تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شكم است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830897001




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دکتر اندرو گرو، مغز متفکر شرکت Intel


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: معماران عصر دیجیتال
دکتر اندرو گرو، مغز متفکر شرکت Intel




شرکت معظم اینتل، یکی از برترین تولید کننده‌های ریز پردازنده در جهان هست که توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات امروزی، مدیون تلاش‌های بی وقفه این شرکت در تولید سخت افزار و تحت مدیریت مؤثر دکتر اندی گرو می‌باشد.








 
 
 
 
برترین ها: در ادامه سلسله مباحث بررسی معماران عصر دیجیتال که در چند ماه اخیر در سرویس چهره‌های پرتال برترین‌ها ارائه می‌شود، امروز به معرفی یکی دیگر از بزرگان دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌پردازیم. دکتر اندی گرو، با نام شرکت اینتل آمریکا مرتبط هست. فردی که توانست، به عنوان نخستین مدیرعامل غول تولید سخت افزار آمریکا، نقش بسزایی در ایجاد انقلاب دیجیتال در آمریکا و جهان ایفا کند.

 
دکتر اندرو گرو، مغز متفکر شرکت Intel



اندرو گرو رهبر شرکت اینتل در مجارستان متولد شد. در سال 1956 تنها با داشتن 20 دلار با توجه به نابسامانی اوضاع کشورش آنجا را به سمت نیویورک ترک کرد. سه سال بعد با درآمدی که از راه کارگری در رستوران‌ها به دست آورده بود. در رشته شیمی فارغ التحصیل شد. با تلاش و پشتکار کم نظیر سه سال بعد از دانشگاه برکلی دکتری خود را دریافت کرد. پایان نامه دکتری او در زمینه "نیمه هادی‌ها" هنوز جزء بهترین کتاب‌های فنی در این زمینه است. این در حالی است که به هنگام مهاجرت به آمریکا هیچ زبان انگلیسی نمی‌دانست اما اشتیاق فراوان به یادگیری و علاقه به خلق کالاهای با ارزش پایدار در وجود او نهفته بود پس از آن دانشگاه را رها کرد وبرای همکاری با مؤسسات شرکت اینتل یعنی گوردون مور و روبرت نویس به آن شرکت پیوست و به عنوان رئیس بخش "تحقیق و توسعه"مشغول به کار شد. سپس به عنوان مدیر عامل مسئولیت و رهبری شرکت را پذیرفت. مسئولیتی که سبب شد تا اینتل، جنرال الکتریک دنیای فناوری اطلاعات شود.


اگر می‌خواهید درباره شرکت اینتل، اطلاعاتی به دست آورید، پیشنهاد می‌کنیم خیلی جای دوری نروید! کافی است، بر روی ویدئو زیر کلیک کرده و 11 دقیقه وقت بگذارید و آن را مشاهده کنید. ویدئویی درباره ساخت کوچک‌ترین رایانه جهان توسط شرکت اینتل.




اندی گرو یا اندرو گرو (هر دو مصطلح هست)، یکی از معماران مسلم عصر دیجیتال هست. شرکت اینتل، به عنوان یک شرکت فعال و مؤثر در حوزه سخت افزار، نقش بسزایی در گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات چه در سطح کاربران شخصی و چه در عرصه سازمانی ایفا کرده و در نیم قرن اخیر، رفتار سازمانی و الگوی کسب و کار اینتل سبب رونق و توسعه کارآفرینی دیجیتالی در جهان شده است. همه این موفقیت‌های بارز تا حد زیادی مدیون مدیریت اثربخش و رفتار سازمانی خلاقانه اندی گرو در بالاترین سطح مدیریتی اینتل می‌باشد. عنوان سومین کارمند شرکت معظم اینتل، افتخار کمی نیست که آقای گرو هفتاد و هشت ساله یدک می‌کشد. آن هم به عنوان نخستین مدیر عامل شرکتی که، دنیای فناوری اطلاعات را با یک انقلاب بزرگ مواجه کرد.

