واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۶:۵ب.ظ)
تأثير فعاليت شرکتهاي ليزينگ براي افزايش رشد و کنترل تورم موج - دبير کل کانون شرکتهاي ليزينگ با اشاره به اثرات فعاليت شرکتهاي ليزينگ براي افزايش رشد و کنترل تورم، گفت: در دنيا 30 درصد از حجم سرمايهگذاري از طريق ليزينگها تأمين ميشود در حالي که در ايران اين شرکتها توفيق چنداني نداشتهاند.
به گزارش خبرگزاري موج، حميد شيرواني، دبير کل کانون شرکتهاي ليزينگ، از انجام نشستهايي با شرکت هواپيمايي ماهان براي خريد هواپيماي ليزينگي براي اين شرکت خبر داد و در عين حال درباره سرمايه در گردش 17 شرکت مجاز ليزينگ در سال گذشته گفت: تنها 2 هزار ميليارد تومان سرمايه در گردش اين شرکتها بوده است.
حميد شيرواني درباره وضعيت ليزينگ مسکن با اشاره به اينکه در حال حاضر سه موضوع در بانک مرکزي و شوراي پول و اعتبار در حال بررسي است، گفت: پيشنهاد ما اين است که مثل سالهاي گذشته شرکتهاي ليزينگ کار مسکن را انجام دهند و پيشنهاد داديم که در دستورالعمل جديد بانک مرکزي در اين مورد ليزينگهاي غير وابسته به بانکها نيز بتوانند وارد حوزه مسکن شوند.
وي با اشاره به اين که در صورت برداشته شدن تحريمها ليزينگها ميتوانند از منابع مالي کشورهاي ديگر نيز استفاده کنند، اظهار کرد: منابع مالي اين کشورها بيشتر و ارزانتر است، بنابراين از اين طريق حجم نقدينگي ليزينگها افزايش پيدا ميکند.
شيرواني همچنين از نشست کانون شرکتهاي ليزينگ با وزارت اقتصاد، مسکن و انبوهسازان خبر داد و عنوان کرد: انبوهسازان در اين نشست مطرح کردند که نيازي به پول ندارند با اين حال خود انبوهسازان در هنگام فروش بخشي از ساختمان را به صورت قسطي به مشتري ميدهند و مايل بودند اين کار در قالب ليزينگ انجام شود.
دبير کل شرکتهاي ليزينگ افزود: علاوه بر آن در ماده 14 قانون نحوه تملک اراضي و املاک نيز پيشنهاد شده است که شرکتهاي ليزينگ به عنوان يکي از روشهاي تملک و املاک به تصويب هيأت دولت برسد.
وي همچنين با اشاره به اينکه نرخ سود يکي از دغدغههاي اصلي ليزينگها است، گفت: پيشنهاد ما اين است که نرخ سود اين شرکتها در فضاي رقابتي تعيين شود نه به صورت دستوري. البته از شوراي پول و اعتبار و بانک مرکزي براي افزايش نرخ سود به 21 درصد تشکر ميکنم، اما؛ لازم است شرکتها در فضاي رقابت و با رايزني با خريدار نرخ سود را تعيين کنند.
دبير کل شرکتهاي ليزينگ در پاسخ به اين سؤال که آيا در صورت رقابتي شدن نرخ سود ليزينگها ممکن است، کاهش پيدا کند، گفت: اگر نرخ سود رقابتي مصوب شود هر شرکتي که کالاي ارزانتر به دست آورد آن را ارزانتر ميفروشد، ولي؛ در شرايط فعلي نرخ سود پايينتر از 21 درصد امکانپذير نيست.
وي افزود: اما؛ در پساتحريم اگر بخشي از منابع خارجي وارد کشور شود و تورم نيز کاهش پيدا کند قيمت تمام شده پول کمتر خواهد شد.
وي همچنين با اشاره به اين که ليزينگهاي مجاز الزاما بايد نرخ 21 درصدي بانک مرکزي را رعايت کنند، خاطرنشان کرد: به دليل آن که هزينه پول براي ليزينگها بيشتر تمام ميشود، خود شرکتهاي ليزينگ با طرف سازنده يا توليدکننده مذاکراتي انجام دهند که بر اساس آن توليدکنندگان از محل سود خودشان بخشي را به شرکتهاي ليزينگ بدهند.
شيرواني ادامه داد: در همين زمينه براي اولين بار توافق را با شرکت سايپا انجام دادهايم تا اين شرکت به تمام شرکتهاي ليزينگي درصدي را به عنوان تخفيف به ليزينگها بدهد تا قيمت تمام شده پول را براي شرکتهاي ليزينگ جبران کند.
دبير کل کانون شرکتهاي ليزينگ در ادامه با اشاره به اين که طبق دستورالعمل بانک مرکزي بانکها نميتوانند به شرکتهاي ليزينگ خود تسهيلات بدهند، تصريح کرد: درحاليکه به نظر ما بايد ليزينگها بتوانند از محل منابع اين بانکها استفاده کنند.
وي ادامه داد: اگر اين اتفاق بي افتد و از طرف ديگر ليزينگها بتوانند در فضاي رقابتي نرخ سود تعيين کنند ميتوانند در پساتحريم با استفاده از منابع مالي خارجي اقدام به خريد هواپيما، کشتي يا ساير وسايل حملونقل نيز بکنند.
