واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تلاش دولت برای رسیدن به تورم تک رقمی
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با بیان این که دولت با احتیاط یارانه ۲ میلیون نفر را حذف کرده است، گفت: نرخ تورم سالانه مرداد به ۱۳.۸ درصد و تورم نقطهای به ۱۱.۵ درصد رسیده و تلاش ما رسیدن به تورم یک رقمی است.
کد خبر: ۵۲۶۶۲۱
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۶ - 24 August 2015
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با بیان این که دولت با احتیاط یارانه ۲ میلیون نفر را حذف کرده است، گفت: نرخ تورم سالانه مرداد به ۱۳.۸ درصد و تورم نقطهای به ۱۱.۵ درصد رسیده و تلاش ما رسیدن به تورم یک رقمی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزیکشور، محمدباقر نوبخت به مناسبت هفته دولت در برنامه تلویزیونی نگاه یک درباره دستاوردهای سازمان مدیریت و برنامهریزی در دو سال فعالیت دولت یازدهم گفت: برای هر نوع اصلاح و بهبود امور نیاز به برنامه داریم و برنامههای ما نیز عمدتا برنامههای میانمدت پنج ساله است؛ ما برای اجرای برنامهها، آنها را در مقاطع زمانی یک ساله در چارچوب لوایح بودجه تنظیم کرده و کارهایمان را پیش میبریم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشو ربا اعلام اینکه برای جلوگیری از افزایش تورم، استقراض از بانک مرکزی را بر خود حرام کردهایم گفت: درآمدهای نفتی و مالیاتی کمتر از پیشبینی است و این میتواند منجر به کسری بودجه شود.
وی گفت: بودجه سال ۹۲ بیش از ۲۱۰ هزار میلیارد تومان بود در حالی که براساس پیشبینیها در بهترین شرایط ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از آن بتواند تحقق یابد. به همین دلیل برای تنظیم برنامه، بلافاصله بودجه را اصلاح کردیم. در ۱۸ شهریور آن سال از مجلس خواستیم تا بودجه ارائه شده را اصلاح کند.
دکتر نوبخت افزود: با توجه به اینکه طرح عمرانی نیمهتمام فراوانی در زمان آغاز به کار دولت یازدهم روی دست دولت باقیمانده بود تلاش کردیم به گونهای از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه استفاده کنیم که بتوانیم به طرحهای عمرانی خود بپردازیم.
وی در ادامه به روند تهیه بودجه سال ۹۳ و اختصاص ۳۲ هزار میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی اشاره کرد و گفت: با این اقدام، سیاست خود برای ثبات اقتصادی را دنبال کردیم تا نرخ تورم بالای ۴۰ درصد را کاهش دهیم؛ ضمن آنکه اقتصاد کشور با رشد منفی ۶,۸ درصدی مواجه و برنامه مثبت کردن این رشد منفی بود.
وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده در دولت و سمت و سوی بودجه به فعالیتهای عمرانی و خروج از رکود، رشد منفی ۶,۸ درصدی سال گذشته به سه درصد مثبت تبدیل شد.
دکتر نوبخت با بیان اینکه نرخ تورم در مردادماه امسال به ۱۳,۸ درصد کاهش پیدا کرده است، افزود: نرخ تورم نقطه به نقطه مردادماه نیز نسبت به سال گذشته به ۱۱.۵ درصد رسیده و همه تلاش ما رسیدن به تورم یک رقمی است.
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: درصدد تهیه بخش نخست برنامه میانمدت دولت هستیم که امسال سال پایانی (برنامه پنجم توسعه) است؛ درصدد هستیم بخش نخست آن را پایان شهریورماه امسال به مجلس ارائه دهیم؛ همچنین سعی میکنیم برنامه ششم را نیز به موقع به مجلس ارائه دهیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزیکشور با بیان اینکه هنوز نسبت به مبلغ پیشبینیشده در قانون بودجه برای دریافت مالیات نرسیدهایم، افزود: با این حال نسبت به سال گذشته در چنین زمانی میزان درآمدهای مالیاتی ما افزایش پیدا کرده است.
جلوگیری از رشد قیمتها
معاون رئیس جمهوری در ادامه افزود: توانستیم به جز ارزان کردن هزینههای بهداشت و درمان، جلوی شتاب و رشد قیمتها را نیز بگیریم؛ اگر در مرداد سال ۹۲ قیمتها ۴۰ درصد افزایش مییافت، اکنون قیمتها به صورت ۱۳ درصدی بالا میرود.
وی یکی از راهکارهای دولت برای جلوگیری از کسری بودجه را کاهش هزینهها و رساندن آن به سطح درآمدهای واقعی بیان کرد و گفت: براساس گزارش رسمی خزانهداری کشور که ۲۵ مردادماه منتشر شد، میزان دریافتیهایمان نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۲۵ مرداد سال ۹۳)، ۱۰۱ درصد است؛ این میزان نشان می دهد یک درصد درآمدها نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
دکتر نوبخت خاطرنشان کرد: همه تلاش ما این است که سیاست خروج از رکود را ادامه و هزینه های جاری را کاهش دهیم؛ در واقع با این اقدامات رشد اقتصادی داشتیم.
