واضح آرشیو وب فارسی:ایران ایزی تراول:
کشف یکی از نادرترین پدیدههای دوره ساسانی در فارس
کشف یکی از نادرترین پدیدههای دوره ساسانی در فارس مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری فارس از کشف یکی از نادرترین پدیده های باستان شناسی دوره ساسانیان درکاوش های باستان شناسی تل قلعه سیف آباد کازرون خبرداد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس مصیب امیری با اعلام این خبر افزود: تل قلعه سیف آباد یکی از مهمترین سایت های باستان شناسی فارس است که کاوشهای باستان شناسی این محوطه تاریخی از ابتدای مهر ماه جاری زیر نظر اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری فارس توسط رضا نوروزی، پارسا قاسمی و عزیزالله رضایی از کارشناسان باستان شناس استان آغاز ومطالعات تکمیلی آن همچنان ادامه دارد.
امیری با بیان این که بررسیهای اولیه نشان داد که تل قلعه بخشی از یک محوطه ساسانی است که بیش از ۱۰۰ هکتار وسعت دارد و در سطح آن تعدادی تپه کوچک دیگر، بنا و آثار شاخص وجود داردگفت: مهمترین ویژگی کاوش ها واکتشافات بدست آمده در این سایت کشف تعداد زیادی اثر مهره های گلی ویافت شدن دانه های خرما در خمره های بدست آمده در داخل فضاهای معماری است که در نوع خود یکی از پدیده های نادر در باستان شناسی دوره ساسانی است که برای نخستین در کاوشهای باستان شناسی از این محوطه یافت شده است و نشان دهنده این است که این محوطه در جمع آوری و صادرات این محصول نقش اساسی ایفا می کرده و تل قلعه یک مرکز فعال اقتصادی و بازرگانی دوره ساسانی بوده است و نقش اساسی در تبادلات اقتصادی و بازرگانی ایفا می¬کرده است.
مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری فارس در ادامه گفت :آنچه در طی یک فصل کاوش در این محوطه یافت شد اثر مهر های گلی فراوانی است که بعد از قصر ابونصر و تخت سلیمان بیشترین تعداد را داراست و نشان دهنده اهمیت تجاری و اقتصادی این محوطه است که امید است با مطالعه مواد فرهنگی بهدستآمده از این محوطه به خصوص اثر مهرهای گلی ارتباطات اقتصادی این محوطه با دیگر نقاط امپراتوری ساسانی مشخص شود.
امیری همچنین به تنوع فراوان سفال های ساسانی بدست آمده از این سایت بزرگ ساسانی اشاره کرد وگفت : سفال های بدست آمده در محوطه نشان دیگری از تبادل و فعالیت های اقتصادی در این منطقه است و علاوه بر سفال ظروف شیشه ای، فلزی و سنگی زیادی از این محوطه یافت شده که در نوع خود نادر است و بقایای معماری آشکارشده در این فصل از کاوش شامل فضاهای کوچک است که دیوارهای حمال آن از مصالح سنگ و گچ و دیوارهای داخلی آن از مصالح خشت و آجر می باشد. گفتنی است : محوطه تل قلعه سیفآباد به فاصله 500 متری شمال روستای سیفآباد کازرون واقعشده است این محوطه در سال ۱۳۶۲ درنتیجه انتقال لوله گاز از کازرون به شیراز بهطور اتفاقی نمایان و بخش میانی آن به دلیل انتقال لوله گاز تخریب می-شود. در سال ۱۳۸۵ در راستای بررسیهای باستانشناسی منطقه کازرون این محوطه توسط پارسا قاسمی مورد بررسی دقیق قرار گرفت و محوطه با کد ۹۲ ثبت شد.
به دلیل اهمیت این محوطه از جنبه پژوهشی وباستان شناسی کاوش در این محوطه توسط اداره کل میراث فرهنگی فارس از اواسط مهرماه امسال آغاز و در حال حاضر ادامه دارد.
منبع: خبرگزاری میراث آریا
۹۴/۶/۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایران ایزی تراول]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]