شيرواني با تأکيد بر اين که در ايران کاربرد شرکتهاي ليزينگ تنها در بحث خودرو خلاصه شده است، اظهار کرد: در کشورهاي ديگر شرکتهاي ليزينگ کاربردهاي فراواني دارند، شرکتهاي ليزينگ تنها محدود به خودرو نميشوند، بلکه ميتوانند در همه کالاها از جمله ناوگان حملونقل فعاليت کنند.
وي افزود: در همين رابطه ما با شرکت هواپيمايي ماهان جلساتي را برگزار کردهايم تا براي اين شرکت اقدام به خريد هواپيما به صورتي ليزينگي کنيم.
دبير کل کانون شرکتهاي ليزينگ با اشاره به اثرات فعاليت شرکتهاي ليزينگ براي افزايش رشد و کنترل تورم، گفت: در دنيا 30 درصد از حجم سرمايهگذاري از طريق ليزينگها تأمين ميشود در حالي که در ايران اين شرکتها توفيق چنداني نداشتهاند.
شيرواني همچنين عنوان کرد: ليزينگها ميتوانند به عنوان پل ارتباطي ماشينآلات را به توليدکننده تحويل دهند و از سوي ديگر محصولات توليد شده را در اختيار خريداران قرار دهند، در حالي که کار ليزينگها نسبت به تسهيلات بانکي روانتر است و در واقع اجاره به شرط تمليکي است که نياز به وثيقه خاصي ندارد.
وي در ادامه با اشاره به اين که برخي دستورالعملها و قوانين مشتريان را نسبت به ليزينگها بدبين ميکند دريافت ماليات بر ارزش افزوده از ليزينگها را نوعي اجحاف دانست و خاطرنشان کرد: ليزينگها نبايد ماليات بر ارزش افزوده بپردازند، بلکه اين ماليات از مشتريها دريافت ميشود، در واقع خريدار براي خريد يک خودرو بايد يکبار ماليات بر ارزش افزوده 9 درصدي خودرو را بپردازد و يک بار ديگر اگر از ليزينگ خريد کند اين نرخ ماليات را براي خريد از ليزينگ پرداخت کند.
دبير کل کانون شرکتهاي ليزينگ با تأکيد بر اينکه ماليات بر ارزش افزوده باعث افزايش 3.5 تا 4 درصدي قيمت تمام شده خودرو براي مشتري ميشود، گفت: نشستهاي زيادي در اين مورد با وزارت اقتصاد و سازمان امور مالياتي برگزار شد و در نهايت نتيجهاي دربر نداشت.
وي افزود: در دستورالعمل جديد پيشنهادي به بانک مرکزي پيشبيني کردهايم که ليزينگها به عنوان مؤسسات مالي و اعتباري شناخته شوند تا از پرداخت اين نوع ماليات معاف باشند.
دبير کل کانون شرکتهاي ليزينگ همچنين در مورد وضعيت فعاليت ليزينگها اظهار کرد: در سال 1393 شرکتهاي ليزينگ نسبت به سال قبل از آن کاهش فعاليت نداشتهاند، بلکه فعاليت آنها 2 تا 2.5 درصد افزايش داشته که البته اين ميزان فعاليت قابلقبول نيست.
وي در ادامه با اشاره به عضويت 35 شرکت ليزينگ مجاز در کانون شرکتهاي ليزينگ و 12 شرکت مجاز در انجمن اين شرکتها، اظهار کرد: قرار است در آينده کانون و انجمن شرکتهاي ليزينگ تحت عنوان جامعه ليزينگ ادغام شوند.
دبير کل کانون شرکتهاي ليزينگ با تأکيد بر اين که شرکتهاي مجاز هيچگونه تخلفي نداشتهاند، از طرح اين کانون براي دائمي کردن مجوز شرکتهاي ليزينگ خبر داد و گفت: در گذشته ليزينگ هايي که خدمات 5 يا 6 ساله ميدادند مجوز 3 يا 4 ماهه داشتند، در دولت جديد مجوزها پنج ساله شد، اما؛ اين امر نيز قابلقبول نيست.
شيرواني افزود: بايد به شرکتهاي ليزينگ مجوز دائمي داده شود بعد هر کدام از شرکتها که برخلاف قوانين بانک مرکزي عمل کرد جلوي آن را بگيريم. در اين مورد با آقاي کميجاني و تهران فر نيز صحبتهايي انجام دادهايم و آنها علاقهمندند اين کار انجام شود.
وي همچنين از برگزاري همايش کانون ليزينگهاي ايران و اقتصاد مقاومتي در شهريور خبر داد و گفت: از سال گذشته که اين همايش برگزار شد قرار شد که هر ساله اين روند ادامه پيدا کند، چراکه؛ مردم و بعضا دولتمردان و مسوولان دولتي شناختي نسبت به فعاليت ليزينگها ندارند.
دبير کل کانون شرکتهاي ليزينگ در ادامه تصريح کرد: اگر قوانين و دستورالعملها در مورد ليزينگها اصلاح شود اين شرکتها ميتوانند به افزايش توليد، اشتغال، رفاه کشور و همچنين جلوگيري از رکود و تورم کمک کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]