واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
در اولین قرار عاشقانه این نکات را رعایت کنید!
روز نو : دیدار اول همیشه سخت بوده و ممکن است که خوب هم پیش نرود. بسیاری از افراد ناخودآگاه در مورد چیزهایی حرف میزنند که تمام معادلات را به هم میزنند. محققان در ارتباط با دیدار اول به ما چه چیزهایی را پیشنهاد میکنند؟ شاید از دوستان و بزرگترها بپرسیم که در دیدار اول خود با فردی که به او احساس داریم، چه باید بگوییم؟ آنها راهنماییهایی میکنند که لزوما نمیتواند درست باشد، چرا که برگرفته از تجربیات شخصی خودشان است. اما پاسخ علم در این رابطه چیست؟
روانشناسان و پژوهشگران مرتبط پیشنهادهایی برای ما دارند که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد. یک| در مورد سفر حرف بزن، نه فیلم و سینما ریچارد وایزمن پژوهشی جالب را انجام داد. او افرادی که همدیگر را ملاقات کردند را دید و از آنها سوالاتی پرسید. در نهایت مشخص شد کمتر از 9 درصد اولین قرارهایی که در آن در مورد فیلم و سینما بحث شده بود، به قرار دوم منتهی شد. در سوی دیگر اما 18 درصد از کسانی که در مورد سفر در قرار اولشان صحبت کردند به حضور در دیدار دوم هم تمایل داشتند. دلیلش نیز احتمالا این بود که افراد در بحث سفر از تجارب جالب و مقاصد رویایی خود حرف میزنند و همین مسئله کمک میکند تا هر دو طرف حس خوبی نسبت به یکدیگر پیدا کنند. دو| فقط موضوع مهم نیست، نحوه حرف زدن هم مهم است به حرفهای طرف مقابل مواردی را اضافه کنید و سپس حرفهای خودتان را هم مطرح کنید. سعی کنید در مکالمه بیش از حد تکروی نکنید. حس سلطه طلبی نداشته باشید و کاملا هم ساکت نباشید. به عبارت بهتر، باید حد میانه را بگیرید و از هر دو طرف بام نیفتید. نکته مهم نیز همین است. به طرفتان فرصت صحبت کردن بدهید. سپس خودتان حرف بزنید و توپ را دوباره با ملایمت و گرمی به او پاس دهید. پذیرش پاسخهای طرف مقابل و فرصت دادن به او حس خوبی را ایجاد میکند. سه| رازهایتان را به اشتراک بگذارید تبادل اطلاعات شخصی و احساسی در دیدار اول، ارتباطی قوی را بین طرفین ایجاد میکند. آرتور آرون، روانشناس دانشگاه نیویورک در استونی بروک، حول محور نحوه شکلگیریِ روابط عاطفی پژوهش میکند. او راهی جدید را بررسی کرده که طی آن افرادی که تاکنون یکدیگر را ندیدهاند به شکل بهتری با هم تعامل دارند. او میداند که شکلگیریِ یک رابطه عاطفی به هفتهها، ماهها یا حتی سالها زمان نیاز داد. آقای آرون میگوید که از طریق یک مجموعه 36 سوالی (این 36 سوال بیشتر به مباحث روانشناسی میپردازد. از قیبل: اگه مشهور شی چیکار میکنی؟ یه روز خوب چه روزیه؟ سه چیز مشترک بین تو و شریک زندگیـت؟ اگه میتونیستی یه چیزی تو کودیکت رو عوض میکردی، اون چیز چی بود؟) میتواند روند شکلگیری روابط عاطفی را تسریع بخشید. او در واقع در تلاش است که از آن یک ساعت معمول در دیدارهای اول میتوان به شکل بهتری در راستای تقویت روابط عاطفی استفاده کرد.
نتایج به دست آمده نیز در نوع خود جالب بود. او به این نتیجه رسید که [با استفاده از آن مجموعه 36 سوالی] میزان صمیمیتِ طرفین پس از یک مکالمه 45 دقیقهای، از روابط صمیمانه 30 درصد دانشجویان قویتر بود. به عبارت دیگر، میزان صمیمیتِ رابطهای که در مدتی بسیار کوتاه قوی شده بود، از برخی از روابط طولانیمدت بیشتر بود. چهار| به موضوعات بحثبرانگیز نیز فکر کنید بله، درست خواندید. قرار نیست همیشه به موضوعات روزمره و یکنواخت بپردازید. اگر هیچ موضوعی ندارید، حتی میتوانید در مورد بیماری مختلف صحبت کنید. اگر افراد را مجبور کنید که در دیدار اول در مورد بحثهای چالش برانگیز نظر بدهند، آن دیدار به یاد ماندنیتر خواهد شد. دن آریلی میگوید: «ما موضوعات کاربران آنلاین را محدود کردیم. ما در واقع آزادی عمل آنها نسبت به انتخاب سوال را محدود کردیم و به آنها گفتیم که فقط باید از یک فهرست از پیش نوشته شده سوال خود را انتخاب و از طرف دیگر بپرسند. بحثهایی در مورد آب و هوا و تعداد خواهر و برادر در فهرست جایی نداشت و کاربران باید سوالاتی را میپرسیدند که طرف خود را به چالش بکشانند. مثلا از آنها خواستیم که بپرسند: آیا تا حالا قلب کسی را شکستهای؟ نظرت در مورد به دنیا آمدن فرزند چیست؟» نتایج جالب بود. هر دو طرف بحث بیشتر از این سوالات استقبال کردند.
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۶:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]