقدار به 8.5 درصد کاهش پيدا کرده است. دولت 2 هزار و 600 ميليارد تومان در همين راستا هزينه کرده است.
هاشمي به افزايش دسترسي به دارو در بين مردم اشاره کرد و گفت: در اين بين افزايش دسترسي به 962 قلم دارو در بيمارستانها داشتهايم همچنين ملزومات مصرفي به 5200 قلم افزايش پيدا کرد.
وزير بهداشت ادامه داد: در شروع کار 320 قلم دارو در بيمارستانها وجود داشت. همچنين در خصوص تجهيزات 1480 قلم به 2130 افزايش پيدا کرد و اکنون اين مقدار به 5205 رسيده است و در عين حال ما مسير را گم نکردهايم و اين روند رو به سهولت است که افزايش پيدا کرده است. شروع اين طرح تبليغاتي نبوده، بلکه در پي پايدار شدن آن هستيم.
وزير بهداشت با بيان اينکه دولت در شرايط نداري، کمبود اعتبارات اقداماتي را براي بهداشت و درمان مردم انجام داد اظهار داشت: دوستان امروز بيايند و از نزديک مشاهده کنند اوضاع چگونه است، البته من ميدانم مشکلاتي وجود دارد اما ما تمام تلاشمان را براي رفع مشکلات مردم انجام ميدهيم.
وي با طرح اين پرسش که آيا اختلافات درآمدي در زمان وزارت من شکل گرفته است تصريح کرد: دوستان مدتهاست اين حوزه (وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي) در دستشان بوده است و در آن زمان چرا اين اقدامات را انجام ندادند.
قاضيزاده هاشمي با اعلام موافقت خود با بخشي از اظهارات مسعود پزشکيان پيرامون اجراي قانون گفت: مجلس بخش مربوط به قوانين دارد، همان بخش بررسي کند که چقدر من به قانون عمل کردم و به چه ميزان ديگران عمل کردند، من چقدر از قانون تخطي کردند و ديگران چقدر به قانون تمکين نکردند.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از نمايندگان خواست براي رفع مشکلات حوزه بهداشت و درمان به وزارتخانه متبوعش کمک کنند و در همين زمينه گفت: ما رفتني هستيم و اگر شما به فکر مردميد کمک کنيد تا بتوانيم مباحث را به پيش ببريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]