واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۸ق.ظ)
همکاري محيط زيست و وزارت راه براي حفظ يوز آسيايي موج - رئيس سازمان حفاظت محيط زيست آخر هفته گذشته در سفري يک روز به استان سمنان به همراه مدير کل حفاظت محيط زيست استان سمنان و فرماندار شاهرود از پارک ملي خارتوران، يکي از ذخيرهگاههاي زيستکره و دومين منطقه حفاظت شده وسيع ايران بازديد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در جريان بازديد از پارک ملي، پناهگاه حيات وحش و منطقه حفاظت شده توران ضمن ارزيابي مطلوب وضعيت حفاظت و کنترل اين منطقه از زحمات و تلاشهاي مدير کل حفاظت محيط زيست استان و محيط بانان تقدير کرد.
ابتکار در اين بازديد با اشاره به اين که وجود دوربين، سيستم پهباد، مطالعات دقيق تر از طريق GIS و دريافت تصاوير ماهواره اي براي کنترل بيشتر منطقه از موارد ضروري در مناطق حفاظت شده است، افزود: حضور شبانه روزي و فعال محيط بانان موجب حفاظت از اين منطقه وسيع در مقابل تخريبها و دست اندازي ها شده است.
رئيس سازمان محيط زيست با اشاره به پروژه بين المللي حفاظت از يوز گفت: اعتبارات اين پروژه که به علت تحريمها مسدود شده بود به زودي احيا ميشود.
وي ضمن بيان اين که مکاتبات برقراري مجدد اعتبارات پروژه حفاظت يوز آسيايي با سازمان ملل متحد انجام شده است، ابراز اميدواري کرد: در آينده نزديک اعتبارات پروژه GEF تحت عنوان حفاظت از يوز پلنگ آسيايي به ايران پرداخت شود.
وي افزود: ما معتقديم که نه تنها اعتبارات کنوني، بلکه اعتبارات زمان تحريمهاي ناعادلانه غرب عليه ايران که پرداخت نشده، نيز بايد در رابطه به حفظ اين گونه نادر جانوري به سازمان محيط زيست پرداخت شود تا بتوانيم در راه حفاظت از اين سرمايه ملي و ميراث جهاني گامهاي موثرتري برداريم.
مشارکت محيط زيست و وزارت راه و شهرسازي در طرح حفاظت از يوز آسيايي
رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست همچنين با اشاره به همکاري بين اين نهاد و وزارت راه و شهرسازي، گفت: براي حفظ يوز آسيايي در منطقه خارتوران شاهرود و همچنين چند نقطه ديگر در کشور، همکاري بين اين سازمان و وزارت راه و شهرسازي شکل گرفته که در آينده نه چندان دور طرحهاي مشترک اين دو نهاد به اجرا در خواهد آمد.
ابتکار توضيح داد: عمده تلفات يوزهاي آسيايي در شهرستان شاهرود بر اثر برخورد با خودروهاي عبوري است، لذا تفاهم نامه بين وزارت راه و شهرسازي و حفاظت محيط زيست ميتواند در جلوگيري از اين امور مؤثر باشد.
وي افزود: هم اکنون نصب تابلوهاي هشدار دهنده در کناره جادههاي محل تردد يوزها در بسياري از نقاط کشور و شاهرود انجام شده است و بهبود اين تابلوها و نصب علايم هشداري جديد و به روز در دستور کار حفاظت از محيط زيست قرار دارد چرا که نگاه دولت يازدهم به محيط زيست که حفظ گونههاي نادر جانوري از جمله يوز آسيايي نيز زيرمجموعه آن است، حفاظتي است.
تصويب سقف سه هزار امتياز فوق العاده سختي شرايط کار محيط بانان از جمله بهترين اخبار محيط زيست
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه با بيان اين که اقدامات لازم جهت بهبود وضعيت معيشتي محيط بانان در حال پيگيري است، افزود: سال گذشته 450 محيط بان تبديل وضعيت شده و 850 نفر از محيط بانان نيز تحت آموزشهاي ويژه قرار گرفتند.
وي اشاره اي هم به تصويب تعلق سقف سه هزار امتياز فوق العاده سختي شرايط کار محيط بانان در هيات دولت داشت و افزود: اين اتفاق از جمله بهترين خبرهاي محيط زيستي بود.
ابتکار در تشريح شرايط جديد سه هزار امتياز و دريافتي سختي کار محيط بانان کشور، گفت: سه هزار امتياز فوق العاده سختي شرايط کار محيط بانان مشقات فراواني مصوب شد؛ چرا که ديوان محاسبات اداري کشور به شدت با آن مخالف بود و با تلاش و رايزني بسيار در نهايت به تصويب و به تمامي استانها ابلاغ شد و به زودي پرسنل محيط بانان مازاد پرداختهاي سختي کار خود را دريافت خواهند کرد؛ چرا که با توجه به شرايط سخت کاري در واقع محق دريافت اين مبالغ هستند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر اين که اين سازمان تابعهاش توجه ويژهاي به جايگاه اجتماعي محيطبانان و معرفي آنها در رسانهها به صورت گسترده جهت شانيت بخشي به اين جايگاه ارزشمند دارد، گفت: در سطوح ملي نيز اقدامات خاصي صورت گرفته که به طور مثال، سال گذشته براي نخستين بار در جشنواره شهيد رجايي يک محيط بان از دست رئيس جمهور نشان ملي دريافت کرد.
