محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827991963
جواد لاریجانی: بهتر است مجلس با برجام موافقت کند / مجلس قرار نیست برجام را رد کند قرار است اجازه دهد
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
جواد لاریجانی: بهتر است مجلس با برجام موافقت کند / مجلس قرار نیست برجام را رد کند قرار است اجازه دهد بین الملل > دیپلماسی - "محمدجواد لاریجانی" کارشناس مسائل سیاسی و بینالملل در گفتگوی ویژه خبری دیشب به بررسی موضوع برجام در مجلس شورای اسلامی پرداخت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، "محمدجواد لاریجانی" کارشناس مسائل سیاسی و بینالملل در گفتگوی ویژه خبری دیشب به بررسی موضوع برجام در مجلس شورای اسلامی پرداخت.
در ابتدای این برنامه لاریجانی درباره این که چه ضرورتی وجود دارد که مجلس به بررسی برجام ورود پیدا کند، گفت: بررسی برجام در مجلس دو ضرورت مهم را شامل میشود، یکی این که توافقنامه نامش هرچه باشد شامل تعهدات بسیار سنگینی از طرف دولت ماست و این تعهدات برای یک یا دو روز نیست و میتواند یک مسیر کاری ما را عوض کند، لذا چطور میشود که مجلس در چنین تعهدات مهمی ورود نکند؟
بررسی برجام در مجلس بهمعنای اجازه به دولت برای قبول تعهدات در برجام است
معاون بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در ادامه به نظر وزارت امور خارجه مبنی بر این که تصویب برجام در مجلس برای ما الزام ایجاد میکند اشاره کرد و گفت: صحبت از الزام نیست بلکه صحبت از اجازه به دولت است، یعنی مجلس باید تصویب کند که آیا به دولتش اجازه میدهد که عنداللزوم وارد این تعهدات بشود یا نشود.
وی تصریح کرد: بحث داوطلبانه که به آن اشاره میکنند، داوطلبانه در صحنه بینالمللی است، مفهوم داوطلبانه در صحنه جهانی این است که کشورهایی که در این تعهد وارد میشوند، ورودشان در این تعهد تحت ضرورت یک کنوانسیون و یا یک توافق حاکم نبوده و معنایش این نیست که تعهد ندارند، بنابراین مجلس نیز همین را تصویب میکند، یعنی میگوید ما به دولت جمهوری اسلامی اجازه میدهیم در صورتی که مصالح نظام را تشخیص داد این تعهد را بهصورت داوطلبانه اجرا کند یا نکند.
لاریجانی اضافه کرد: در صورتی که مجلس اجازه دهد که عنداللزوم دولت میتواند وارد این تعهد شود نکاتی وجود دارد که منافع ملی ما آسیب پذیر نباشد که این موضوع ناظر به بیانات مقام معظم رهبری است که گردنههایی وجود دارد که مجلس باید آنها را تفسیر کند و بهعنوان یک بند دومی از مصوباتش راهنمای دولت قرار دهد که این بهمعنی تغییر متن نیست.
این کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی یادآور شد: همین الآن در مذاکرات با کنگره آمریکا مقامات آمریکایی کلی از مطالب را بهعنوان تفسیر و موضع خود اعلام کردند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود تأکید کرد: بنابراین مجلس دو کار مهم دارد، اول این که به دولت اجازه میدهد که وارد این تعهد شود یا خیر و دوم این که در صورتی که اجازه داد میتواند نقاط آسیب پذیر که منافع ملی ما را توسط آمریکا و متعهدان اروپایی او میتواند مورد سوء استفاده قرار گیرد به دولت بهعنوان الزامات اجرای این تعهدنامه اعلام کند.
شورای نگهبان نیز باید وارد بررسی برجام شود
محمدجواد لاریجانی همچنین درباره این که ورود مجلس در این قضیه باید چگونه باشد و آیا مجلس میتواند کل برجام را رد کند اظهار داشت: اصلاً صحبت از رد نیست بلکه مجلس میتواند به دولت بگوید که اجازه نمیدهد وارد این تعهد شود و حتی شورای نگهبان نیز باید در این بررسی وارد شود.
مجلس نباید معطل لایحه شود
این کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی با اشاره به این که مجلس نباید معطل ارائه لایحه از سوی دولت بماند، گفت: مجلس میتواند بهعنوان یک طرح به موضوع ورود کند، تحت عنوان طرح اجازه به دولت برای ورود در این تعهدات، لذا کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس نباید وقت خود را هدر دهد تا دولت لایحه به مجلس ارائه دهد بلکه مهمترین کاری که این کمیسیون باید انجام دهد این است که گردنههای آسیب پذیر را که میتواند منفذی برای سوء استفاده توسط آمریکا باشد تا جایی که میتواند سد کند.
وی در ادامه اظهار داشت: برخی نقاط این تعهدنامه یا توافقنامه حتی با قانون اساسی مغایرت دارد مانند قسمتهایی که در خصوص تحقیق و توسعه است که در این جا مصالح ملی ما منوط به تأیید خارجیها برای یک دوره خیلی درازمدت میشود که در این مورد نیز شورای نگهبان باید تعیین تکلیف کند.
بهتر است مجلس نظر موافق به برجام بدهد
لاریجانی در ادامه با تأکید بر این که دقت در بررسی برجام باعث قوت نظام است اظهار داشت: نظر شخصی بنده این است که خوب است که در نهایت مجلس با توجه به سرمایه گذاری عظیمی که رئیس جمهور در این زمینه کرده نظر موافق بدهد ضمن آن که مجموعهای از موارد آسیب پذیر را شناسایی و دولت را ملزم به رعایت آنها کند به این معنی که یک بند کنار برجام تصویب شود.
این کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی درباره این که تصویب یک بند کنار برجام که همانند فکت شیت است بار حقوقی خواهد داشت یا خیر، اظهار داشت: الزام حقوقی برای دولت دارد و این الزام در صحنه بینالمللی نیست و در صحنه بینالمللی دولت همان تعهدی را که سپرده، اجرا خواهد کرد اما در داخل دولت میتواند ملزم به رعایت اموری در پیگیری تعهدات برجام مبتنی بر نظر مجلس باشد.
وی درباره این که بر اساس این فکت شیت آیا نباید برخی بندهای برجام تغییر کند اظهار داشت: هنر این است که ما تفسیرهای مناسب انجام دهیم و ما باید نقاط آسیب پذیر را ببندیم.
رد برجام در مجلس اعتبار رئیسجمهور را در صحنه جهانی کاهش میدهد که این بهنفع منافع ملی ما نیست
لاریجانی تأکید کرد: بنده معتقدم به دو دلیل خوب است که برجام در مجلس تصویب شود با این شرط که در یک ماده دومی نکات مهم مد نظر قرار گیرد، اگر برجام در مجلس رد شود اعتبار رئیس جمهور در صحنه جهانی کاهش پیدا میکند که این بهنفع منافع ملی ما نیست و دلیل دوم این است که علیالخصوص توسط غربیها ما بهعنوان «بچه بَده» تبلیغ میشویم که در نهایت زیر مذاکرات زدیم بنابراین مجلس میتواند جلوی این مفاسد را بگیرد بهعلاوه این که یک راهنمای خوبی برای کاهش نقاط آسیب پذیر باشد.
این کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی در ادامه درباره این که با این فکت شیت چگونه میتوان جلوی سوء استفادههای احتمالی دشمن را گرفت، گفت: اگر دولت از مجلس مجوز بگیرد که داوطلبانه بهمعنای بینالمللی میتواند وارد این تعهد شود تعهد عظیمی بر گردن ماست لذا ما باید با بصیرت با این قضیه برخورد کنیم نه با بیانات سطحی.
