واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آیت الله هاشمی رفسنجانی: اسراییل و برخی کشورهای منطقه در توافق هسته ای کارشکنی می کنند
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به توافق هسته ای ایران و صف بندی گروه های مخالف و موافق در کشورهای غربی و به خصوص آمریکا، گفت: اسرائیل و بعضی از کشورهای منطقه نیز به خاطر نگرانی های خود از هر راهی برای کارشکنی اقدام می کنند.
به گزارش نامه نیوز، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی روز چهارشنبه در دیدار رضا حاکان تکین سفیر ترکیه در ایران مسؤولیت سفارت های دو کشور در تهران و استانبول را در شرایط حساس منطقه برای ایران و ترکیه مهم خواند.
وی اظهار داشت: خیلی مشهود است که دستهایی در کارند تا روابط دو کشور مخدوش شود.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام حمله های اخیر به کامیون ها و خطوط گاز را هشدار دهنده توصیف کرد و گفت: در این شرایط بعضی از رسانه های افراطی با اغراض نادرست ، باعث تحریک احساسات می شوند.
هاشمی رفسنجانی اضافه کرد: راه درست مقابله با این توطئه ها، رفت وآمدهای جدی مسؤولین دو کشور است تا مواظبت کنند که روابط قدیمی و ریشه دار ایران و ترکیه مخدوش نشود.
وی نقش ایران و ترکیه را در ایجاد ثبات منطقه ای و تداوم آن بسیار مؤثر دانست و گفت: الحمدلله زمینه های همکاری های دو کشور وسیع است که می توانیم همکاری های با دوامی داشته باشیم.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اتفاقات مربوط به انتخابات اخیر ترکیه و عدم تشکیل ائتلاف برای تشکیل دولت را نشانه خوبی ندانست و گفت: باید هوشیار باشید تا احزاب مهم ترکیه در اداره کشور جدّی باشند و مصالح ملی کشور در اولویت سیاست هایشان باشد.
هاشمی رفسنجانی با ابراز امیدواری برای عبور ترکیه از اوضاع فعلی، گفت: مواظب باشید که سموم این شرایط در جامعه شما رسوب نکند.
وی همزمانی این شرایط با تشدید پدیده شوم تروریسم در اطراف ترکیه را خطرناک توصیف کرد و گفت: بعید نیست که داعش در این مدت در ترکیه پناهگاه هایی برای خود درست کرده باشد.
هاشمی رفسنجانی مسایل فلسطین، عراق و سوریه را تأسف بار خواند و گفت: اگر ایران و ترکیه هماهنگ عمل کنند، می توانند در همه این کشورها تأثیرات مثبت داشته باشند.
وی رقابت ایران و ترکیه در مسایل منطقه ای را بی دلیل خواند و گفت: تجربه می گوید همکاری دو کشور باعث تقویت و تداوم امنیت داخلی دو کشور خواهد بود.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با طبیعی خواندن اختلاف نظر کشورها در مسایل، گفت: هنر دیپلماسی مقایسه نفع و ضررهای موضع گیری ها و ترجیح منافع و مصالح پایدار بر موضوعات زودگذر است.
هاشمی رفسنجانی در خصوص دلخوری های سیاسی اخیر، با تأکید بر اینکه «خودسرها نباید سیاست های رسمی دو کشور را مخدوش کنند»، گفت: علاجش آسان است که مسؤولان با رفت وآمدها و تأکید بر همکاری ها، سیاست رسمی دو کشور را تقویت کنند.
وی همکاری سابق ایران، ترکیه و سوریه برای مهار زیاده خواهی حزب بعث در زمان صدام و تشکیل D8 از سوی اربکان را تجربه های بسیار موفق توصیف کرد و گفت: در این شرایط هم می توان با همان دلیل و منطق سیاسی همکاری ها را گسترش داد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤال سفیر ترکیه که برنامه ایران در شرایط جدید پس از توافق برای همکاری با کشورهای منطقه و به ویژه عربستان چیست؟ گفت: ایران بارها اعلام کرده که در فضای احترام متقابل ، خواستار گسترش روابط ، مخصوصاً با کشورهای مسلمان و به ویژه همسایگان است و درعمل هم ثابت کردیم هیچ مزاحمتی برای کشورهای منطقه نداریم و کشورها نباید فریب القائات صهیونیست ها را بخورند.
