واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نامگذاری یک خیابـان به نام پروفسور پروانه وثوق+تصویـر
در مراسمی به مناسبت روز پزشک از تابلوی خیابان پروفسور پروانه وثوق رونمایی شد.
آفتاب : این مراسم در تاریخ 2 شهريور ماه 1394 با حضوردکتر سید محمد هادی ایازی قائم مقام وزیر بهداشت در امور مشارکتهای اجتماعی سازمانهای مردمنهاد و خیریههای حوزه سلامت، دکتر شهرام گیل آبادی مشاور شهردار تهران و رئیس مرکزارتباطات راهبردی و امور بینالملل شهرداری تهران، دکتر محمد مهدی گلمکانی دبیر هیأت مدیره نظام پزشکی تهران, مجتبی شاکری عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس کمیسون نام گذاری معابر و اماکن عمومی شهر تهران، مهندس بهروز رضایی قائم مقام شهردار منطقه 1 شهرداری تهران، مهندس سید صادق موسویان شهردار ناحیه 6 شهرداری منطقه 1، اعضاي هيأت امنا و مديره محک، جمعی از پزشکان و متخصصان و تعدادی از کودکان بهبود یافته از سرطان و در حال درمان محک برگزار شد.
حل مشکلات حوزه درمان با بهره مندی از ظرفیتهای مردمی
دکتر ایازی قائم مقام وزیر بهداشت درامور مشارکتهای اجتماعی سازمانهای مردم نهاد ضمن گرامیداشت روز پزشک و یاد پروفسور پروانه وثوق، با اشاره به فعالیتهای محک در حوزه سلامت گفت: «وزارت بهداشت تا قبل از تأسیس مؤسسه خیریه محک در خصوص دغدغه درمان کودکان مبتلا به سرطان مشکلات فراوان داشت اما امروز با وجود این مؤسسه این دغدغه از بین رفته است و محک متولی کودکان مبتلا به سرطان در سراسر ایران و حتی منطقه شده و ارزشمندترین نکته در این رابطه این است که این سازمان به همت خود مردم بنا شده است.»
وی افزود: «اگر بخواهیم مشکلات مربوط به حوزه درمان را حل کنیم بهتر است از ظرفیتهای مردمی استفاده کنیم. نام مؤسسه خیریه محک در حوزه سلامت و سازمانهای مردم نهاد و حمایت از کودکان مبتلا به سرطان میدرخشد و موجب مباهات حوزه خیریه است. امیدواریم روزی را شاهد باشیم که هیچ بیماری دغدغه هزینههای درمان را نداشته باشد.»
از یاد و نام بزرگ مردان و بزرگ زنان ایران هویتی برای نسلهای آینده بسازیم
مجتبی شاکری عضو شورای اسلامی شهر تهران و رئیس کمیسون نام گذاری معابر و اماکن عمومی تهران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره استاد فرزانه پروانه وثوق گفت: «میبایست از بزرگ مردان و بزرگ زنانی که در بستر خاک ایران زمین پرورش یافتند و بالندگی ایجاد کردند، قدردانی کرد و از یاد و نام آنها هویتی برای نسلهای آینده ساخت تا آنها بتوانند خودشان را بیابند و آیندهای زیبا برای کشور بسازند. وظیفه ما است که شهر را با تمام ظرفیتها و هویتهایش نشان دهیم و افرادی که با خدمات خود موجب استواری این کشور شدهاند را به همگان بشناسانیم. خدمات محک نمونه و الگویی برای تکثیر خدماتی این چنین است.»
مهندس رضايي قائم مقام شهردار منطقه يك تهران نیز گفت: «پزشكان بزرگي چون پروانه وثوق با ايجاد يك رابطه معنوي با بيمار خود تلاش ميكنند كه بيماران در طول درمان شاداب باشند و فقط به درمان فكر كنند. باعث مباهات است که نام این عزیزان را بر خیابانهای شهرمان ببینیم. اميدواريم با افزايش همكاري شهرداري با خيريهها وسازمانهاي مردم نهاد ظرفيتهاي اجتماعي بیشتری فعال شود.»
دانش، عمل نیک و اخلاق پزشکی میراث پروفسور وثوق
آراسب احمديان مدير عامل موسسه خيريه محك، ضمن خير مقدم و تبريك روز پزشك گفت: «محك تا امروز دو كنفرانس آنكولوژي سرطان اطفال رادر سالهاي 1385 و 1393 برگزار كرده است. در اولين كنفرانس به احترام پروفسور پروانه وثوق متخصصاني در سطح بينالمللي كه از همكاران ايشان بودند به محك آمدند. سال گذشته در دومين كنفرانس که به نام ایشان برگزار شد جاي خالي این استاد فرزانه در بين همكاران و شاگردانشان خالي بود. تصميم داريم هر دو سال يك بار اين كنفرانس بينالمللي را برگزار كنيم. بي شك سال آينده وقتي متخصصان و صاحب نظران از سراسر دنیا به محك ميآيند با عبور از اين خيابان و دیدن نام آن نتيجهاي به جز عقلانيت و احترام به علم و مقام دانشمند در تصميمات گردانندگان شهر تهران نخواهند ديد و محک قدردان این پیشنهاد و تصمیم خردمندانه و زیبا است.»