وی اضافه کرد: راجع به این که توافقنامه چگونه است برخیها میگویند که در سرجمع توافق خوب است، برخیها میگویند برگ خیانت است، از طرف دیگر یک گروهی سوت میزنند و میگویند: "هر روز باید جشن بگیریم" که اینها برخورد معقولی نیست ضمن این که یکی از بزرگان ما گفته بود که یکی از دلایل خوبی این مذاکرات این است که تابوی مذاکره با آمریکا شکست، در صورتی که اصلاً چنین تابویی وجود نداشت.
لاریجانی همچنین گفت: این ادعاهای بادکنکی که همه مشکلات با مذاکره با آمریکا حل میشود بادش خالی شد و ما باید با یک بصیرت مبتنی بر دانایی با موضوع برخورد کنیم.
این کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی با بیان این که حمایت از رئیس جمهور باید از سر دانستن صورت گیرد و نه ندانستن، به تعهدات طرفین مذاکره کننده با ایران اشاره کرد و گفت: مهمترین کاری که آنها میکنند این است که تحریمها را برمیدارند در صورتی که تحریمها محدودیتی برای آنها نبوده بلکه تحریمها تجاوز به ما بوده و این به این معناست که آنها تعهد میکنند که به ما تجاوز نکنند و این در حالی است که ما تعهدات خیلی عجیبی داریم.
وی با اشاره به "این گونه نیست که ما یک محدودیت داریم و غربیها هم با محدودیت دیگری مواجه هستند" گفت: لازمه این محدودیتها دانستن است.
لاریجانی با ابراز "از مسئولین و از مجلسیان و فرهیختگان میخواهم وقت صرف کنند تا اصول این قضیه را مورد توجه قرار دهند" افزود: دوره خوب و بد گفتن این قضیه گذشته است.
این کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی با بیان این که این سند تعهداتی دارد، افزود: با توجه به ضعفهایی که در متن برجام موجود است این امر ما را آسیب پذیر میکند.
وی با اشاره به این که آمریکا میتواند از این متن سوء استفاده سنگینی در سه زمینه کلیدی انجام دهد، خاطرنشان کرد: در زمینه اول آمریکا میتواند اعلام کند که ایران بعد از 36 سال مقاومت بر اساس این سند قبول کرده است که باید حرفهای غرب بهرهبری آمریکا را بپذیرد بنابراین اگر مجلس توضیحات کاملی را ارائه ندهد این مطلب به ما میچسبد.
لاریجانی با اشاره به "ما بچه بَده هستیم و باید غرب را قانع کنیم" افزود: باید غرب را قانع کنیم که ما بد نیستیم، از سوی دیگر ما به غرب اشکالات زیادی را وارد میکنیم.
مقدمه متن برجام بهنفع غرب است
این کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی با بیان این که متن برجام از مقدمه و ضمایم برخوردار است، گفت: مقدمه این متن بهنفع غرب است.
وی افزود: مقدمه دلشورههای آنها را بیان میکند و ما بر این اساس قبول کردهایم که دلشورهها را باید رفع کنیم بنابراین باید اذعان کنیم ما هرگز به این دلشورهها مشروعیت نمیدهیم.
لاریجانی با اشاره به بند 10، 11 و 12 قطعنامه 2231 ادامه داد: در این بندها مطرح شده که تحریمهای قبلی لغو میشود.
این کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی اظهار داشت: هر وقت و هر کشور صاحب وتو در داخل شورای امنیت اگر از دست ما ناراحت باشد شکایت مینویسد و یک بار موضوع بررسی میشود و در نهایت دوباره تمام تحریمها برمیگردد و از سوی دیگر اگر ما یک جیغی داشته باشیم باز میرویم و تحریمها برمیگردد.
وی افزود: اگر ایران به شورای امنیت بنویسد که آمریکا و انگلیس به تعهداتشان عمل نمیکنند و اعتراض داشته باشیم، اگر این فرض را کنیم که اعضای شورای امنیت راأی بدهند در این صورت انگلیس وتو میکند و باز بهصورت اتوماتیک تحریمها برمیگردد.
