واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سالانه 110 هزار نفر در کشور از تحصیل باز می مانند
معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: سالانه به طور متوسط 110 هزار نفر در کشور از تحصیل باز مانده و از تحصیل در مقاطع مختلف انصراف می دهند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، علی باقرزاده روز سه شنبه در دیدار با مسوولان آموزش و پرورش آذربایجان غربی و شهرستان خوی اظهار کرد: نبود آمار به روز و دقیق از بی سوادان در کنار کمبود انگیزه آموزش دهنده ها یکی از اصلی ترین چالش های مربوط به حوزه سواد آموزی است.
وی با بیان اینکه خود اظهاری یکی از اصلی ترین دلایل کندی روند سواد آموزی در کشور است، اضافه کرد: در کشور به بی سوادان این امکان داده شده تا به صورت داوطلبانه بی سوادی خود را اعلام کنند و در کلاس های سواد آموزی حاضر شوند در حالی که در این نوع خود اظهاری به علت مشغله افراد و نیز نبود اجبار از سوی مسوولان، افراد رغبت بسیار کمی برای حضور در کلاس ها دارند.
باقرزاده همچنین گفت: انسداد مبادی بی سوادی یکی از راهکارهای ضروری برای مقابله با افزایش آمار بی سوادی است.
وی با اشاره به باسواد شدن هفت میلیون نفر از طریق نهضت سواد آموزی از آغاز انقلاب اسلامی تاکنون گفت: هم اکنون 9 میلیون و 700 هزار نفر در کشور بی سواد وجود دارد.
معاون توسعه منابع انسانی استاندار آذربایجان غربی هم در این دیدار با بیان اینکه هم اکنون قریب 10 میلیون بی سواد و 10 میلیون کم سواد در کشور وجود دارد ، اضافه کرد: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در امر سواد آموزی از موضوعاتی است که در استان پی گیر آن هستیم.
نادر صفرزاده گفت: تعامل بین دستگاه ها و افزایش اختیارات استان ها برای تسریع در پیشبرد اهداف سواد آموزی می تواند نقش مهمی داشته باشد.
وی ادامه داد: وجود آمار بالای بی سوادان در استان موجب شده تا مسوولان استان بیشتر به اجرای طرح های شتاب بخشی در جهت ریشه کنی بی سوادی بپردازند.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی نیز در این دیدار اظهار کرد: این استان هم اکنون با دارا بودن 183 هزار بی سواد در ردیف استان های اخر کشور از نظر شاخص های سواد آموزی قرار گرفته است.
فریدون سیدمصطفوی با اشاره به سرعت پایین رشد نرخ باسوادی در آذربایجان غربی گفت: مرزی بودن استان، تنوع فرهنگ ها و قومیت ها ، عدم رغبت بی سوادان به تحصیل ، پراکندگی بالای روستاهای استان و صعب العبور بودن برخی از این روستاها و تعامل کم دستگاه ها از علل مهم این امر در زمینه سواد آموزی در استان است.
آذربایجان غربی دارای سه میلیون نفر جمعیت با قومیت ها و ادیان و مذاهب مختلف است و براساس اعلام مسوولان ریشه کنی بی سوادی در آذربایجان غربی با توجه به برنامه تدوین شده به چهار تا پنج سال زمان نیاز دارد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
علوی،از منبر خطابه تا کرسی مجلس و صندلی ارتش و اطلاعات
شرایط انتقال موقت فرهنگیان اعلام شد
از درآمد های نجومی پزشکان تا اشتباهات فاحش/ چرا پزشکان مالیات نمی دهند؟
۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]