احمدیان گفت: «پروفسور پروانه وثوق ميراثي از دانش، عمل نيك و اخلاق پزشكي را بر جاي گذاشت. اينك كه شاگردانش عهدهدار درمان كودكان مبتلا به سرطان هستند در چهارچوب اخلاقي که ایشان الگو و آموزنده آن بودند، به وظايفشان عمل ميكنند. اين سازمان هم با توجه به بيانيه خود در چهارچوب همين ميراث ارزشمند و ارزشهایی چون پاسخگویی، شفافیت، زیبایی شناسی و قدرشناسی عمل ميكند. اميدواريم تدوام اقدامات ارزشمند ايشان زمينه ساز لبخند بر روي لبان كودكان و خانوادههاي آنها باشد كه شادمانه اين مركز را ترك کنند.»
دكتر مردآويژ آل بويه، عضو هيأت امناي محك، ضمن گراميداشت روز پزشك خلاصهاي از تاريخچه و نحوه تأسيس بيمارستان فوق تخصصي محك را بيان كرد و گفت: «حضور پروانه وثوق در سالهاي ابتدايي تأسيس بيمارستان محك سبب همراهی همکاران و شاگردان ايشان با محك شد و اینک اين بيمارستان بالاترين خدمات تخصصی در زمینه درمان کودکان مبتلا به سرطان مطابق با استانداردهای روز دنیا را به كودكان مبتلا به سرطان ارائه ميدهد.
دكتر عظيم مهرور رئيس بيمارستان فوق تخصصي محك، ضمن گراميداشت خاطره زنده ياد پروفسور پروانه وثوق و تبريك روز پزشك، گفت: «خدا را شكر ميكنيم كه از محضر چنين استادي بهره مند شدیم و علاوه بر درس طب از او درس زندگي و انسانيت آموختیم. همه پزشکان محک به خود میبالند که به واسطه فعاليت در بيمارستان محك كه از دل مؤسسه خيريه محك بنا شده هيچ رابطه مالي با بيمارانشان ندارند و فقط به سلامت آنها فكر ميكنند.»
مهرور ابراز اميدواري كرد كه با همكاري وزارت بهداشت، كادر درماني متخصص بتواند به طور مستمر و مؤثر در بيمارستان محك حضور داشته باشد و بالاترین سطح کیفی خدمات را به کودکان مبتلا به سرطان ارائه کند.
این مراسم با هدف گرامیداشت پروفسور پروانه وثوق، بنیانگذار طب آنکولوژی اطفال در ایران و رئیس فقید هیأت امنای محک همزمان با روز پزشک برگزار شد و در آن خیابان جنت واقع در دارآباد به خیابان پروفسور وثوق تغییر نام داد.
این اقدام پیرو پيشنهاد شهرداري تهران و موافقت شوراي اسلامي شهر تهران، مبني بر تغيير نام خيابان جنت حد فاصل بلوار مژدی و بلوار محک در مجاورت بيمارستان فوق تخصصي سرطان كودكان "محك" به نام پروفسور پروانه وثوق، بنيانگذار آنكولوژي اطفال در ايران صورت گرفت.
پروانه وثوق که بود؟
دکتر پروانه وثوق، متولد اسفندماه 1314 در تفرش بود. وی دکترای عمومی خود را در سال 1342 از دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران دریافت کرد و دورههای تخصصی و فوق تخصصی اطفال را در دانشگاههای کمبریج، ماساچوست و ایلینوی گذراند و دوره تکمیلی فوق تخصصی خون و سرطان کودکان را در دانشگاه واشنگتن سپری کرد. پروفسور وثوق طبابت در ایران را از سال 1350 آغاز کرد. وی بنیانگذار رشته فوق تخصصی خون و سرطان کودکان بود و بخش هماتولوژی و آنکولوژی اطفال را در بیمارستان علی اصغر راهاندازی کرد. وی همچنین با حضور داوطلبانه و هدایت علمی، سبب شد تا بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک در سال 1386 شروع به فعالیت کند.
پروفسور پروانه وثوق از ابتدای فعالیت بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک به صورت داوطلبانه (بدون دریافت حقوق) لحظات عمر و دانش ارزشمند خود را تا آخرین روز حیات وقف کودکان مبتلا به سرطان کرد و صبح روز یکشنبه 29 اردیبهشتماه 1392 درگذشت.
از این استاد فرزانه بیش از 100 عنوان مقاله و کتاب در زمینه بیماریهای خون و سرطان کودکان به جای مانده است. او با علم و دانش خود هزاران کودک مبتلا به سرطان را در مسیر درمان و بهبودی همراهی کرد.
با حضور شما کودکان مبتلا به سرطان هرگز تنها نمیمانند
بعضي انسانها حتي بعد از رفتنشان هم اثر ماندگاري از خود به جاي ميگذارند كه يادشان هيچ وقت فراموش نميشود و مسيري كه در زندگي پيش گرفته بودند براي هميشه جاودان باقي ميماند...
پروفسور پروانه وثوق نیز با دانش، وارستگی و مهر بي دريغش، مسيري جاودان را براي همه ما به جاي گذاشت. محک باور دارد که با حضور تک تک یاورانش، مسیر پروانه وثوق و همراهانش همواره پیموده خواهد شد و کودکان مبتلا به سرطان در مسیر درمان تنها نخواهند ماند. به امید آنکه با تكيه بر تخصص،دانش و مهر پزشكان و مشارکت و بزرگ اندیشی نیکوکاران در مسیر ارائه بهترين خدمات درماني و حمایتی همه جانبه به كودكان مبتلا به سرطان در مؤسسهای شفاف و پاسخگوی گام برداریم.
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]