واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۳۱ب.ظ)
تشريح فعاليتهاي وزارت بهداشت براي توانمندسازي بهداشتي حاشيهنشينان موج - قائممقام معاون بهداشت وزير بهداشت درمان و آموزش پزشکي رسيدگي به وضعيت زنان ويژه، معتادان و مبارزه با خشونت را از اهم برنامههاي اين وزارت براي توانمندسازي بهداشتي ساکنان مناطق حاشيهاي کشور دانست.
به گزارش خبرگزاري موج، ناصر کلانتري، قائممقام معاون بهداشت وزير بهداشت درمان و آموزش پزشکي، در خصوص اقدامات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي در سکونتگاههاي غير رسمي و محلهها و بافتهاي ناکارآمد شهري اظهار کرد: از اولويتهاي وزارت بهداشت مقابله با بيماريهاي واگيردار مانند سل و HIV به دليل شيوع فراوان آنها در اين نوع مناطق در سطح دنياست.
قائممقام معاون بهداشت وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي ادامه داد: از ديگر مشکلات بهداشتي، رواني و اجتماعي در مناطق حاشيهاي زندگي معتادان، زنان ويژه، پناهندگان و مهاجران غيرقانوني، باندهاي تبهکاري سازمانيافته و... است که وزارت بهداشت براي هر دسته از اين نوع معضلات بهداشتي، رواني و اجتماعي برنامه مخصوصي دارد.
رئيس مرکز مديريت شبکه بهداشت و درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اشاره به اين که 10 ميليون نفر از جمعيت حاشيهاي شهرهاي کشور تحت پوشش وزارت بهداشت براي بررسي، مشاوره، پايش، مراقبت اوليه و درمان انواع بيماريها و رفتارهاي پرخطر قرار دارند، گفت: هر ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر از جمعيت حاشيهنشين ايران يک «پايگاه بهداشت» و هر ۲۵ تا ۵۰ هزار نفر از ساکنان اين مناطق به يک «مرکز سلامت جامعه» دسترسي دارند.
وي با بيان اين که کاردانها و کارشناسهاي پرستاري، مامايي، بهداشت محيط و خانواده، مبارزه با بيماري و... شاغل در وزارت بهداشت را به «کارشناس مراقبت سلامت خانواده» ارتقا دادهايم، تأکيد کرد: اين يک نفر مراقب سلامت خانواده، مسووليت رسيدگي به سه هزار نفر يا ۸۰۰ خانواده را بر عهده دارد.
مجري طرح رسيدگي به بهداشت مناطق حاشيهاي کشور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي خاطرنشان کرد: به طور کلي در سراسر کشور هزار و ۷۰۶ مراقب سلامت خانواده داريم که ۱۱۹ تن از آنها پزشک و دندانپزشک هستند. همچنين ۱۶۶ نفر روانشناس، ۱۱۶ کارشناس تغذيه و ۱۵۶ کارشناس بهداشت محيط اين پزشکان را همراهي ميکنند.
نماينده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در ستاد ملي بازآفريني پايدار شهري محورهاي مهم برنامه توانمندسازي بهداشتي ساکنان مناطق حاشيهاي کشور را «پيشگيري و کنترل آسيبهاي اجتماعي» با زيرمحورهاي خشونت، اعتياد، فرار از منزل، زنان ويژه، طلاق و رفتارهاي پرخطر، مراقب سلامت، کارشناس بهداشت روان با زيرمحورهاي پذيرش ارجاعات و مشاوره فردي ـ گروهي، کارشناس تغذيه و رژيم درماني، مراکز ويژه زنان آسيب ديده اجتماعي با زيرمحورهاي حرفهآموزي و توانمندسازي آنان، ايجاد اشتغال، مهدکودک و تغذيه رايگان، پيشگيري و کنترل اعتياد با زيرمحورهاي مشاوره ترک دخانيات و سوءمصرف مواد و اشتغال و پيشگيري و کنترل خشونت با زيرمحورهاي آموزش و آگاهيبخشي عمومي، آموزش و آگاهيبخشي خانوار و فردي و برگزاري جلسات مشاوره فردي و خانوادگي عنوان کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]