واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: موجسواري فتنه روي اعتراضات مردمي عراق
در حالي كه حضور اعتراضي مردم عراق در خيابانها عليه فساد حكومتي و قضايي كه از حمايت مراجع برخوردار است زمينه مناسبي براي ريشهكن كردن اين معضل بزرگ فراهم آورده اما...
نویسنده : محمد بابایی
در حالي كه حضور اعتراضي مردم عراق در خيابانها عليه فساد حكومتي و قضايي كه از حمايت مراجع برخوردار است زمينه مناسبي براي ريشهكن كردن اين معضل بزرگ فراهم آورده اما بعضي عناصر مشكوك سعي ميكنند با استفاده از اين شرايط اهداف اين اعتراضها را منحرف كنند.
همزمان كه گروههاي مسلح مردمي و دولتي عراق در مناطق مختلف عليه گروه تروريستي داعش در حال جنگ هستند، مردم عراق تلاش جديدي براي ريشه كن كردن فساد گسترده دولتي در اين كشور آغاز كردهاند كه بنابر گفته تحليلگران تهديدي بزرگتر از داعش براي عراق محسوب ميشود. در پي اين تظاهرات مردمي و حمايت مرجعيت عظماي شيعه، دولت العبادي طرحي هفت بندي را براي مبارزه با فساد در هيئت دولت پيشنهاد داد و پس از آن در پارلمان به تصويب رساند. آيتالله سيد علي سيستاني، مرجعيت عالي قدر شيعيان عراق روز جمعه با تأكيد بر لزوم تسريع در روند محاكمه «فاسدان و سارقان اموال عمومي» حمايت از مسئولان اين امر در مقابل تهديدات مفسدان و اشخاص وابسته به آنان را خواستار شده بود. وي همچنين در گفتوگو با فرانس پرس هشدار داد اگر دولت العبادي به اصلاحات واقعي دست نزند، خطر تقسيم عراق وجود دارد.
فتنه؛ خطر پيشرو
هر چند حمايت مراجع و اقدامات العبادي اميد تازهاي براي ريشه كن كردن فساد فراهم آورده است اما به نظر ميرسد بعضي جريانهاي مشكوك سعي ميكنند با سوار شدن بر موج اين تظاهرات اهداف خود را پيش ببرند و عراق را با بحرانهاي جديدي مواجه سازند. به گزارش فارس، جريان مشكوكي در شهرهاي كربلا، نجف و بغداد، در ميان شعارهاي مردمي براي اصلاحات در اين كشور، شعارهايي دادند و به مرجعيت شيعه، نيروهاي مقاومت داخلي و منطقهاي بيحرمتي كردند. روز شنبه نيز در بغداد در تظاهراتي در منطقه شيعهنشين پايتخت، در ميان مطالبات مبارزه با فساد، همين مسئله تكرار شد و عدهاي نسبت به بزرگان و رهبران شيعه بياحترامي كردند.
اقدام اين جريان با استقبال رسانههاي تحت حمايت عربستان سعودي مواجه شد. روزنامه الشرق الاوسط روز يكشنبه در مقالهاي با ذوقزدگي اين تجمع را پوشش داد. اين روزنامه به نكته مهمي اشاره كرده است كه سر نخ حضور موج سواران در چنين تجمعاتي را كاملاً روشن ميكند. الشرق الاوسط به نقل از منابع خود طرفداران «محمود الصرخي» را عامل اينگونه شعارها و تجمعات نام برده است. به گزارش فارس، محمود الصرخي شخصي است كه پس از فتواي جهاد كفايي مرجعيت عراق هنگام يورش گروه تروريستي داعش به عراق، علم مخالفت با اين فتوا را برداشت و عليه آيتالله سيستاني موضع گرفت و طرفداران وي با نيروهاي امنيتي كربلا درگير شدند. وي پيش از سقوط «صدام» ديكتاتور معدوم عراق، جزو حزب بعث به شمار ميآمد و پس از سقوط وي، با سخنرانيها و تبليغات رسانهاي هواداراني را به دور خود جمع كرد، از وي بيشتر به عنوان روحاني شيعه انگليسي و سعودي ياد ميشود. در سال 2005 او ادعاي ديدار با امام زمان (عج) كرد كه با واكنش شديد مراجع و شيعيان عراق مواجه شد. پس از بررسي سابقه وي، مشخص شد كه او نيز از نيروهاي سابق سازمان امنيت حزب بعث بوده كه اكنون با همكاري با سازمان اطلاعات سعودي، با هدف تخريب مرجعيت شيعه، پا به عرصه گذاشته است. پس از درگيري كوتاه نيروهاي امنيت با طرفداران وي در كربلا در 14 تير 93، بساط فرقه الصرخي جمع و شخص وي نيز متواري شد اما به نظر ميرسد با شكلگيري موج مطالبه مردمي براي اصلاحات كه بنا به گفته «حيدرالعبادي» با پشتيباني مرجعيت و مردم روح تازهاي به اقدامات اصلاحگرانه داده شده است، اين فرقه وابسته به عربستان نيز موقعيت را مناسب ديده و سعي دارد از آب گلآلود ماهي بگيرد، به همين دليل «هادي العامري» فرمانده سپاه بدر، برخي سفارتخانهها در عراق را به نقض حاكميت اين كشور و بازي با آتش متهم كرد. وي اوايل هفته گفت كه دشمنان عراق در انديشه كشاندن استانهاي مركزي و جنوب به ورطه ناامني و بيثباتي هستند. به نوشته «السومريهنيوز»، العامري تأكيد كرد كه برخي سفارتخانههاي خارجي در عراق در حال بازي با آتشند اما بايد بدانند كه حاكميت عراق، يك خط قرمز است.
جعفري: براي حذف فساد بايد انقلاب كرد
وزير امور خارجه عراق با اشاره به اينكه فساد در كشورش به يك فرهنگ و عادت تبديل شده، بر لزوم «انقلاب» عليه اين پديده تأكيد كرد. ابراهيم جعفري، وزير خارجه عراق و رئيس ائتلاف ملي اين كشور در مراسم هفدهمين سالگرد شهادت محمد محمد صادق الصدر و پسرش با تأكيد بر اهميت ادامه اصلاحات در عراق و حركت به سوي توسعه و عدالت گفت: فساد به كاري عادي در سياست، اقتصاد و دستگاه قضايي عراق تبديل شده و چارهاي جز انقلاب در ساختار داخلي اين دستگاهها نيست. جعفري گفت: كشورهاي جهان از جمله فرانسه و ايران با قيام عليه همين چالشها پيروزي را محقق كردند. ملتهايي كه ارادهاي قوي دارند ميدانند در ميادين نبرد چگونه پيروز شوند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]