رضا حاکان تکین نیز در این دیدار با بیان این نکته به آیت الله هاشمی رفسنجانی که نامتان در تاریخ ایران به عنوان یک عالم دینی آگاه به مسایل روز جاودان است، گفت: برای من و هر سفیری افتخار است که در دوره کاری خویش، با جناب عالی دیدار کنیم و برای چگونگی انجام کارها راهنمایی بگیریم.
سفیر ترکیه به سفر رئیس جمهور کشور متبوع خود به ایران در فروردین 94 اشاره کرد و گفت: خیلی تمایل داشتند که با حضرت عالی دیدار کنند، چون یکی از رهبران شناخته شده در ترکیه هستید که احترام زیادی دارید، اما اوضاع داخلی و اتفاقات در کشورهای عراق و سوریه ، برنامه هایشان را فشرده کرد و این توفیق از ایشان سلب شد.
وی با تأکید بر ضرورت همکاری ایران و ترکیه برای جلوگیری از گسترش ناامنی های منطقه، گفت: طبیعی است که در تمام موضوعات تفاوت دیدگاه داشته باشیم، اما رایزنی کشورها و قدرت های بزرگ در مسایل منطقه ای مهم است که در غیر این صورت راه را برای حضور و دخالت نیروهای خارجی باز می کنیم.
رضا حاکان تکین مخالفت های ترکیه با سیاست های انزوای ایران را دلیلی بر اهمیت جایگاه جمهوری اسلامی برشمرد و گفت: به خاطر توافق هسته ای خیلی خوشحالیم و امیدواریم تمام تحریم ها برداشته شود.
سفیر ترکیه حصول توافق را ابتدای نقش آفرینی ایران در مسایل منطقه ای و بین المللی توصیف کرد و گفت: اصلی ترین نیاز فعلی کشورهای منطقه ساختن اعتماد سابق است که به عللی از بین رفت و معتقدیم بدبینی های متقابل ایران و بعضی از کشورهای منطقه با گفت وگو حل می شود.
وی اوضاع سوریه را یکی از عوامل مهم گسترش نا امنی در منطقه دانست و گفت: اتفاقات سه چهار سال گذشته در عراق و سوریه به خاطر 1200 کیلومتر مرز مشترک با آن دو کشور، بر روابط ما با دیگر کشورهاو حتی درامنیت داخلی ترکیه تأثیر گذار بود.
سفیر ترکیه با ابراز گلایه از تحریک رسانه ای بعضی از افراد در دو کشور برای القای اختلاف بین ایران و ترکیه ،مخصوصاً در موضوع داعش، گفت: حمایت یک اقلیت محدود و تندرو از تروریست های داعش نباید به همه مردم تسرّی یابد، چون ایران و ترکیه بارها به طور رسمی اعلام کرده اند که از جنایات داعش متنفر هستند.
وی با تأکید بر تداوم مبارزه با همه گروه های تروریستی و به ویژه داعش، به اوضاع داخلی کشور خویش اشاره کرد و گفت: در شرایطی که نخست وزیر نتوانست برای تشکیل کابینه ائتلاف درست نماید ، براساس قانون اساسی ، رئیس جمهور باید اجازه تشکیل دولت را به دبیر کل یک حزب دیگر بدهد و یا انتخابات زودرس خواهیم داشت.
سفیر ترکیه با تأکید مجدد بر اولویت تداوم و گسترش روابط با ایران گفت: این امر فقط سیاست حزب عدالت و توسعه نیست، بلکه سیاست اصولی نظام ترکیه است که براساس روابط تاریخی دو ملت شکل گرفته است.
منبع: ایرنا
۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]