واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مرداد ۱۳۹۴ (۰:۲۴ق.ظ)
ابتلا به سرطان با استفاده بي رويه از روغن سرخ کرده موج- گير کردن غذا در معده و احساس سنگيني معده، استفراغ بعد از غذا خوردن و مشکلات در بلع غذا و انسداد دستگاه گوارش نيز ميتواند از ديگر نشانههاي بروز سرطان معده باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، مهمترين علامت سرطان معده بياشتهايي و خونريزي دستگاه گوارش است. کاظم انوري گفت: سرطان معده شايعترين سرطان در کشور و از جمله سرطانهايي است که در کشورهاي غربي شيوع چنداني ندارد. عوامل ژنتيکي، عوامل محيطي مثل تغذيه و نحوه نگهداري غذاها، آلودگي آب و مصرف غذاهاي کنسرو شده، تاريخ گذشته، غذاهاي سرخشده و غذاي فوري احتمال ابتلا به سرطان معده را افزايش ميدهد.
وي ادامه داد: استفاده مکرر از روغنهاي سرخکردني در طبخ غذاها که متأسفانه در ساندويچفروشيها اين موضوع بهوفور مشاهده ميشود، شانس ابتلا به سرطان معده را دوچندان ميکند.
علايم سرطان معده
دانشيار دانشگاه علوم پزشکي مشهد بيان کرد: مهمترين علامت سرطان معده بياشتهايي و خونريزي دستگاه گوارش است.
همچنين گيرکردن غذا در معده و احساس سنگيني معده، استفراغ بعد از غذا خوردن و مشکلات در بلع غذا و انسداد دستگاه گوارش نيز ميتواند از ديگر علائم بروز سرطان معده باشد.
وي توضيح داد: از آنجا که علايم اين بيماري در مواردي مشابه بيماريهاي ديگر است فرد با مشاهده علائم نبايد احساس ترس و نگراني کند اما بايد اين علائم را جدي بگيرد و اگر فرد بهصورت مکرر با اين علائم مواجه شد بايد فوراً براي معاينه به پزشک مراجعه کند و در صورت تشخيص سرطان مورد معالجه و درمان قرار بگيرد.
سن ابتلا به سرطان معده
انوري در خصوص سن ابتلا به سرطان معده گفت: اين نوع سرطان بيشتر در افراد مسن و ميانسال مشاهده ميشود و شيوع اين بيماري در زير 20 سال بسيار کم است و عمدتاً اين بيماري در مردان بيشتر از زنان بروز ميکند.
وي در مورد پيشگيري سرطان معده به مردم توصيه کرد: مراقبت در مصرف آب غيرسالم، استفاده نکردن از غذاهاي تاريخ گذشته و استفاده کردن از غذاهاي آب پز ميتواند درصد ابتلا به اين بيماري را کاهش دهد.
وي توضيح داد: تعادل در وعدههاي غذايي افراد بسيار حائز اهميت است، بهطوريکه نبايد بهطور مستمر از غذاهاي سرخشده و غذاي فوري استفاده کرد و از غذاهاي آب پز نيز استفاده شود.
دانشيار دانشگاه علوم پزشکي مشهد در خصوص روشهاي درمان سرطان معده گفت: اگر بيماري فرد در مراحل اوليه تشخيص داده شود و مورد درمان قرار بگيرد، احتمال بهبود فرد افزايش مييابد و اگر سرطان پيشرفت کرده باشد فرد براي درمان نيازمند عمل جراحي است و بعد از جراحي شيميدرماني انجام ميشود. درمان اين نوع سرطان معمولاً بين 6 تا 8 ماه طول ميکشد.
کاظم انوري در پايان عنوان کرد: ورزش کردن باعث کاهش ابتلا به انواع سرطانها ميشود و تحقيقات انجامشده در اين زمينه نشان ميدهد افراد ورزشکار از روحيه بالاتري برخوردارند و ورزش، باعث کنترل و کاهش وزن ميشود که اين عوامل تأثير بسيار مثبتي بر روي کاهش ابتلا به انواع سرطانها دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]