واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۲۷ق.ظ)
بازديد سفير ژاپن از دستاوردهاي طرح کشاورزي پايدار درياچه اروميه موج - سفير ژاپن از نتايج و دستاوردهاي پروژه همکاري در احياي درياچه اروميه با مشارکت جوامع محلي در استقرار کشاورزي پايدار بازديد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، سفير ژاپن، کوجي هانه دا و مورالي، معاون دفتر برنامه عمران ملل متحد، به همراه تيمي از دفتر عمران ملل متحد، وزارت امور خارجه و ستاد احياي درياچه اروميه از پروژه مشترک همکاري در احياء درياچه اروميه در 28 مرداد 94 بازديد کردند.
سفير ژاپن طي بازديد از دستاوردهاي "همکاري در احيا درياچه اروميه از طريق مشارکت جوامع محلي در استقرار کشاورزي پايدار" و مشارکت مردم را به عنوان گامي مهم در احيا درياچه اروميه ياد کرد و حمايت جوامع محلي را يکي از دلايل اصلي موفقيت اين پروژه عنوان کرد.
کوجي هانه دا با حضور در تعدادي از باغات و اراضي تحت پوشش طرح مشارکت همه جانبه بهره برداران و جوامع محلي در احياي درياچه اروميه، اجراي تاکتيکهاي کشاورزي پايدار، تغيير الگوي کشت و همچنين معيشت جايگزين را قابل توجه دانست و از آن به عنوان گام مهمي در احياي درياچه اروميه ياد کرد.
در ادامه اين بازديد و در جلسه مشترک ايشان با مدير ملي طرح حفاظت از تالابهاي ايران، رياست سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي، کارشناسان اداره کل حفاظت محيط زيست، نماينده وزارت امور خارجه و مشاور رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در امور زنان و خانواده دستاوردهاي فاز اول پروژه در کاهش مصرف آب و نهادههاي شيميايي در سطح مزارع و باغات و همچنين برنامه اجرايي فاز دوم پروژه مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
در اين نشست رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان غربي از همکاري مشترک اين سازمان و اداره کل حفاظت محيط زيست در اجراي اين پروژه به عنوان يک نمونه موفق ياد کرد و از حمايت دولت ژاپن و برنامه عمران ملل متحد قدرداني کرد و از گسترش دستاوردها و رويکرد اين پروژه در ساير نقاط حوضه آبريز درياچه اروميه بهعنوان يکي از اصليترين اولويتهاي اين سازمان ياد کرد.
گفتني است، طي چند دهه اخير، کشاورزي در حوضه آبريز درياچه اروميه به شکل قابل توجهي گسترش يافته و از آنجايي که بيش از 87 درصد منابع آب اين حوضه در بخش کشاورزي مصرف ميشود، پتانسيل بالايي براي صرفه جويي آب در اين بخش وجود دارد که منجر به ورود آب بيشتر به درياچه شده و همچنين مهمترين گامي است که ميتواند در نهايت به احياي درياچه اروميه منجر شود.
پروژه "همکاري در احيا درياچه اروميه از طريق مشارکت جوامع محلي در استقرار کشاورزي پايدار و حفاظت از تنوع زيستي" از سال 2014 و در قالب همکاري دولت ژاپن، برنامه توسعه ملل متحد و دولت جمهوري اسلامي ايران در 41 روستاي پايلوت آغاز شد و در سال 2015 با هدف مشارکت مردم در احياي درياچه اروميه و صرفه جويي در مصرف آب براي تأمين حق آبه درياچه اروميه به 75 روستا رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]