واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۹:۱۶ب.ظ)
نگاهي متفاوت به صادرات و واردات مواد پروتئيني/خوزستان در تنگناي تأمين مرغ موج - گرچه صادرات مواد پروتئيني به برخي از کشورها انجام ميشود، اما؛ اين رقم در مقابل ميزان توليدي که در بازار وجود دارد ناچيز است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، آمار وارقام نشان ميدهد که 550 هزار تن انواع محصولات لبني درسالجاري به خارج از کشور صادر شده است که در سال گذشته دو ميليون تن شير، 920 هزار تن تخممرغ، 780 هزار تن گوشت قرمز و 78 هزار تن عسل در کشور توليد شده در حالي که بيش از 70 درصد هزينههاي توليد بر عهده واحدهاي توليدي دام و طيور بوده است.
در سال گذشته 12 ميليون تن انواع محصولات لبني،71 ميليون تن خوراک در بخش دام و طيور مصرف شد که 34 هزار ميليارد تومان هزينه در بر داشته است.
همچنين، در چهار ماهه نخست امسال؛ يک ميليون و 540 هزار و 400 عدد تخم مرغ نطفه دار از زنجان به مقصد پنج کشور عراق، کويت، عمان، تاجيکستان و ازبکستان صادر شده است که بيش از 55 هزار و 264 دلار وصادارت تخم مرغ به خارج از کشور را حدود 18 ميليارد براي کشور ارزآوري داشته است.
صادرات پا و پنجه مرغ نيز به کشورهاي هنگکنگ و ويتنام 532 تن بوده که ميزان ارز آوري آن بيش از 9 ميليارد ريال عنوان شده است وعلاوه برآن 101 هزار عدد جوجه يک روزه نيز به کشور ارمنستان صادر شده که درماه هاي تير و مرداد سال جاري 43 هزار و 430 دلار براي ايران ارز آوري داشته است.
گرچه صادرات به برخي از کشورها مانند آذربايجان، عراق، افغانستان و روسيه انجام ميشود اما رقم صادرات در مقابل ميزان توليدي که در بازار وجود دارد ناچيز است.
در همين رابطه، حسن رکني معاون امور توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي از افزايش 30 درصدي صادرات مواد پروتئيني به خارج از کشوردر سال 94 خبر ميدهد و مي گويد: 150 هزار تن مرغ و تخم مرغ و 650 هزار تن لبنيات مجموع صادرات مواد پروتئيني بوده است.
وي با ارائه آماري از ميزان صادرات مواد پروتئيني طي هشت سال گذشته ميافزايد: سال گذشته در واردات گوشت قرمز شاهد کاهش بوديم و ميزان اين واردات 60 هزار تن بوده است.
رکني ميگويد: در شرايط حاضر، کشور نيازي به واردات گوشت سفيد ندارد و حتي ميتوانيم تخم مرغ، مرغ نطفه دار و جوجه يک روزه نيز صادر کنيم و فقط به صورت محدود، مرغ اجداد را وارد ميکنيم.
در شرايطي که برخي از مسئولان عنوان مي کنند که نيازي به واردات محصولات پروتئيني نداريم اما در برخي از استان ها اين نياز به شدت احساس مي شود.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي خوزستان از مسئولاني است که موضوع کمبود مواد پروتئيني در اين استان را مطرح مي کند. وي در اين رابطه مي گويد: در استان خوزستان ماهانه نياز به واردات ۳۰ هزار تن گوشت مرغ داريم و اکنون براي تأمين مصرف خانوادههاي خوزستاني مرغ از خارج استان وارد ميشود. مرغداريهاي استان در حدود ۷۱ هزار تن مرغ گوشتي توليد ميکنند که پاسخگوي کل نياز استان که در حدود ۱۰۰ هزار تن بوده، نيست.
صحبتهاي ضد ونقيضي از صادرات و واردات به ميان آورده ميشود از طرفي رئيس انجمن صنفي گاوداران خبراز واردات بي رويه گوشت، کره، شيرخشک و پودر آب پنيرمي دهد و ميگويد توليد داخلي را در معرض خطر قرار داده است و از طرفي رييس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشي از صادرات 100 تا 150 هزار تن مرغ تا پايان سال خبر مي دهد.
در اين شرايط نياز است وزارت جهاد کشاورزي آمارهاي دقيقي را در رابطه با مواد پروتئيني ارائه دهد تا از اين طريق جلو آمارهاي ضد و نقيض گرفته شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]