تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):عاجزترین مردم کسی است که نتواند دعا کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815036583




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برنامه توليد در ميدان مشترک گازي گنبدلي به طور ۱۰۰ درصد تحقق يافت


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۶ب.ظ)
برنامه توليد در ميدان مشترک گازي گنبدلي به طور ۱۰۰ درصد تحقق يافت موج - مدير فني شرکت بهره‌برداري نفت و گاز شرق گفت: در دو سال اخير براي نخستين بار برنامه توليدي در ميدان مشترک گازي گنبدلي به طور ۱۰۰ درصد تحقق يافته است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از شانا، محمد مام بيگي، مدير فني شرکت بهره‌برداري نفت و گاز شرق، با تأکيد بر اين‌که يکي از اولويت‌هاي شرکت بهره‌برداري نفت و گاز شرق حفظ و افزايش توليد از ميدان مشترک گنبدلي است، گفت: هم‌اکنون حداکثر برداشت از اين ميدان گازي در حال انجام است.
وي با يادآوري اين‌که در سال ۱۳۷۸ شرايط به گونه‌اي شد که توليد از ميدان مشترک گنبدلي به دليل افت فشار در حال توقف بود، گفت: با برنامه‌ريزي و تلاش صورت گرفته و همکاري پالايشگاه شهيد هاشمي نژاد توليد از اين ميدان ادامه يافته است.
بيگي با تأکيد بر اين‌که از برنامه‌ريزي شرکت بهره‌برداري نفت و گاز شرق براي حفاري چاه‌هاي جديد در ميدان مشترک گنبدلي در سال آينده خبر داد و گفت: همچنين قرار است با ايجاد تأسيسات فراورشي در محل اين ميدان گاز توليد شده به مصرف مردم آن منطقه برسد، با تحقق اين برنامه توليد از ميدان فراتر از برنامه‌ريزي صورت خواهد گرفت.
وي گفت: هم‌اکنون تلاش بر اين است که تا حد ممکن ذخاير گازي اين ميدان تخليه شود.
مخزن مشترک گنبدلي از ظرفيت توليد روزانه ۷۰۰ هزار مترمکعب گاز شيرين برخوردار است، با بهره‌برداري از اين طرح مشترک، گاز توليدي پس از انتقال به پالايشگاه هاشمي نژاد و نم‌زدايي در شبکه گاز سوخت اين واحد پالايشگاهي و به ويژه در کوره‌ها و بويلرها مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
ميدان گازي گنبدلي با ترکمنستان مشترک است که در فاصله ۲۵ کيلومتري جنوب غربي سرخس و در نزديکي مرز ترکمنستان قرار گرفته است.
نخستين چاه اکتشافي اين مخزن مشترک گازي در سـال ۱۳۴۸ شمسي حفر شد که منجر به کشف ذخاير گاز طبيعي نشد و در نهايت با انجام حفاري مجدد در سال ۱۳۶۰ شمسي کشف ذخاير گازي در اين مخزن مشترک نهايي شد. در نهايت بهره‌برداري از اين مخزن مشترک گاز ايران – ترکمنستان در سال ۱۳۶۵ شمسي آغاز شد.
در حال حاضر از مجموع ۹ چاه حفاري شده در اين مخزن گازي از سه حلقه چاه در بهترين شرايط روزانه امکان توليد ۱.۱ ميليون مترمکعب گاز طبيعي وجود دارد.
از سوي ديگر به دليل آن که ذخيره گاز قابل استحصال مخزن گنبدلي ۷.۸ ميليـارد مترمکعب برآورد مي‌شود تا پايان سال ۱۳۸۴ نزديک به ۹۱ درصد آن توليد شـده و در نتيجه مخزن دچار افت فشاري در حد ۲۳۰ اتمسفر نسبت به فشار اوليه شده است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن