واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۳۹ب.ظ)
پيشنهاد راهاندازي خط توليد خودرو و لوازم خانگي کرهاي در ايران/ راهاندازي دوباره کميسيون مشترک اقتصادي دو کشور موج-رئيس سازمان توسعه تجارت در ديدار با همتاي کرهاي پيشنهاد راهاندازي خط توليد خودرو و لوازم خانگي مطرح کرهاي در ايران را ارائه و ابراز اميدواري کرد که در آينده نزديک اين خواسته ايران محقق شود.
به گزارش خبرگزاري موج، ولياله افخميراد در ديدار با معاون وزارت تجارت، صنعت و انرژي کره جنوبي و هيأت تجاري همراه وي، با اشاره به حجم تجارت خارجي ميان دو کشور اظهارکرد: درسال 2014 حجم تجارت ايران و کره جنوبي 2.4 دهم ميليارد دلار بوده است که سهم عمده آن مربوط به واردات ايران از کره است.
او با اشاره به کيفيت و مرغوبيت کالاهاي کرهاي در ذهن مردم ايران، پيشنهاد مشارکت دو کشور براي راهاندازي خط توليد برندهاي مطرح کرهاي در زمينه لوازم خانگي و قطعات خودرو در داخل کشور را ارائه کرد و گفت: سالانه يک ميليون و دويست هزار خودرو در ايران توليد ميشود که بايد به مرز 3 ميليون دستگاه برسد. ما آمادگي داريم که در زمينه ساخت قطعات يا توليد خودرو به صورت مشترک در داخل ايران اقدام کنيم.
به گفته او ايران يکي از مصرفکنندگان عمده برندهاي مطرح کرهاي در زمينه لوازم خانگي محسوب ميشود. بنابراين، شرکتهاي کره ميتوانند خط توليد اين محصولات را در ايران راهاندازي کنند.
رئيس سازمان توسعه تجارت با اشاره به پيشرو بودن کره در برخي از رشتههاي صنعتي يادآور شد: ايران با توجه به تحريمهاي اقتصادي در برخي موارد نتوانسته به پيشرفتهاي مورد نظر برسد. اکنون رويکرد ما اين است که کاستي و عقب ماندگيها را جبران کنيم.
او با بيان اينکه در برخي رشتههاي صنعتي از جمله توليد لوازم خانگي و خودرو با تکنولوژي روز دنيا فاصله داريم، خاطرنشان کرد: فاصله ايران با کشورهاي توسعه يافته در صنايع پيشرفته با فناوري بالا نسبت به برخي رشتههاي صنعتي مانند توليد لوازم خانگي و خودرو کمتر است.
او با اشاره به اينکه بستر مناسب قانوني حمايت از سرمايهگذاران خارجي در ايران وجود دارد، تصريح کرد: در رشتههاي نفت و گاز، پتروشيمي، خودرو، صنايع معدني، فولاد و نانوتکنولوژي آمادگي همکاري مشترک براي توسعه صنايع دو کشور را داريم.
افخميراد با پيشنهاد کرهاييها براي راهاندازي دوباره کميسيون مشترک اقتصادي ميان دو کشور و برگزاري کنفرانس مشترک سرمايهگذاري در ايران موافقت کرد.
او همچنين از مشارکت کرهاييها با يک شرکت ايراني براي راهاندازي کارخانه فولاد در چابهار اظهار رضايت کرد و گفت: در برنامه توسعه صنعت فولاد در ايران تا در سال آينده بايد ظرفيت را از 15 ميليون تن به 50 ميليون تن افزايش دهيم.
در ادامه اين نشست، معاون وزير تجارت، صنعت و انرژي کره جنوبي نيز با اشاره به روابط دوستانه دو کشور اظهار کرد: کره حتي زماني که ايران در جنگ تحميلي به سر ميبرد، از ايران فاصله نگرفت و همکاريش را قطع نکرد. ما در شرايط تحريم سالانه 45 ميليون دلار از ايران خريد داشتيم و هنوز هم بيش از 20 شرکت کرهاي در ايران مستقر هستند.
ووتائههي با بيان اين که کره جنوبي با پشت سر گذاشتن سختيهاي زياد به تکنولوژي دست يافت متذکر شد: کره جنوبي کشور بسيار فقيري بود که با پشتکار زياد، موفق به دستيابي به تکنولوژي روز دنيا شد. ايران در زمينه تکنولوژي علمي و صنعتي بسيار قوي است. معتقديم، همسو شدن تکنولوژي دو کشور باعث پيشرفت طرفين خواهد شد.
او با بيان اينکه قبول داريم شرکتهاي بزرگ کرهاي در زمينه توليد خودرو و لوازم خانگي از سرمايهگذاري در ايران سر باز ميزنند، تصريح کرد: برندهاي مطرح کرهاي بينالمللي شدهاند و ديگر در کنترل دولت ما نيستند. براي توسعه سطح همکاري ميان دو کشور تلاش ميکنيم به اين شرکتها تسهيلاتي براي سرمايهگذاري در ايران ارائه کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]