واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ارتباط پتروشیمی کرمانشاه و رانت 650 میلیو یورویی چیست؟
بعد از گذشت حدود یک سال و نیم از ماجرای رانت 650 میلیون یورویی بار دیگر این تاجر معروف خبر ساز شده است و این بار با عنوان دیگری وارد ماجرا شده است موضوعی که چند روز پیش در مجلس شورای اسلامی توسط یکی از نمایندگان مجلس مطرح شد
کد خبر: ۵۲۶۶۰۴
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۸ - 25 August 2015
در ماه های گذشته خبرگزاری ها خبر از وقوع رانت بزرگ توسط برخی نهادهای دولتی را دادند خبر به این نحو بوده که، بانک مرکزی با یک شرکت خصوصی تفاهم نامه ای امضا کرده که بر اساس آن ۶۵۰ میلیون یورو ارز واردات کالاهای اساسی را بصورت ثبت برات اسنادی مدتدار بدون تعهد در اختیار این شرکت قرار میدهد. این تفاهمنامه بین بانک مرکزی و یکی از بانکهای خصوصی بعنوان بانک عامل با یک شرکت خصوصی، مبنی بر تامین ارز کالاهای اساسی بصورت ثبت برات اسنادی مدتدار بدون تعهد منعقد شده است.
به گزارش«تابناک»، ادعا شده بود که این تفاهم نامه بین بانک مرکزی بعنوان تامین کننده ارز در سررسید، یک بانک خصوصی بعنوان بانک عامل و شرکت حاضر بعنوان وارد کننده ثبت شده است. بر اساس یکی از بندهای این تفاهم نامه "این شرکت مجاز است کالاهای قید شده در قرارداد را را وارد کشور کند و ارز آن را در سررسیدهای ۴، ۵ و ۶ ماهه پرداخت کند".
اما در همان روزها احمد توکلی نماینده تهران و نماینده ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای پول و اعتبار طی گزارشی به رییس مجلس شورای اسلامی، اعضای کمیسیون برنامه و بودجه، معاونت نظارت رییس مجلس و سایر نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به تشریح جزییات رانتی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی به یک تاجر معروف اختصاص یافته، پرداخته و به رویه تبعیض آمیز موجود در موضوع تخصیص ارز به بازرگانان و تجار اعتراض نموده است و پرده از این ماجرا برداشت.
اکنون بعد از گذشت حدود یک سال و نیم از این ماجرا بار دیگر این تاجر معروف خبر ساز شده است و این بار با عنوان دیگری وارد ماجرا شده است موضوعی که چند روز پیش در مجلس شورای اسلامی توسط یکی از نمایندگان مجلس مطرح شد.
نادر قاضی پور در صحن علنی مجلس در جریان سوال از وزیر این بحث را مطرح کرد و از وزیر سوال کرد؛ «چرا بازهم به صورت سیاسی عمل می کنید و با چراغ سبز نشان دادن به مطالبات برخی، اقدام به ادامه روند اشتباه تشدید فزاینده تولید محصولات کم ارزش متانول و اوره در کرمانشاه، کرمان، خراسان و امثال آن میکنید بدون اینکه حتی شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم در جریان تصویب این طرحها قرار داشته باشد.»
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه این رفتار زنگنه مصداق بارز راهنما به راست و چرخش به چپ است، اضافه کرد: «جالب اینجاست که در یک نمونه خاص از این طرحهای جدید التصویب متانولی عظیم در کرمانشاه، ردپای رانتخوار 650 میلیون یورویی معروف هم دیده می شود.»
قضیه از آنجا نشات می گیرد که به اعتقاد کارشناسان به دلیل ارزانی خوراک پتروشیمی، اغلب سرمایهگذاران شبهخصوصی و شبهدولتی به سوی سرمایهگذاری در تولید محصولاتی مانند اوره و متانول رفته اند که از نظر اقتصادی داری ارزش کمی هستند همچنین این امکان وجود دارد با افزایش تولید این محصول در روزهای آینده و تاثیر آن بر بازاهای جهانی باعث کاهش قیمت آن در جهان شود و در نهایت منجر به شکست این محصول در بازارهای بیناللمللی گردد.
از گفته های وزیر نفت به راحتی می شود به این نکته پی برد، چرا که در روزهای گذشته زنگنه بارها به آن اشاره داشته و بارها در مناسبتهای مختلف از اجرای پروژههای متعدد پتروشیمی گازی که ارزش افزوده بسیار پایینی دارند انتقاد کرده است.
با این حال به نظر می رسد روند اعطای مجوز به پتروشیمیهای گازی جدید همچنان در وزارت نفت ادامه دارد و خیرا نیز پروژه هایی ثبت شده است که قرار است گاز را تبدیل به متانول و متانول حاصل را نیز به پروپیلن تبدیل کند. به عنوان نمونه شرکت به عنوان «ماهان شیمی زاگرس» اخیرا مجوز تاسسیس گرفته است و قرار است بزرگترین طرح الفین کشور را به اجرا در باورد.
تصویر روزنامه رسمی از تاسیس شرکت «ماهان شیمی زاگرس»
به غیر از این مورد مورد جالبی که در این جا به چشم می خورد این است که در میان مالکان این شرکت اسامی کسانی وجود دارد که در پرونده رانت 650 میلیون یورویی تاجر معروف نیز وجود داشت.
نادر قاضی پور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت و گی خود با تابناک در خصوص این مضوع اضهار داشت: چند وقت پیش آقای توکلی بحثی را در مجلس مطرح کردند که مربوط به رانت ارزی بانک مرکزی به آقای مدلل بود که هم اکنون پرونده آن در شورای رقابت است، اما تا کنون شورا در این باره نظری نداده و به نظر من اگر قرار نیست رسیدگی شود اعلام کنند که نمی خواهند بررسی کنند.
این نماینده مجلس در باره ارتبط این پرونده با پروژه کمانشاه نیز گفت: این فرد که از مالکان شرکت ماهان شیمی زاگرس می باشد گویا ارتباطاتی هم با نعمت زاده دارد.
وی گفت: حال جدای از این مباحث این موضوع که چرا یک بار دیگر در وزارت خانه دیگری از کسی که شک و شبهاتی در باره وی وجود دارد استفاده شده؟ تا دیروز وزیر نفت می گفت که تولید این فراورده زیان آور است اما امروز خودشان از مشوقان این قضیه شده اند مگر چه ارتباطی بین اینها وجود دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]