 
دکتر اندرو گرو، مغز متفکر شرکت Intel


(لوگوی اینتل در گذر زمان)


آقای Andrew Grove، در دهه شصت میلادی، از دانشگاه برکلی آمریکا، در رشته مهندسی شیمی موفق به اخذ درجه دکترا شد. اما برنامه و حرکت کاری و اجرایی ایشان، به سمت و سوی دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات و جهان دیجیتالی متمرکز شد. موفقیت‌های اندرو گرو در عرصه دیجیتال سبب شد تا وی، در سال 2000 میلادی موفق به اخذ مدال افتخار انجمن مشهور مهندسی الکترونیک آمریکا گرد. از سال 1985 تا سال 2000 میلادی، دانشگاه‌های بسیاری در دنیا، به ایشان مدرک دکترای افتخاری اعطا کرد. دریافت دکترای افتخاری از دانشگاه نیویورک، دکترای افتخاری مهندسی از موسسه پلی تکنیک رچستر و هم چنین دکترای افتخاری حقوق از دانشگاه هاروارد امریکا در سال 2000 میلادی بخشی از افتخارات علمی این مغز بزرگ عالم فناوری جهان می‌باشد.
 

دکتر اندرو گرو، مغز متفکر شرکت Intel


(دیدار اندی گرو با استیو جابز، رهبر فقید اپل)


گشتی در تاریخچه پر فراز و نشیب زندگی دکتر اندی، در ویدئو زیر نیز قابل مشاهده هست.




وقتی صحبت از اینتل می‌کنیم، شما باید به یاد 106 هزار کارمند، گردش مالی 870 میلیارد دلاری در سال 2014 و همچنین، درامد خالص 12 میلیارد دلاری در سال 2014 میلادی باشید! شرکت سخت افزاری اینتل که هم اکنون در سانتاکلارا کالیفرنیا، واقع شده است، از چیپ ست‌های بلوتوث و کارت‌های حافظه گرفته تا میکروپروسسورها و کارت شبکه و گوشی موبایل و دستگاه‌های عظیم ارتباطی را طراحی و تولید می‌کند. شعار مشهور اینتل را که حتماً می دانید: به داخل نگاه کن یا Look inside. این شعار مهمی هست که اینتل به آن توجه دارد و رفتار سازمانی آن در کسب و کار، در حول و هوش این شعار تبلیغاتی متمرکز شده است. 47 سال پیش در چنین روزهایی بود که اینتل، توسط مغزهای فناوری اطلاعات که یکی از آن ها دکتر اندرو گرو بود، تأسیس شد. اکنون، صدها میلیون نفر در سراسر جهان، به طور مستقیم و غیر مستقیم از محصولات و خدمات شرکت اینتل استفاده می‌کنند.

 
دکتر اندرو گرو، مغز متفکر شرکت Intel


(دفتر مرکزی اینتل در کالیفرنیا- مقر یکی از بزرگان عصر دیجیتال)


اینتل، هم اکنون عنوان با افتخار "بزرگ‌ترین تولید کننده نیمه هادی" در جهان را در اختیار دارد و به عنوان مخترع تراشه‌های دقیق که در اکثر رایانه‌های شخصی و سازمانی کاربرد دارد، می‌باشد. رهبری اجرایی اندر گرو با رابرت نویس و گروردون مورد در سال 1968 میلادی، فرصتی بود تا ایده‌های دیجیتالی راهبری شده و دنیای فناوری اطلاعات را با انقلاب عظیمی مواجه کند. اینتل هم اکنون، در فهرست یک‌صد برند و شرکت با ارزش جهان قرار دارد. فهرستی که بزرگانی چون گوگل، فیس بوک و آمازون را در خود جای داده است و هر یک، صدها میلیارد دلار ارزش بازاری دارند. اندرو گرو، داستان موفقیت خود اینتل را بارهای در کتاب و مقالات مختلف تشریح کرده است که بعداً در قالب گفتاری مجزا به آن ها خواهیم پرداخت. اهم کتاب‌هایی که رهبر موفق اینتل تألیف و منتشر کرده است، در حوزه مدیریت کسب و کار و فرصت آفرینی در عرصه کارآفرینی خلاق می‌باشد که درس‌های خوبی برای فعالان کسب و کار در حال و آینده خواهد بود.

