واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۱۶ب.ظ)
روحاني در مراسم روز «صنعت دفاعي»: دين ما و نظام ما مردمسالار است و جنگسالار نيست / سياست ما تنشزدايي و همگرايي و اعتمادسازي با دنياست موج - رئيسجمهور امروز در مراسم گراميداشت روز صنعت دفاعي، گفت: سياست ايران تنشزدايي، همگرايي و اعتمادسازي با دنياست.
به گزارش خبرگزاير موج، حسن روحاني، رئيسجمهور کشورمان امروز در مراسم گراميداشت روز صنعت دفاعي که در وزارت دفاع برگزار شد، طي سخناني اظهار داشت: از بازديدي که در سال گذشته داشتهام تا به امروز که به اين وزارتخانه آمدم و از دستاوردهاي جديد صنعت دفاعي بازديد کردم در طول اين يک سال حرکت پرشتابي به سمت خودکفايي در نيازهاي نيروهاي مسلح وجود داشته است.
وي افزود: اينکه در راستاي دستيابي به دستاوردهاي صنعت دفاعي، وزارت دفاع و معاونت فناوري رياستجمهوري با هم تشريک مساعي دارند و فعاليت آنها هم افزايي دارد، خشنودکننده است.
رئيسجمهور تصريح کرد: صنعت دفاعي منحصرا در آن بخشهايي که داراي اسرار نظامي است، بايد ويژه وزارت دفاع و در بعضي بخشها ويژه نيروهاي مسلح باشد اما در بقيه امور بايد از دستاوردهاي صنعتي بيرون هم استفاده کنيم و اين صنعت را به بخش بيرون وزارت دفاع به خصوص بخش غيردولتي منتقل کنيم و اين به نفع نيروهاي مسلح و صنعت کشور است.
روحاني خاطرنشان کرد: آغاز بسياري از صنايع و تحولات علمي از سوي نيروهاي مسلح بوده و ابتدا براي تامين نيازهاي نيروهاي مسلح بوده است.
وي با بيان اينکه به طور مثال تمام تحولات که در حوزه ارتباط شاهد هستيم، شروعش از نيروهاي مسلح بوده است، گفت: در بسياري از بخشهاي ديگر از جمله الکترونيک، هوافضا و دريايي تماما شروعشان از نيروهاي مسلح بوده است.
رئيس دولت يازدهم تاکيد کرد: بنابراين نيروهاي مسلح ما ضمن ايجاد يک فکر و ايده بايد قادر باشند در مقام اجرا درست تقسيمبندي کنند، توانمندي است که شما بتوانيد نيازهاي خودتان را دستهبندي کنيد و آن بخشهايي که بايد به بيرون سفارش دهيد در اختيار آنها قرار دهيد و از محصول آنها استفاده کنيد البته مونتاژ نهايي برعهده خودتان است و اين روشن است.
روحاني با بيان اينکه اين کار هم اکنون در وزارت دفاع آغاز شده است، افزود: ما بايد بتوانيم کل صنعت کشور را با صنعت دفاعي در جاهايي که نياز است ترکيب کنيم تا کنار هم قرار بگيرند تا ما بتوانيم به خوبي از کشور دفاع کنيم.
رئيسجمهور خاطرنشان کرد: سالها طول کشيد که از کلمه جنگ به دفاع برسيم، قرنها بحث جنگ و جنگ سالاري بود و هنگامي که اسلام به عنوان دين رحمت در شبهجزيره عربستان طلوع کرد و اين آئين خود را براي جهانيان تبيين کرد به جاي جنگ دفاع را قرار داد.
روحاني با بيان اينکه دفاع اصلي از سوي خدا است و خدا مدافع مردان با ايمان است، اظهارداشت: اسلام خداوند، خائنين و ناسپاسان را دوست ندارد؛ بنابراين اسلام به جاي جنگ کلمه دفاع را نشاند و جنگها و جهادهاي اسلام ولو جهادهاي ابتدايي آن به معناي واقعي کلمه دفاع از سرزمين و يا دفاع از ايمان و آزادي است و همه جهادهاي اسلام جهادهاي دفاعي ميتواند باشد.
وي با بيان اينکه ابتدا در کشور وزارت جنگ داشتيم، افزود: در دوران مرحوم مصدق اين امر به وزارت دفاع تبديل و بعداز کودتاي 28 مرداد به وزارت جنگ تبديل شد، گويا لجبازي بود و کودتاچيها حتي يک اسم را که دولت قانوني گذاشته بود، تحمل نکردند و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي به وزارت دفاع تغيير نام داد؛ هرچند در يک مقطعي وزارت سپاه داشتيم که در نهايت به وزارت دفاع تبديل شد.
رئيسجمهور ادامه داد: اساس برنامه ما يک نام نيست بلکه در پشت اين نام محتواي بلندي وجود دارد چرا که آمال و آرمان ما آرمان دفاع است و آرمان جنگ نيست و دين ما و نظام ما مردمسالار است و جنگسالار نيست، ما دنبال جنگ و تجاوز نيستيم و کشورهايي در دنيا هستند که لوح صنعت آنان نشانه آن است که دکترين نظامي آنها دکترين تجاوز و تهاجمي است.
