واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۶:۵۸ب.ظ)
آمادگي بانک صنعت و معدن در توسعه صنعت پتروشيمي موج - مدير عامل بانک صنعت و معدن از آمادگي اين بانک براي مشارکت بيشتر در توسعه صنعت پتروشيمي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، علياشرف افخمي، مدير عامل بانک صنعت و معدن، امروز (يکشنبه ـ يکم شهريور) در آستانه هفته دولت آخرين دستاوردهاي اين بانک را در بخشهاي مختلف تشريح کرد.
مدير عامل بانک صنعت و معدن درباره وضع سرمايهگذاريهاي اين بانک در صنعت پتروشيمي اظهار کرد: در نيمه دوم امسال پتروشيميهاي لرستان و مهاباد که با تأمين مالي اين بانک ساخته شدهاند وارد مدار توليد خواهند شد و هرکدام از اين طرحها ۲۳۳ ميليون يورو اعتبار دريافت کردهاند.
وي افزود: گشايش اعتبار ۲۱۰ ميليون يورويي پتروشيمي ايلام نيز محقق شده است و با وجود تحريم موفق شديم به تعهد خود با پيگيريهاي فراوان عمل کنيم.
افخمي با بيان اينکه تأمين مالي پتروشيمي مسجدسليمان که ۵۶۰ ميليون دلار است تحقق يافته است، گفت: امسال دو پرداخت يکصد ميليون دلاري را متعهد شدهايم که يک قسط آن به طور کامل پرداخت شده است.
وي تصريح کرد: با شروع به کار اين مجتمع پتروشيمي اشتغالزايي مطلوبي ايجاد خواهد شد و اکنون نيز ۷۳۲ نفر در سايت مشغول به کار هستند.
افخمي افزود: شرکتهاي خارجي بسياري از کشورهاي مختلف براي همکاري در دوران پساتحريم در بخش پتروشيمي ابراز علاقه کرده و در پي مشارکت با اين بانک براي تأمين مالي طرحهاي توسعهاي در صنعت پتروشيمي هستند و از جمله ميتوان به کشورهاي آسياي جنوب شرقي اشاره کرد.
وي افزود: در حالي که سهم بانک صنعت و معدن از کل سپردههاي مجموعه ۱۲ بانک بزرگ کشور، تنها ۱.۱ درصد است، سهم تسهيلات اعطايي ما در سال گذشته معادل ۴.۳ درصد مجموعه اين ۱۲ بانک بوده است.
وي گفت: همچنين، سهم تسهيلات اين بانک به بخش صنعت و معدن در سال مالي گذشته، معادل ۱۵.۲ درصد بوده که رقمي بسيار چشم افزاست.
افخمي با بيان اينکه ۱۶درصد سهم سپردههاي ۱۲ بانک بزرگ کشور متعلق به بانکهاي توسعهاي کشور شامل بانک کشاورزي، مسکن، توسعه تعاون، توسعه صادرات و بانک صنعت و معدن است، سهم ميزان تسهيلات اعطايي اين پنج بانک از مجموعه تسهيلات پرداختي را معادل ۳۴ درصد اعلام کرد و افزود: اين در حالي است که تنها ۱۶ درصد جذب سپردههاي ۱۲ بانک بزرگ کشور در بانکهاي توسعهاي انجام شده است.
مدير عامل بانک صنعت و معدن با اشاره به جايگاه بانکهاي توسعهاي در دنيا، کفايت سرمايه اينگونه بانکها را بالاتر از ۱۴ درصد عنوان کرد در حالي که در ايران اين رقم حداکثر ۸ تا ۱۰ درصد است.
وي با بيان اينکه ميزان سرمايه بانکهاي توسعهاي خارجي ۵ تا ۱۸ ميليارد دلار است، اين رقم را در ايران، کمتر از يک ميليارد دلار عنوان و ابراز اميدواري کرد: با گشايشهاي ايجاد شده بعد از توافق ژنو، در سالهاي آينده، اين رقم براي بانکهاي داخلي دستکم تا پنج ميليارد دلار افزايش يابد.
افخمي گفت: اقدام ديگري که در چارچوب شرايط پساتحريم برنامهريزي شده، برقراري ارتباط با ۴۰ بانک کارگزار در سطح دنياست که تاکنون با بيش از ۵۰ درصد آنها ارتباط کاري برقرار شده و آمادهسازي لازم صورت گرفته و اطلاعات دو طرف نيز روزآمد شده است.
مديرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به اينکه بخشي از صنايع کوچک زير ظرفيت واقعي خود کار ميکنند، اظهار کرد: برآوردهاي ما نشان ميدهد که براي راهاندازي حدود هفت هزار واحد که به لحاظ پيشرفت فيزيکي بالاي ۸۰ درصد قرار دارند، حدود ۱۳۰۰ ميليارد تومان اعتبار نياز است که در صورت اين تأمين مالي حدود ۱۷ هزار شغل ايجاد خواهد شد.
وي ادامه داد: براي واحدهايي که در حال حاضر در صنايع کوچک زير ۴۰ درصد ظرفيت کار ميکنند، اگر قرار باشد اين تعداد را که به حدود ۱۵۰۰ واحد ميرسند، براي افزايش ظرفيت کار تا ۶۵ درصد تأمين مالي کنيم به حدود ۳۵۰۰ ميليارد تومان منابع لازم است، اما؛ در صورت تأمين سرمايه در گردش اين واحدها نزديک به ۲۳ هزار شغل علاوه بر شغلهاي موجود ايجاد خواهد شد.
به گفته مدير عامل بانک صنعت و معدن با رقمي ميان ۴۵۰۰ تا ۵ هزار ميليارد تومان نزديک به ۴۰ هزار شغل در صنايع کوچک ايجاد ميشود که در حال مذاکره با بانک مرکزي، صندوق توسعه ملي و ديگر بخشهاي مربوطه براي اين موضوع هستيم.
افخمي درباره برنامههاي بانک صنعت و معدن بعد از برجام توضيح داد: از اواخر سال گذشته کارگروهي در اين زمينه در بانک ما تشکيل شد و سناريوهاي مختلفي بررسي و به طور متوازي کار شروع شده است.
مدير عامل بانک صنعت و معدن ادامه داد: اين در حالي است که در مورد تسويه بدهيهاي ارزي اقدامات قابلتوجهي داشته و توانستهايم از ابتداي دولت و در طول ۲۰ ماه گذشته تاکنون از حدود ۴۰۰ ميليون يورو بدهي معوقي که براي بانک وجود داشت، ۸۰ درصد آن را تسويه کنيم. مابقي بدهي ارزي ما نيز آماده تسويه شده و فقط بايد شرايط پرداخت آن تعيين شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]