ابتکار تنظيم و تدوين دستورالعمل يگان حفاظت محيط زيست با همکاري پليس پيشگيري ناجا و ستاد کل نيروهاي مسلح را از ديگر اقدامات مثبت براي بهبود جايگاه محيط بانان برشمرد.
نگاه و عملکرد دولت يازدهم فرصتي مغتنم براي محيط زيست است
معاون رئيس جمهور با اشاره به رويکرد دولت يازدهم در زمينه مسائل محيط زيستي، گفت: به رغم مشکلات نخستين روزهاي کاري و بحرانهاي متعدد محيط زيست ايران، با عنايت خداوند، همت مسوولان و توجه ويژه شخص رئيس جمهور به مسائل محيط زيستي، شرايط در اين زمينه بهبود چشم گيري داشته است.
وي با يادآوري صحبتهاي رئيس دولت يازدهم در هفته محيط زيست مبني بر اين که دولت تدبير و اميد، دولت محيط زيستي است، گفت: رويکرد و برنامه ريزي ويژه دولت يازدهم براي حفاظت و بهبود شرايط محيط زيست کشور به رغم دشواريهاي فراوان در تمامي حوزهها مويد سخنان رئيس جمهور است.
ابتکار تاکيد کرد: فرصت دولت يازدهم و حمايت و تفکر شخص رئيس جمهور، براي محيط زيست بسيار مغتنم است و نبايد با غفلت از بين برود.
ابتکار با اشاره به تاکيد رئيس جمهور در رابطه با ضرورت حفاظت از محيط زيست، بيان داشت: دولت يازدهم، دولت خود را دولت محيط زيستي مينامد و اين نگاه ويژه به حفاظت از محيط زيست قطعاً در رويکردها نيز ديده ميشود.
تعامل با دانشگاهيان براي رفع چالشهاي محيط زيستي
معاون رئيس جمهور همچنين با اشاره به برخي چالشهاي محيط زيستي موجود در کشور، گفت: امروزه خشکسالي، فقر منابع آبي، آتش سوزي جنگلها، گردوغبار و گرمايش زمين فشار مضاعفي را بر روي تنوع زيستي و حيات وحش کشور وارد ساخته که با تلاش همه مسوولان و برنامه ريزي صحيح اميدواريم اين چالشها تا حدودي رفع شوند.
ابتکار در تشريح سياستهاي سازمان حفاظت از محيط زيست، گفت: طي مدت جديد مديريت بر محيط زيست کشور، تعامل با دانشگاهيان و محافل علمي و همچنين مشارکت نهادهاي مردمي، تقويت و در دستور کار ويژه قرار گرفته است.
وي افزود: همچنين در سالهاي اخير، همراهي جوامع محلي اعم از دامداران، کشاورزان، روستانشينان در حفاظت از محيط زيست تقويت شده؛ چرا که ما معتقديم بدون تعامل مردمي نميتوان به حفاظت از محيط زيست پرداخت، لذا مردم و جوامع محلي بايد آگاه باشند که حفظ محيط زيست محل سکونت شان در نهايت به نفع زندگي خودشان است.
ابتکار در مورد خارتوران نيز گفت: اين ذخيره گاه در قالب برنامه انسان و کره زمين سازمان يونسکو قرار دارد که موضوع آن حفاظت از مناطق ارزشمند گياهي و جانوري با همکاري مردم و براي ارتقاي رفاه و معيشت مردم است.
وي با بيان اين که مطالعات جامع و تفضيلي مديريت پارک ملي توران انجام شده است، افزود: در قالب تفاهم نامه اي با استانداري سمنان، طرحهاي مديريتي ارتقاي حفاظت از پارک ملي توران با بهره مندي از روشهاي حفاظت هوشمند، افزايش تجهيزات و تعداد محيط بانان و آموزش جوامع محلي به اجرا در ميآيد.
بازديد از روستاي هدف گردشگري قلعه بالا
رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست پس از بازديد پارک ملي حيات وحش توران در بخش بيارجمند شاهرود، از روستاي هدف گردشگري قلعه بالا ديدن کرد.
وي همچنين دو ساختمان طبيعت گردي را در منطقه محيط باني دلبر پارک ملي توران را به بهره برداري رساند. اين دو ساختمان هر يک به مساحت 80 متر مربع با هزينه 350 ميليون تومان ساخته شده و محل اسکان طبيعت گردان و گردشگراني است که براي بازديد به پارک ملي توران سفر ميکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]