وی یکی از عوامل کنترل تورم را صرفهجویی در دستگاهها اعلام کرد و گفت: تلاش ما این بود که بیشتر به طرح های عمرانی بپردازیم.
یارانه نقدی پردرآمدها را حذف میشود
معاون رئیس جمهوری در پاسخ به اینکه «چرا حذف دهک های پردرآمد با کندی مواجه است و چه زمانی قرار است این موضوع نهایی شود؟» نیز گفت: موضوعی که خیلی صریح و شفاف باید به آن اشاره کنم این است که ما اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها در شهریور سال ۱۳۹۲ را در حالی تحویل گرفتیم که در آن انحراف ایجاد شده بود.
رئیس سازمان مدیریت با یادآوری اینکه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر قبول کرده اند که یارانه دریافت نکنند، افزود: طبق قانون دولت هر کسی را که تشخیص بدهد پردرآمد است یارانه نقدی آن را حذف میکند.
وی با بیان اینکه از همان ابتدا اقدام به حذف تدریجی یارانه پردرآمدها کردهایم، ادامه داد: بارها خیلی صریح به مردم گفتهایم که منابع اطلاعاتی برای اینکه درآمد همه ۷۶ میلیون نفر شناسایی شود ضعیف است و سیستم مالیاتی تلاش میکند افراد پردرآمد را مورد شناسایی قرار دهد.
دکتر نوبخت با بیان اینکه ممکن است در این روند اشتباهی رخ دهد، افزود: افراد میتوانند نسبت به حذف یارانه نقدی خود اعتراض کنند لذا ما به بررسی میپردازیم و اگر تشخیص دادیم، یارانه نقدی افراد حذف شده را برمیگردانیم؛ البته دولت با همین احتیاط یارانه ۲ میلیون را حذف کرده است.
در حال حاضر برخی از رسانهها که تا دیروز همواره پرسش آنها قطع یارانه افراد و تشویق ما برای انجام این کار بود، درفش کاویانی به دوش گرفته و حتی تعدادی از آنها ستونی را باز کرده و مینویسند که ببینید این دولت یارانه نقدی کسانی را که تحت پوشش کمیته امداد بوده یا یک کارمند با درآمد ناکافی است را قطع کرده که باید گفت این گونه نیست.
معاون رئییس جمهوری در پاسخ به اینکه چرا دولت به صورت معکوس به شناسایی نیازمندان نمی پردازد نیز گفت: افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی را میشناسیم و میتوانیم به آنها یارانه بدهیم و به بقیه بگوییم که اگر شما نیازمندید میتوانید از این نهادهای حمایتی تائیدیه بگیرید.
وی با بیاناینکه این امر مشکلاتی در بردارد افزود: در حالحاضر تنها ۱۰ میلیون نفر تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند اما عدهای از هموطنان مناعت طبع دارند و تحت پوشش نهادهای مربوطه نیستند. در این فرضیه باید ۶۶ میلیون نفر یارانهشان قطع شود و تنها به ۱۰ میلیون نفر یارانه بدهیم؛ هرچند که این به نفع دولت است اما این راه درست نیست.
سه موضوع مهم در برنامه ششم
دکتر نوبخت در ادامه با بیان اینکه برنامه ششم توسعه جامعنگر اما مسالهمحور است، گفت: در برنامه ششم بر چند مورد خاص متمرکز خواهیم شد و موضوعات را به سه گروه تقسیم بندی میکنیم؛ یک گروه موضوعاتی است که اگر به آنها نپردازیم به بحران تبدیل میشود که شامل مساله آب، محیط زیست و صندوقهای بازنشستگی است.
همچنین در برنامه ششم توسعه به بحث آمایش سرزمینی نیز توجه شده است زیرا عدمتوازن منطقهای نارضایتی بسیاری تراشیده و ما باید در این برنامه نسبت به توازن منطقهای بر پایه آمایش سرزمینی اقدام کنیم.
معاون رئیس جمهوری در پاسخ به اینکه اگر برجام تصویب نشود برنامه دولت چیست؟ نیز گفت: ما سه برنامه داریم، اول استمرار روند موجود و دو برنامه با اصطلاح همان آقایان بر روی میز قرار دارد؛ یک برنامه بدبینانه است و من همیشه در مصاحبههای خودم گفتهام که اگر مذاکرات به نتیجه مثبتی که مورد نظر ما است منجر نشود برای آن برنامه داریم و اگر اتفاقا مذاکرات به نتیجه برسد و صدها هزار میلیارد دلار وارد اقتصاد ایران بشود برای استفاده آن هم نیاز به برنامه داریم.
بودجه سال ۹۵ که در واقع سال اول برنامه ششم توسعه است بر اساس سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در چارچوب اقتصاد مقاومتی و با اشاره به فناوریهای نو و دانشبنیان تدوین میشود؛ ضمن اینکه بودجه ۹۵ را به روش مبتنی بر عملکرد و همچنین در چارچوب سیاست های کلی برنامه ششم آماده می کنیم و انشاالله در وقت مقرر آن را به مجلس میدهیم یعنی ما امسال هم برنامه ششم توسعه و هم بودجه سال ۹۵ را به مجلس خواهیم داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]