واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۱۸ب.ظ)
فعاليت تيم درماني متخصص «حاجي ويزيت» در منطقه کبودر آهنگ موج - يکي از گروههاي جهادي، ابداعکننده ايده متفاوتي به نام «حاجي ويزيت» است که متناسب با عادات و ويژگيهاي بومي روستاهاي منطقه کبودر آهنگ طراحي شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، حوزه سلامت يکي از مهمترين عرصههاي خدمترساني به مردم است. با اينکه در سالهاي اخير با اجراي طرح تحول سلامت خدمات شايستهاي در زمينه پزشکي و درمان به مردم نيازمند ارائه شده، اما؛ در روستاها و مناطق محروم دسترسي به پزشکان متخصص و حتي گاهي پزشک عمومي بهآساني امکانپذير نيست. به همين دليل گروههاي جهادي معمولاً در هر زمينهاي که فعاليت ميکنند به همراه خود تعدادي پزشک را به اين مناطق ميبرند.
گروه جهادي منتظران مصلح از جمله گروههايي است که به صورت تخصصي در زمينه پزشکي فعاليت ميکند. اين گروه جهادي بيش از 150 دانشجوي علوم پزشکي را به روستاهاي محروم کبودرآهنگ اعزام کرده است.
مسوول گروه جهادي منتظران مصلح گفت: 150 دانشجوي علوم پزشکي دانشگاه شهيد بهشتي شامل 80 دختر و 70 پسر در 3 تيم تخصصي درماني، فرهنگي و عمراني در 17 روستاي تابعه شهرستان کبودرآهنگ، به مدت 10 روز به مردم اين مناطق خدمترساني ميکنند.
محمد اميري افزود: مهمترين طرح گروه جهادي منتظران مصلح طرح «حاجي ويزيت» است که با مديريت يک روحاني و 5 دانشجوي متخصص در رشتههاي مختلف علوم پزشکي خانه به خانه در زمينه پيشگيري، ارجاع و سلامت افراد فعاليت ميکنند.
اميري عنوان کرد: در اين طرح تيم تخصصي خانه به خانه فشار خون، بيناييسنجي، بهداشت محيط و فرهنگ مصرف دارو را مورد بررسي قرار ميدهد، در کنار اين فعاليتها روحاني همراه گروه کار مشاوره خانواده و ترويج سبک زندگي اسلامي را انجام ميدهد.
مسوول گروه جهادي منتظران مصلح ميافزايد: گروهي از دانشجويان ترم 3 و 4 دکتراي حرفهاي نيز در زمينه کارهاي عمراني و ساخت حمام و سرويس بهداشتي در روستاي کرد سفلي با 50 خانوار فعاليت ميکنند.
وي اظهار داشت: گروه فرهنگي نيز در 10 روستا که معضلات بيشتري در اثر نفوذ ماهواره داشتند فعاليت ميکند و مخاطب اصلي آنها کودکان و نوجوانان هستند و ضمن آموزش بهداشت دهان و روي انتقال سبک زندگي اسلامي با روشهاي جديد مختص اين گروه سني کار ميشود.
حجتالاسلاموالمسلمين رضا جزيني از جمله طلاب جهادي فعال در گروه جهادي منتظران مصلح با بيان اين که 3 سال پيشطرح «حاجي ويزيت» براي اولين بار از طرف دانشگاه علوم پزشکي قم در روستاهاي محروم اجرا شده است، گفت: معمولا در روستاها افراد به پزشک مراجعه نميکنند و حدود 30 تا 40 درصد بيمارها حتي اگر بهترين متخصص را هم در خانه بهداشت روستا مستقر کنيم براي رفع بيماري خود اقدامي نميکنند، به همين منظور طرح خانه به خانه حاجي ويزيت براي شناسايي و درمان اين افراد ابداع شده است.
جزيني بيان کرد: افراد مسن بيشتر در معرض بيماريهايي مثل فشار خون هستند که با علائمي مثل سرگيجه شروع ميشود، متأسفانه بسياري از ساکنان روستا اقدام به خود درماني ميکنند که عوارض خاص خود را دارد.
اين طلبه جهادگر در همين زمينه ادامه داد: به دليل فرهنگ خاص روستا خيلي از خانمها حيا ميکنند که براي درمان بيماريهاي زنانه خود به پزشک مراجعه کنند. برخي نيز به علت کمسوادي دارو را بهموقع مصرف نميکنند يا داروهاي تاريخمصرف گذشته استفاده ميکنند، فرهنگسازي بيشتر و مراجعه حضوري و خانه به خانه در اين مناطق يک نياز جدي است.
جزيني تصريح کرد: در طرح «حاجي ويزيت» با مديريت يک طلبه تيم درماني متخصص متشکل از 3 خانم و 2 آقا براي رفع مشکلات پزشکي و بهداشتي فعاليت ميکنند، از آنجايي که به همه خانههاي روستا مراجعه ميکنيم تمام اعضاي خانواده معاينه ميشوند و داروهاي تاريخ گذشته را دور ميريزيم.
وي افزود: مزيت اين طرح اين است که مردم در روز اول اردو به صورت عمومي در همه زمينهها ويزيت ميشوند و در صورتي که نياز به ارجاع باشد تيم تخصصي پزشکي ويژه همان روستا فرداي آن روز در محل مستقر ميشود و در زمينه چشمپزشکي، سنجش شنوايي و دندانپزشکي به صورت رايگان به مردم ارائه خدمت ميکنند.
اين مبلغ جهادي تأکيد کرد: حضور روحاني کنار گروه به منظور ارائه مشاوره خانوادگي به اعضاي خانواده و ترويج سبک زندگي اسلامي و ترويج عفاف، حجاب، زکات و مهياکردن فضاي لازم براي کار تخصصي گروه پزشکي است.
وي با بيان اين که به منظور ترويج فرهنگ جهاد و ايثار بين مردم بايد کارهاي عملي در دستور کار قرار گيرد افزود: با ديدن اين حرکتهاي جهادي، مردم نيز در کمک به هم نوع خود ترغيب ميشوند، مسوولين نيز براي درک محروميت و مظلوميت در مناطق محروم بايد در اين مناطق حضور يابند و محروميت را لمس کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]