واضح آرشیو وب فارسی:ایران ایزی تراول:
بودجه آذربایجان غربی با پتانسیل میراثفرهنگی و گردشگری استان همخوانی ندارد
بودجه آذربایجان غربی با پتانسیل میراثفرهنگی و گردشگری استان همخوانی ندارد مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: بودجه تخصیص یافته برای اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان غربی با ظرفیت های استان همخوانی ندارد فلذا این حوزه توجه ویژه مسئولین را می طلبد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی، جلیل جباری در مصاحبه با خبرنگاران، ضمن قدردانی از حساسیت جراید، مطبوعات و رسانه ها نسبت به مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی اظهار داشت: انعکاس درست و شفاف مسائل و موضوعات یکی از اصول علمی و اخلاقی رسانه هاست، از این منظر ما نیز در کنار رسانه ها بوده و همگام با اصحاب رسانه در پی غلبه بر مشکلات و صیانت و احیاء هر چه بهتر آثار تاریخی که نشانگر تمدن و فرهنگ غنی این مرز و بوم است می باشیم. وی با انتقاد از عدم تخصیص اعتبارات کافی به حوزه های سه گانه اداره کل، گفت: استان آذربایجان غربی از حیث تعدد آثار تاریخی جزء ۱۰ استان برتر کشور می باشد اما متاَسفانه بودجه تخصیص یافته همخوانی با پتانسیل های موجود ندارد. جباری با اشاره به اینکه بودجه سال ۹۳ این اداره کل نسبت به سایر استان ها بسیار ناچیز می باشد، افزود: متاَسفانه در سال های قبل به دلیل عدم مدیریت صحیح، بودجه کافی در اختیار این اداره کل قرار نگرفت، امسال مصمم هستیم تا با ارائه طرح های مناسب ، بودجه لازم برای بهره برداری و احیاء آثار تاریخی در سال ۹۴ تصویب و تخصیص یابد. وی تصریح کرد: تحقق اهداف و اجرای برنامه های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیازمند مشارکت، همکاری و همیاری سایر دستگاههای متولی ذیربط می باشد و می بایست ما را در امر خطیر حفاظت و شناساندن مواریث فرهنگی استان یاری دهند.
او در ادامه با تاَکید بر این مطلب که مدیران و مسئولین این اداره کل به مقوله میراث فرهنگی بی تفاوت نیستند، اظهار داشت: فعالیت های یک ساله اداره کل میراث فرهنگی در مرمت و احیاء آثار تاریخی سطح استان نشان از این واقعیت دارد. جباری اضافه کرد: این اداره کل تنها تعداد معدودی از آثار تاریخی را می تواند بازسازی و مرمت کند اما با این اوصاف کلیسای هفتوان سلماس، راسته ذغال فروشان بازار و کاروانسرای خان در خوی، بخشی از تپه حسنلوی نقده ، تخت سلیمان و مسجد اوغول بیگ در تکاب، عایق کاری بام راسته پنیر فروشان بازار ، مرمت مسجد جامع ، مسجد سردار و سه گنبد در ارومیه، ساختمان سنگی و محوطه کاخ موزه باغچه جوق در ماکو، حمام بیستون سردشت، مسجد چرس قره ضیاء الدین از جمله آثاری می باشند که با اعتبارات سال ۹۲ مرمت و احیا شده اند. مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزود: قلعه عسگر آباد کوه، ساختمان و محوطه مدرسه ۲۲ بهمن، مدرسه طب قدیمی دانشگاه، خانه اربابی و مسجد جامع در ارومیه، تخت سلیمان تکاب ، قره کلیسای چالدران از جمله دیگر آثاری می باشند که در سال ۹۳ با تخصیص اعتبار ۲۲ میلیارد ریالی از محل اعتبارات ملی، حفاظت و عملیات مرمتی آنها در حال اجراء می باشند. وی همچنین افزود: مرمت بخشی از کلیساهای استان و پیگیری حل معضل فاضلاب بازار تاریخی ارومیه نیز در اولویت بودجه سال ۹۳ قرار دارند. جباری در ادامه خواستار حمایت شورای اسلامی و شهرداری ارومیه از مالکین و اشخاص حقیقی ابنیه تاریخی با تعقیب سیاست سازمان در خصوص حذف عوارض تغییر کاربری ابنیه تاریخی در راستای مرمت و احیا این آثار شد. وی در ادامه با اشاره به سیاست سازمان در حمایت از بخش خصوصی در راستای حفاظت و مرمت آثار تاریخی گفت: بنای تاریخی کاخ موزه باغچه جوق که یکی از آثار فاخر شمال استان به شمار می رود ، در راستای مرمت، احیاء و بهره برداری های لازم به سازمان منطقه آزاد تجاری ماکو واگذار گردیده وهمچنین آثار تاریخی دیگر این شهرستان همچون: ساختمان بانک ملی، ، هلال احمر، عمارت کلاه فرنگی، ساختمان شهربانی سابق نیز در شرف واگذاری به این سازمان در راستای حفاظت و مرمت این آثار می باشند. او اضافه کرد: حمام اتحادیه ارومیه و حمام بیگ جوان قره ضیاء الدین نیز از دیگری آثاری می باشند که آماده واگذاری به بخش خصوصی می باشند. مدیر کل میراث فرهنگی استان همچنین اظهار داشت: مرمت وبازسازی تزئینات و کاشی کاری های مسجد سردار ارومیه نیز جزو برنامه های مرمتی این اداره کل در سال ۹۳ می باشد.
جباری در خصوص حوزه گردشگری نیز با اشاره به رشد ۴ تا ۵ برابری گردشگران ورودی داخلی و خارجی به استان گفت: با توجه به وجود امکانات درمانی در استان و لزوم توجه به مقوله گردشگری سلامت، می توان از این فرصت به منظور جذب گردشگران خارجی بهره برد. وی در ادامه ضمن دعوت از سرمایه گذاران برای حضور در استان گفت: آذربایجان غربی دارای پتانسیل های غنی در حوزه گردشگری می باشد و اداره کل میراث فرهنگی استان هم در این راستا از سرمایه گذاری در حوزه های سه گانه این اداره کل استقبال می کند و حتی سازمان مرکزی تسهیلات کم بهره ای برای سرمایه گذارن در این عرصه در نظر گرفته که ما نیز در این زمینه از سرمایه گذاران حمایت کامل می کنیم. منبع: خبرگزاری میراث آریا
۹۴/۵/۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایران ایزی تراول]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]