واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مرداد ۱۳۹۴ (۲۲:۴۵ب.ظ)
رئيس جديد انجمن تغذيه باليني آسيا: سوء تغذيه و مرگ و مير بيماران بستري در بيمارستانها موج - در حال حاضر شيوع سوء تغذيه در بين بيماران بستري در بيمارستانها در سطح ايران 32 درصد است که وضعيت نسبتاً مطلوبي است؛ يعني به طور متوسط از هر سه بيمار بستري يک نفر به سوء تغذيه مبتلاست.
به گزارش خبرگزاري موج، عبدالرضا نوروزي، رئيس ايراني انجمن تغذيه باليني آسيا، که اخيراً به مدت 2 سال به اين مسووليت انتخاب شده است، در جمع خبرنگاران افزود: با اقدامات انجام شده به ويژه اولويت قرار دادن تغذيه در اعتبار بخشي بيمارستانها و توجه طرح تحول نظام سلامت به مباحث تغذيه هم اکنون اين مهم اصولي و علمي در بيمارستانها مورد توجه قرار دارد.
وي خاطر نشان کرد: اين در حالي است که در يک دهه گذشته حضور متخصصان و کارشناسان تغذيه حتي در يبمارستان ها توجيه نداشت و نگرشها نسبت به تغذيه بيماران سنتي و غير علمي بود.
وي بيان کرد: در حال حاضر شيوع سوء تغذيه در بين بيماران بستري در بيمارستانها در سطح کشور 32 درصد است که وضعيت نسبتاً مطلوبي هست؛ يعني به طور متوسط از هر سه بيمار بستري يک نفر به سوء تغذيه مبتلاست.
نوروزي ادامه داد: شاخص سوء تغذيه در بين بيماران بستري در کشورهاي اروپايي 26 درصد است و در برخي کشورهاي آسيايي مانند اندونزي اين شاخص اکنون 47 درصد است.
وي خاطر نشان کرد: سوء تغذيه بيماران در ميزان مرگ و مير، عوارض ناشي از درمان، عفونت جراحي و طول مدت بستري نقش 60 درصدي دارد، به طوري که ميانگين بستري در بيماراني که سوء تغذيه دارند 4.1 روز و در بيماران عادي 3.4 روز در کشور ارزيابي شده است.
به گفته وي، در گذشته توزيع شير، ميان وعده و ميوه براي بيماران در بيمارستانهاي امري لوکس و غير ضروري بود، در حالي که هم اکنون دراين خصوص پيشرفتهاي قابل ملاحظه اي داشتهايم.
نوروزي که به تازگي به عنوان رئيس انجمن تغذيه باليني آسيا به مدت دو سال انتخاب شده است، گفت: انجمن تغذيه باليني آسيا در سال 1997 فعاليت خود را آغاز کرده است.
وي گفت: در آخرين نشست انجمن تغذيه باليني آسيا که در ژاپن با حضور 18 کشور و دو هزار و 500 شرکت کننده برگزار شد، رياست اين انجمن به ايران سپرده شده است.
وي فراهم شدن حمايتهاي گسترده علمي از سوي انجمنهاي تغذيه باليني اروپا و آمريکاي شمالي، برگزاري دورههاي مشترک آموزشي و تغذيه باليني براي پزشکان را از دستاوردهاي آتي اين انتخاب عنوان کرد.
رئيس انجمن تغذيه باليني آسيا خاطر نشان کرد: برگزاري کنگره انجمن تغذيه آسيا و حضور هياتي از انجمن تغذيه باليني اروپا در مشهد براي برگزاري دوره آموزشي (LLL) که يکي از معتبرترين دورههاي آموزشي تغذيه باليني در دنيا به شمار ميرود از جمله برنامههاي آتي اين انجمن است.
وي با اشاره به انجام تحقيقات کاربردي در ايران پيرامون وضعيت تغذيه بيماران گفت: بررسي وضعيت تغذيه بيماران بستري در سطح 22 دانشگاه علوم پزشکي کشور، بررسي وضعيت تغذيه يک هزار و 200 بيمار دياليزي و ارزيابي تغذيه بيماران مبتلا به سرطان از جمله اين تحقيقات بوده است.
نورزوي که مدير گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشکي مشهد است، گفت: هم اکنون اين دانشگاه به عنوان قطب تغذيه درسطح دانشگاههاي علوم پزشکي کشور مطرح است.
وي با بيان اينکه گروه تغذيه اين دانشگاه از شش سال پيش با حضور چهار متخصص تغذيه فعاليت خود را آغاز کرده است، افزود: برنامههاي تغذيه اي که براي بيماران بستري در بخشهاي مراقبتهاي ويژه در دانشگاه علوم پزشکي مشهد تدوين شد از سوي وزارت بهداشت براي اجرا به تمامي دانشگاههاي کشور ابلاغ و اجرايي شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]