روحاني خاطرنشان کرد: از آن ابتدا ناو هواپيمابر درست ميکنند که يک جزيره متحرک روي آب درست کنند تا به آن سوي دنيا بروند و روي آن فروندها هواپيما و هليکوپتر و تجهيزات نصب ميکنند، اين نوع هواپيماها و همه اين تجهيزات ساخته شده است تا در آن سوي آبها بجنگند و به اهداف و منافع خودشان برسند و ابايي ندارند که از هر گونه سلاح و امکاناتي ولو سلاحهاي ضدبشري و ضدانساني استفاده و بهرهبرداري کنند.
رئيس جمهور با بيان اينکه صنعت دفاعي هر کشور نشان از آرمان آن ملت و کشور دارد، اظهار داشت: همواره صنايع دفاعي ما صنايعي بوده است که از سرزمين، نظام، مردم، منافع به خوبي دفاع کند و ما اهل تجاوز نبوديم و ما مقاطعي را داشتيم که اگر کشوري دنبال تجاوز بود، آن مقاطع، مقاطع طلايي محسوب ميشد.
روحاني در ادامه سخنان خود تصريح کرد: عراق به ما ضربه زده بود و در يک شرايطي عراق گرفتار شد و اگر ما ميخواستيم تجاوز کنيم و انتقام بگيريم و يا حتي ضربه بزنيم، بهترين مقطع بود و همين عراق متجاوز آنقدر به انسانيت اين نظام و اين کشور باور داشت که همه نيروهاي خود را در جنوب برده بود و سمت شرق کشور خود که يک مرز طولاني هزار کيلومتري داشت رها کرده بود چراکه مطمئن بود ما اهل تجاوز و آغاز جنگ نبوديم.
وي ادامه داد: اگر ما اهل تجاوز بوديم آن زمان که فروپاشي شوروي آغاز شد و همه جا در مرزهاي شمالي ما به هم ريخت، اگر يک کشوري اهل تجاوز بود آن يک فرصت مناسب محسوب ميشد اما در همان مقطع به آن کشور براي ساماندهي آنان کمک کرديم و مردم آن سوي رودخانه خوشامد و تبريک گفتند و قرآن و مفاتيح براي مردم فرستادند، بنابراين ما اهل فرهنگ، کتاب، هنر و تمدن هستيم.
رئيسجمهور اساس راهبرد جمهوري اسلامي ايران را راهبرد بازدارندگي و دفاع دانست و تصريح کرد: سياست ما تنشزدايي و همگرايي و اعتمادسازي با دنياست که وقتي ميگوييم سياست تنشزدايي، همگرايي و اعتمادسازي داريم، اين منافات با قدرت دفاعي و صنعت نظامي ما ندارد؛ ما چه زماني ميتوانيم با طرف مقابل مذاکره کنيم، زماني که توانمند باشيم، چه زماني ميتوانيم گفتوگوي ثمربخش با طرف مقابل داشته باشيم، آن هنگامي که قوي باشيم.
روحاني خاطرنشان کرد: شما بدانيد اگر کشوري اقتدار، استقلال و ثبات نداشته باشد، نميتواند دنبال صلح واقعي باشد، يک کشور ناتوان، ضعيف و يا کشوري که در برابر قدرت نظامي کشور همجوارش، رقيبانش يا دشمنانش توان برخورد يا دفاع را ندارد، چگونه ميتواند مدعي صلح باشد، آن کشور بايد آماده اشغال باشد و ادعاي صلحخواهي و تنشزدايي بدون قدرت به معناي آمادگي براي اشغال، تجاوز ديگران و از دست رفتن منافع کشور است.
رئيسجمهور با بيان اينکه ما نيازمند قدرت ملي هستيم، تصريح کرد: قدرت ملي ما بخشي قدرت سياسي، اقتصادي، فرهنگي، نظامي است و قدرتهاي مختلف کنار هم جمع ميشوند و وقتي ميگوييم سياست ما بازدارندگي است، اين بازدارندگي تنها با سياست و صنعت دفاعي حاصل نميشود بلکه نيازمند قدرت فرهنگي، سياسي و اقتصادي است که ما نياز به قدرت دفاعي نيز داريم و اين ها بايد کنار هم قرار گيرند تا به قدرت ملي تبديل شود.
روحاني ادامه داد: اگر يک ملتي از نظر فرهنگي آماده ايثار و فداکاري نباشد، آيا ميتوانيم آن ملت را ملتي قوي و مقاوم در نظر بگيريم؛ اگر ملتي باشد که توان سياسي نداشته باشد و يا ديپلمات قوي نداشته باشد و يا قدرت مذاکره و قدرت مفاهمه نداشته باشد و حرف طرف مقابل را نفهمد و نتواند حرف خود را به کرسي بنشاند، آيا ميتوان آن را ملتي قوي دانست؛ بنابراين در تعبير مصطلح گفته ميشود در خط اول ديپلماتها و در خط دوم ژنرالها هستند که ديپلماتها بايد پشتوانهشان ژنرالها باشند و اگر ديپلمات ناموفق بود نوبت ژنرالهاست که جلو بيايند، اما خط اول خط ديپلماسي و مذاکره است اما اگر نشد و ناتوان بود و يا طرف مقابل زير بار حرف حق نيامد در اين صورت قدرت نظامي است که بايد عمل شود.
رئيسجمهور افزود: ما از هرکجا لازم بدانيم سلاح ميخريم و منتظر اجازه کسي نيستيم و اگر لازم بدانيم که سلاح خود را بفروشيم بدون توجه به هيچ قطعنامهاي اين کار را ميکنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]