 
دکتر اندرو گرو، مغز متفکر شرکت Intel


(تصویر کتاب‌هایی که استاد دکتر اندر گرو در حوزه مدیریت نوشته هست)


استاد اندرو، کتاب‌هایی که نوشته است معمولاً پر فروش شده است. کتاب "مدیریت کارا"محصول آموزش‌های او در دانشگاه استنفورد است. کتاب "تنها بی پروابان پایدارند" که در سال 1996 عرضه شد بسرعت جزء پرفروش‌ترین کتاب‌ها قرار گرفت. عنوان این کتاب بیانگر تئوری نقطه چرخش راهبردی و اهمیت آن در فرآیند مدیریت کسب وکار سازمان‌هاست که او به تفصیل آن را تشریح کرده است. او به عنوان رهبر دیرین اینتل خود را شاگرد نقطه‌های چرخش راهبردی می‌داند. چرخش حیاتی شرکت اینتل از تولید حافظه به تولید تراشه‌های ریزپردازنده وسرآمدشدن شرکت در تولید ریزپردازنده از 64 بیت در آغاز تأسیس شرکت در 1968 تا تولید تراشه‌های پنتیوم کنونی و برنامه تولید تراشه با 11 میلیارد ترانزیستور در سال 2011، همگی به رهبری او انجام شد. در آمد سالانه 6/2 میلیارد دلاری شرکت در آغاز رهبری او، در سال 2003 میلادی به 26/5 میلیارد دلار بالغ شده است. همکاران همواره او را فردی منضبط، دقیق و جزئی نگر یافته‌اند.


شرکت اینتل را نوابغ دنیای فناوری اطلاعات تأسیس کردند. گوردون مور (ارائه کننده قانون مور و مهندس شیمی فیزیک) و رابرت نویس (فیزیکدان و مخترع مدارهای مجتمع) به همراه آرتور راک و مکس پاوسکی در مانتین ویو تأسیس نمودند. مور و نویس هر دو در شرکت فیرچایلد که سازندهٔ نیمه رساناها بود کار می‌کردند. سپس در سال‌های بعد اندی گرو نیز به آن‌ها ملحق شد. در ابتدا نام شرکت مور_نویس گذاشته شد که بعدها نام آن را از ابتدای مجتمع الکترونیک (Integrated Electronics or "Intel" for short) گرفته و به اینتل تغییر دادند. اینتل تاکنون یازده شرکت بزرگ و کوچک عرصهٔ تکنولوژی را خریده که بزرگ‌ترین آن خرید شرکت مکافی در ۱۹ اوت ۲۰۱۰ و به قیمت ۷٫۶ میلیارد دلار می‌باشد.
 

دکتر اندرو گرو، مغز متفکر شرکت Intel



شرکت ای‌ام دی AMD، مخفف Advanced Micro Devices، رقیب اصلی اینتل هست که البته در مقایسه با محصولات و خدمات و جامعه کاربران و مخاطبان اینتل، بسیار کوچک هست. اندی گرو، ابتدا در شرکت faichild semiconductor مشغول به کار شد. دکتر گرو در دههٔ ۱۹۶۰ همکاری‌های بسیار ارزنده ای در زمینه مدارات مجتمع (semiconductor) انجام داد. اولین تحقیقاتش به ساخت فلز اکسید سیلیکون انجامید. در جولای سال ۱۹۶۸ برای همکاری با موسسان شرکت «اینتل» یعنی گوردون مور و روبرت نویس به آن شرکت پیوست و به عنوان رئیس بخش تحقیق و توسعه مشغول به کار شد. او در سال ۱۹۷۹ مدیر عامل (CEO) شرکت اینتل شد. در می ۱۹۹۷ مسولیت دیگری را نیز در شرکت اینتل پذیرفت و عضو هیئت مدیره شد. ولی در می ۱۹۹۸ او یک پله به عقب برگشت و سمت مدیر عاملی را رها کرد و هم اکنون او مشاور ارشد شرکت اینتل است.

 
دکتر اندرو گرو، مغز متفکر شرکت Intel


(جابز، گرو و گیتس، سه معمار بزرگ عصر دیجیتال)


اکنون بیل گیتس، اریک اشمیت و اندی گرو، مدیرعامل مایکروسافت، گوگل و اینتل نیستند. اما، شناخت این سه شرکت بدون توجه به این نام‌ها و نقش آنان در توسعه کسب و کار غول‌های فناوری جهان، امکان پذیر نیست.

باید پذیرفت که اندرو گرو، در تاریخ مهاجرانی که از آسیا و اروپا به امریکا آمدند، یک چهره بسیار موفق و شاخص هست. ایالات متحده در عرض 2 سده اخیر، صدها میلیون مهاجر به خود دیده است که شمار کمی از آنان، در دنیای معاصر، تاریخ ساز شدند. یکی از این تاریخ سازان را باید دکتر گرو دانست که پایه گذار انقلاب‌های بزرگ در عرصه سخت افزار آمریکا و جهان هست. فعالیت گرو، تا اوایل دهه 90 میلادی در صدر مدیریت یکی از برترین شرکت‌های جهان، سبب شد تا امروزه کارآفرینی ایشان، فرصت‌های اشتغال بسیاری را برای افراد مختلف ایجاد کند.
 

دکتر اندرو گرو، مغز متفکر شرکت Intel



اینتل تحت نظارت دکتر گرو با سرمایهٔ ۱۱۵ میلیارد دلار و سود سالیانه بیش از 5 میلیارد دلاری، بسیار معتبر تر از IBM است. اینتل ۹۰% از بازار جهان را به خود اختصاص داده است و به نظر می‌رسد بستری که اندی گرو در اینتل از خود به جای گذاشت، تا سال‌ها موفقیت کس بو کار اینتلی‌ها را تضمین خواهد کرد.

 
دکتر اندرو گرو، مغز متفکر شرکت Intel



در دنیای کسب و کار در یک سده اخیر، کم تر شرکت موفقی را در دنیا سراغ داریم که رهبرانش، از برجسته‌ترین مغزهای آکادمیک و نخبه‌های علمی باشند که بتوانند با علم، کسب و کار و ثروت آفرینی کنند. ثروت آفرینی در دنیای دیجیتالی، مختصات و داستان خاص خود را دارد که اندرو گرو توانسته در عرض چند دهه از شکل گیری اینتل، آن را به شیوه‌های مؤثر و ماندگار، پایدار کند.

اندرو گرو و کسب و کار و شیوه رهبریش سبب شده تا بتوان او را مردی برای تمام فصول دانست. وی یک مدرس است که در دانشگاه و شرکت به امر آموزش اهتمام می‌ورزد. یک مدیر تولید است که در فتح بازارهای جدید پیشقدم است. یک برنامه‌ریز و آینده‌نگر در کسب و کار است که به عمل راهبردی اهمیت می‌دهد. او با آن که بنای اینتل را مستحکم کرده و ۳۰ سال برای شرکت «مردی برای تمام فصول» به حساب آمده است، با تواضع، خود را مدیون کارکنان شرکت می‌داند. رفتار سازمانی اندر گرو، تقریباً شبیه جک ولش، مدیرعامل اسبق جنرال الکتریک آمریکاست که یکی از برترین مدیران فناوری قرن بیستم نام گرفت.

 
دکتر اندرو گرو، مغز متفکر شرکت Intel



اگر شما می‌خواهید بدانید که اندرو گرو چه گونه در مدیریت، موفق و کامیاب شد، داستان موفقیت جک ولش را در شرکت معظم جنرال الکتریک General Electric (GE) بخوانید. داستان موفقیت مشابه دو نخبه مدیریت و فناوری در قرن بیستم، برای خیلی‌ها جالب هست. صحبت از جک ولش شد. بد نیست کمی درباره ایشان بدانیم.

جک ولش، مدیرعامل پیشین شرکت جنرال الکتریک در سال ۱۹۳۵ در ایالت ماساچوست متولد شد و در رشته مهندسی شیمی از دانشگاه ایلینویز با مدرک دکتری فارغ‌التحصیل شد. ولش به جای آنکه یک مالک-کارآفرین باشد، یک کارمند- مدیر بود و از این منظر در میان ۲۵ نفر معرفی شده، منحصر به فرد یا کم‌نظیر است.

 
دکتر اندرو گرو، مغز متفکر شرکت Intel


(اندرو گرو، رهبر اینتل و جک ولش رهبر جنرال الکتریک)


ولش که همانند دکتر اندرو گرو، رهبر سابق اینتل، مهندسی شیمی خوانده بود در سال ۱۹۶۰ پس از گرفتن مدرک دکترای خود در شرکت جنرال الکتریک پلاستیکس مشغول به‌کار شد. او به سرعت پله‌های ترقی را طی کرد. وی نهایتاً در سال ۱۹۸۱ او به عنوان جوان‌ترین مدیر عامل تاریخ شرکت جنرال الکتریک انتخاب شد. از جمله دستاوردهای ملموس این اسطوره مدیریت می‌توان به این نکته اشاره کرد که، طی دوره ریاست وی بر شرکت جنرال الکتریک ارزش بازار این شرکت از ۱۴ میلیارد دلار به ۴۰۰ میلیارد دلار (بیش از ۲۸ برابر) رسید. همچنین درآمد جنرال الکتریک از حدود ۲۷ میلیارد دلار به ۱۳۰ میلیارد دلار (نزدیک به ۵ برابر) افزایش یافت. در مجموع از وی به عنوان یکی از موفق‌ترین مدیران صاحب سبک در جهان می‌توان یاد کرد.