اگر آمریکا و دولتهای اروپایی صاحب وتو از ما ناراحت شوند ایران توبیخ میشود
لاریجانی با ابراز "اگر آمریکا و دول صاحب وتو از دست ما ناراحت باشند ایران توبیخ میشود" افزود: مگر این که دل آمریکا را بتوانیم به دست بیاوریم.
این کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی تأکید کرد: کارشناسان خبرهای که ما داریم چطور توانستهاند متن برجام را قبول کنند، البته در این رابطه مجلس میتواند علاج کند.
کل این مذاکرات برای دفع تهاجم بوده است
لاریجانی با اشاره به این که کل این مذاکرات برای دفع تهاجم است بیان کرد: این که دشمن به ما تهاجم کرده نباید بدی ما باشد، بنابراین باید آنچه منافع ملی است با قوت ادامه یابد.
وی با تأکید بر "مگر زانو زدیم که بیچاره شویم؟" ادامه داد: ما در آستانه فتح الفتوح قرار داریم.
مسئولین نظام در حرفهای خود باید حسابگر باشند
این کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی گفت: مسئولین نظام در حرفهای خود باید حسابگر باشند و منافع نظام را در نظر بگیرند.
وی در پاسخ به سؤال دیگری پیرامون سخنان رئیس جمهور مبنی بر "نباید فکر کنیم پس از خصوص توافق میتوانیم هر طوری که بخواهیم حرف بزنیم و عمل کنیم و دیگران در برابر این تغییر رفتار ما واکنش نخواهند داشت" گفت: البته آمریکاییها تفسیر بدی را تبلیغ میکنند و میگویند مواضع ایران از این به بعد باید بهگونهای دیگر باشد.
لاریجانی اضافه کرد: ایکاش رئیس جمهور این مطلب را نمیگفت و یا بهگونهای این سخن را مطرح میکرد که غرب سوء استفاده نکند.
این کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی با ابراز "ما باید استراتژی روشنمان را با قویترین و شجاعانهترین بیان اظهار کنیم" ادامه داد: هنوز ما تعهدمان به توافقنامه را اعلام نکردیم که آنها سوء استفاده میکنند.
وی با توجه به "مجوز گرفتیم 5هزار سانتریفیوژ غنی سازی کنیم" گفت: از طرف دیگر قیف گذاشتهایم که 300 کیلو بیشتر نداشته باشیم بنابراین باید اذعان داشت منابع ما محدود است و آمریکا میگوید که این مسئله بد نیست زیرا پس از مدتی منابع را از دست میدهیم.
در باغ سبز کمکهای اقتصادی سراب را به ما نشان میدهند
لاریجانی با تأکید بر "در باغ سبز کمکهای اقتصادی سراب را به ما نشان میدهند" خاطرنشان کرد: ما چگونه دل آمریکا و غربیها را خواندهایم.
این کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که چرا غربیها میخواهند برای تغییر ژئوپولیتیک منطقه استفاده کنند" افزود: ما هرگز آمریکا را نخواهیم پذیرفت و باید بهصورت جدیتر مراقب باشیم. 4949
کلید واژه ها: توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک - محمدجواد لاریجانی -
پنجشنبه 29 مرداد 1394 - 10:09:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]
صفحات پیشنهادی
لاریجانی:برجام باید در مجلس جایگاه قانونی پیدا کند
لاریجانی برجام باید در مجلس جایگاه قانونی پیدا کند روز نو رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در توافق برجام تعهداتی لحاظ شده که لازم است این توافق در مجلس مطرح شود تا جایگاه قانون پیدا کند گفت ارائه لایحه دولت در اینباره از نگاه سیاسی فوایدی در پی خواهد داشت علی لاریجانی د۲۰۱ نماینده: دولت لایحه برجام را تقدیم مجلس کند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب Entekhab ir ۲۰۱ نفر از نمایندگان مجلس در بیانیه ای اعلام کردند شروع اجرای توافقنامه به صورت موقت یا دائم یا الزامی قبل از تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان وجاهت قانونی ندارد به گزارش فارس 201 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز یمجلس یا برجام را تصویب میکند یا گزارش میدهد
بروجردی مجلس یا برجام را تصویب میکند یا گزارش میدهد خبرگزاری پانا رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت ریشههای و پایههای دانش هستهای در ایران برمبنای توافق قویتر خواهد شد ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۸ مرداد ساعت 19 02 به گزارش پانا علاءالدین بروجردی امروز در جدولت به مجلس اعتماد کند / لزوم بررسی برجام در پارلمان
حقیقت پور در گفتگو با مهر دولت به مجلس اعتماد کند لزوم بررسی برجام در پارلمان شناسهٔ خبر 2885236 - دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۷ سیاست > مجلس نائیب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر لزوم بررسی برجام در مجلس گفت اگر دولت نترسد و به مجلس اعتماد کند نتیجه201 نماینده: دولت لایحه برجام را تقدیم مجلس کند
۲۰۱ نفر از نمایندگان مجلس در بیانیه ای اعلام کردند شروع اجرای توافقنامه به صورت موقت یا دائم یا الزامی قبل از تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان وجاهت قانونی ندارد به گزارش فارس 201 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز یکشنبه پارلمان بیانیه ای را امضا کردند کهخاتمی: مجلس خبرگان در «برجام» ورود نمیکند
خاتمی مجلس خبرگان در برجام ورود نمیکندتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶ ۱۹ عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری گفت این مجلس به مساله برنامه جامع اقدام مشترک «برجام» ورود پیدا نمی کند آیت الله سید احمد خاتمی در پایان گردهمایی فعالان امور مساجد در شهرکرد دواقعیت های جامعه در برداشت از مذاکرات، قابل تغییر است/ مجلس به دور از رفتارهای سبک جناحی، برجام را کارشناسی کن
گروه بین الملل - با دقت در بیان و رفتار رهبری معظم انقلاب اسلامی به نیکی می توان دریافت که ایشان تصمیم گرفته اند که فعلا نظری بر تایید یا رد نداشته باشند و با تاکید بر انجام کار کارشناسی و دقت در میزان منافع و مضرات برجام و قطعنامه چگونگی انجام وظیفه ساختارهای حقوقی مرتبط هم چونخاتمی: مجلس خبرگان در «برجام» ورود نمیکند |اخبار ایران و جهان
خاتمی مجلس خبرگان در برجام ورود نمیکند عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری گفت این مجلس به مساله برنامه جامع اقدام مشترک برجام ورود پیدا نمی کند کد خبر ۵۲۵۴۴۰ تاریخ انتشار ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۷ - 19 August 2015 عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری گفت این مجلس به مساله برنامهکدخدایی: تفاهمنامهای که تعهدآور باشد باید مسیر قانونی را در مجلس طی کند/ برجام متفاوت از قطعنامه ۵۹۸ است
کدخدایی تفاهمنامهای که تعهدآور باشد باید مسیر قانونی را در مجلس طی کند برجام متفاوت از قطعنامه ۵۹۸ استعضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران درباره مقایسه برجام با قطعنامه ۵۹۸ تاکید کرد برنامه جامع اقدام مشترک تفاوت عمدهای با قطعنامه ۵۹۸ دارد به گزارش گروه فضخاتمی:مجلس خبرگان در مساله برجام ورود پیدا نمی کند
خاتمی مجلس خبرگان در مساله برجام ورود پیدا نمی کند سیاست > احزاب و شخصیتها - ایرنا نوشت عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری گفت این مجلس به مساله برنامه جامع اقدام مشترک برجام ورود پیدا نمی کند آیت الله سید احمد خاتمی در پایان گردهمایی فعالان امور مساجد در شهرکرد در-
گوناگون
پربازدیدترینها