درباره زندگی و موفقیت‌های این معمار بزرگ عصر دیجیتال، تا کنون بیش از 3 هزار کتاب و مقاله معتبر تألیف و منتشر شده است که برخی از آن ها، به عنوان کتاب درسی در سراسر جهان مورد استفاده دانشجویان مدیریت و فناوری اطلاعات قرار می‌گیرد. معرفی بیش از 60 میلیون صفحه وب ایندکس شده توسط موتور جست وجوی گوگل درباره رهبر اسبق اینتل، بخشی از اهمیت فعالیت وی در چند دهه اخیر را نشان می‌دهد.

به هر حال، باید اظهار داشت که ایشان، یک دانشمند است که چند موضوع انحصاری را در طرح‌های نیمه هادی به نام خود ثبت کرده است. یک مدرس است که در دانشگاه وشرکت به امر آموزش اهتمام می‌ورزد. یک مدیر تولید است که در فتح بازارهای جدید پیشقدم است. یک برنامه ریز و آینده نگر در کسب وکار است که به عمل راهبردی اهمیت می‌دهد. او با آنکه بنای شرکت اینتل را مستحکم کرده و 30 سال برای شرکت "مردی برای تمام فصول"به حساب آمده است، با تواضع خود را مدیون کارکنان شرکت می‌داند آنانی که وقتی مدیریت تصمیم می‌گیرد اصلی را می‌گیرد در پیاده کردن اندیشه بکارگیری منابع و اصلاح برنامه‌ها صمیمانه می‌کوشند وکارها را پیروزمندانه پیش می‌برند. او فرهنگ ارتباط صادقانه و باز را در اینتل تقویت و محیط باز دفاتر را سمبل قدرت اینتل کرد. اندی گرو شخصیتی است که فقیرانه راه مهاجرت را برگزید وباهمت عالی خویش مدارج دانشگاهی و مدیریتی را پشت سرگذاشت واکنون در راٌس شرکتی عظیم مانند اینتل دفتر کار او همان گونه کوچک مانده است وحتی با رشد اینتل کوچک‌تر نیز شده است.

اندی گرو به ما یاد داد که تلاش، رمز موفقیت هست و شجاعت کلید بی چون و چرای موفقیت. اگر شجاع نباشید، از شکست‌ها درس نخواهید آموخت و اگر از شکست‌ها درس نگیرید، موفقیت برای شما یک رؤیایی کودکانه باقی خواهد ماند. اندی گرو در تمام زندگی کارآفرین و دانش محور خود و کلیه کتاب‌هایی که نوشت یک جمله را تاکید کرد: نترسید! نترس بودن، در موفقیت بسیار مهم است. کسی که نمی‌ترسد، به قول روان شناس ها، انرژی مثبت هست و انرژی مثبت‌ها، معمولاً برای کسب پیروزی، مانند تشنه که دنبال آب هست، در پی موفقیت می‌روند و بعضاً، موفقیت به دنبال آن‌ها خواهد آمد. راهی که اندرو و گیتس و زاکربرگ و لری پیج و ولش، در شرکت‌های مختلف رفتند.

یک گفتار مهم از اندرو گرو

نوآوری منشأهای مختلف دارد. شما  باید در محیط و فضایی باشید که نوآوری مورد پذیرش باشد واین در هر جا واقعیت ندارد و ما دائماً باید به دنبال ایده‌های نو باشیم. من خوشوقت بوده‌ام که در شرکت‌هایی کار کرده‌ام که در این  مسیر بودند اما به هر حال نوآوری‌های واقعی یا اموری که مسیر را تغییر دهند گاه اتفاق می‌افتد من وقتی به سابقه خودم در صنعت نیمه هادی برمی گردم می‌توانم بگویم سه نوآوری اصلی پدید آمده است.  اولین آن" ترانزیستور" بود که کلید اصلی را به ما معرفی کرد. دومین آن  "مجتمع" بود.IC حقیقتاً آن چیزی بود که قیمت‌ها را شکست و به نظر من کاهش قیمت نیروی محرک برای اتفاقات بعدی بود وسومین آن "ریزپردازنده" بود که به ما ماشین‌هایی با برنامه ذخیره شده را در هر جا معرفی کرد.

همواره با سرویس چهره‌های برترین‌ها برای نگاهی به زندگی معماران عصر دیجیتال، همراه ما باشید.







تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن