واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
تلاشيپوچبراياحياياحمدينژاد
روز نو : مدتی است در فضایمجازیخبری مربوط به دوسال قبل منتشر شده و کاربران اینترنتی نیز بدوناینکهمطالعهای سطحی رویمطلب داشته باشند، آن را بازنشرکرده وباذوقاینتیتررا میخواندندکه: «احمدینژاد، روحانی رابه مناظرهدعوتکرد.» این درحالی بود که اوایل رویکار آمدن روحانی، هنگامی کهدولتتدبیرشاهد خرابکاری هایمردان احمدینژادشدهبود، آمارها و انتقادهایی را علیهتیمبهاریمنتشرکرد ولیبا رویهانکار احمدینژاد مواجهشد.
در ادامه رئیسکابینههای نهمودهم که استاد فرافکنیوایجاد فضایکاذب رسانهای است، روحانی را به مناظرهاقتصادی دعوت کرد که شیخ مذاکره هم به این درخواست احمدینژاد اهمیتی نداد. حالسایتها و خبرگزاریهای نزدیک به احمدینژاد تلاشمیکنند برای بار دوم نمایشنامه مناظره بازتولید کنند تا شاید بتوانند سکانسهایفساد در دولتقبل را با همان شیوهاحمدینژاد که بازی با افکار عمومی است به حاشیه برانند.
همپالگانمرديبا كاپشنبهاري
دراینمیان هستند تیمهای رسانهای که با هدفی خاص و به دلیلزخمیکه از روحانی خوردند یا بهتر بگوییم به دلیلترساز باختن بیشتر قافیه در عالمسیاسی ایران تلاش میکنند به نوعی مدیریت افکار را در دست بگیرند و اذهان را به سمتی ببرند کهآنها میخواهند. از طرفی، عدهای دیگر که خاصیتوجودیآنها بیطرفیو تلاش برای احیایمنافعملت است، به دلیلآنکه بدنهای متاثر از افکار تندرو درآن مشغول به کار هستند؛ با سازمانآگهی هایاحمدینژاد همزبان شده و پورسانتی از این دستگاه عریضو طویلبگیرند در حال خدمت به اربابرسانهای خود هستند.
برای مثال باشگاه خبرنگاران جوانکه بعد از دو سال برای سرخطخبریکردن احمدینژاد این شایعه را بازسازی کرده و در خروجی خبرگزاریخود گذاشته است، نمونه بارز این رسانههاست.
باشگاهخبرنگاران،درراستایاحیایدولتبهار، با عبدالرضاداوری از نزدیکانمشایی نیز گفتو گویی داشته و در آن به اقدامات دولتروحانیحملهکرده است. داوری درباره علت شکایت دولتمردان گذشته از دولتمردان کنونی نیزتوضیح میدهد: «هدف این است که حق مطلب روشن شود. دولتیها مجموعهای از اتهامات را متوجه دولت قبل کردهاند. بر اساس قاعده «البینه علی المدعی» کسی که اتهامی را متوجه فردی میکند برای اتهامات خود باید دلایل، بینه و شاهد خود را ارائه دهد. آقای جهانگیری و بسیاری از دولتیها از جمله خود آقای روحانی مجموعهای از اتهامات را به دولت قبل متوجه کردهاند.» داوریکه خود از اهالیرسانه و از آشنایان به فضایحاکم برخبر است نیز بااشاره به اینکهخبر مناظره برای سال۹۲ است، اعلاممیکند: «آقای احمدینژاد در آذر سال ۹۲ و بعد از گزارش ۱۰۰روزه آقای روحانی درخواست مناظره کرده بودند چرا که معتقد بودند این گزارش مملو از کذب است و ایشان از زیر این مناظره فرار کردند.» درحالیکه این فرد نزدیک به احمدینژاد هم اعلام میکند که خبرمناظره برای سال۹۲ استولی باز ما شاهدآن هستیمکه این خبرگزاری مطلب را بهگونهایمنتشرمیکند که گویی احمدینژاد به تازگی درخواستمناظرهداده و روحانی رد کردهاست!
چراصداوسيما!؟
این تصمیمات و اقدامات، آن هم از جانب یک خبرگزاریکه مربوطبه صدا وسیماست، چندان دور از ذهن نیست چرا که حتی با عوضشدن رئیس اینسازمان باز هم شاهد بهکارگیری تصمیمات افراطگرایانه از جانب بدنه ایننهاد هستیم چرا که همگان به خاطر دارند در زمان ریاست ضرغامی بر رسانهملی، احمدینژاد چگونه قصد داشت هزاران متر زمین نمایشگاه بینالمللی را که وقفآستانقدسرضوی نیز بود بدون هیچضابطهای در آستانه انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۲ به صداو سیما ببخشد.
با این حال چندان دور از ذهن نیست که بخشیازشاکله صداوسیما که تفکرشان به احمدینژاد نزدیکاست و در بدنهاین رسانه مشغول به کار هستند، همچنان برای ادای دین به آن مرد بازهم دست به خوشخدمتیبزنند.
پيادهنظاماناحمدينژاد
البته صداوسیما در این عرصهتنها نیست و رسانههای دیگریهم کهدر ۸سالدولتاحمدینژاد از عنایات او بیبهره نبودند نیز جزو پیادهنظامان برای رجعت مرد بهاری هستند.
اینامپراطوری رسانهای گاهاخبارموثقو صحیح را در دستور کار خود قرار و در بیشتر اوقاتتراوشاتذهنی خود را به عنوان خبررسیده از یک منبعآگاه به خورد مخاطبان خود میدهند و در اغلب موارد نیز با همین روشتلاطمی در جامعهبه نفعخود ایجادمیکنند.
در همین راستا روز گذشته یکی دیگر از سایتهاییکه از تفکراحمدینژاد تغذیهمیکند، در خبری با تیتر: «احتمال دعوت از احمدینژادبه دستگاه قضایی» مینویسد: احتمال دارد رئیس جمهور سابق، برای ادای توضیحاتی به دستگاه قضایی دعوت شود.
خبریکه در ادامه نه لیدمناسبو دقیقیدارد و نه متن قابل اتکایی! تنها ادعایی را مطرح میکنند تا با ایجاد موج در جامعه بتوانند از آن به نفعخود استفاده کنند. سایتجهان که در دوراناحمدینژاد از سینهچاکان بهحسابمیآمد، در متنخبر خود بدون توضیحکاملی در رابطه با تیترخود مینویسد: «پس از بازداشت بقایی، معاون رئیسجمهور سابق و آغاز تحقیقات و بازجویی از وی، احتمالا قرار است محمود احمدینژاد برای پاسخ به سؤالات و ادای توضیحاتی به قوه قضاییه دعوت شود! گفته میشود برخی اعترافات بقایی، دلیل این دعوت است.»
اگرمنبراحمدینژاد، منبربود!
بیشکمیتوان دلیلاین تیترها و ادعاهایپوچاطرافیان و دوستداران احمدینژاد را آن هم در دورانی که یکبهیکاطرافیانشمتهم، مجرم و بازداشتمیشوند دستو پا زدن برای جلوگیری از نابودیآنها در افکار و اذهان ملت دانست.
آنها تلاشمیکنند تا به هر طریقممکن این ذهنیتی که مردم نسبتبه آنها پیدا کردهاند و اخبار منفیای که به دلیلفسادهای آنها در میان مردم منتشر میشود را از بین برده و جهتگیریافکار را به سمتیکه میخواهند، ببرند ولی اینگونه نمیشود و مردم ما همچنان پیگیر فسادهایی که در ۸سال دولت او رخ دادهستند و هیچخبر، شایعه و حتی واقعهای این تلخیها را از بین نخواهد برد.
این تلاشبیهوده نزدیکان احمدینژاد برایتغییر چهرهاو تشابهی به شعرمعروفشهریار دارد که در آن مناظرهای بین منبرودار صورتمیگیرد وشاعردراین زمینهمینویسد: «گفت اگر منبر تو منبر بود، کار مردم نمیکشید به دار!».
درگفتو گوي«قانون»با داريوش قنبري بررسيشد
تاكتيك تبليغاتي شكايت احمدينژاديها از ياران روحاني
چندهفتهاي است شاهد حركتهاي ياران احمدينژاد در رسانهها و بازنشر اخبار گذشته اين جريان هستيم. احمدي نژاديها كه بهخوبي از تاثير رسانه با خبر هستند اين روزها با استفاده از شبكههاي اجتماعي بازگشت خود را به مردم گوشزد ميكنند. اين روزها شاهد بازنشر درخواست برگزاري مناظره بين احمدي نژاد و روحاني هستيم، خبري كه به دو سال قبل بر ميگردد اما به بهانه طرح شكايتهاي سلسلهوار پخش مجدد درخواست مناظره شاخكهاي افكار عمومي را تكان داده است. يك فعال اصلاح طلب با اشاره به تلاشهاي مجدد احمدينژاد و يارانش براي بازگشت به صدر اخبار ميگويد: طرح شكايتهاي سلسله وار تيم و ياران احمدينژاد از مسئولان دولت روحاني استراتژيك جديد و انتخاباتي است. آنها دنبال اين هستند كه از گناهي كه برگردن دارند خود را مبرا كنند و به جاي اينكه پاسخگوي مديريت غلط و زيانبارشان به كشور باشند تلاش دارند مجدد به عرصه سياست برگردند. داريوش قنبري با بيان اينكه احمدنژاد به خوبي ميداند پايگاه اجتماعياش را از دست داده است به خبرنگار «قانون» ميگويد: از اين جهت تلاش ميكنند مجدد خود را در فضاي رسانهاي و سياسي مطرح كنند اما با اين موضعگيريها و تبليغات رسانهاي به جايي نخواهند رسيد. نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي بر اين باور است كه مردم با عملكرد اين دولت آشنا هستند و هشت سال حضور او در پاستور را تجربه كردند. وي ادامه ميدهد: مردم از نزديك ديدهاند كه دولت احمدينژاد فقط نمايش بود و در واقع نه تنها هيچ سودي براي كشور نداشت بلكه پس اتمام دوره رياست جمهوري، مشكلات فراواني براي كشور به ارث گذاشت. قنبري همچنين تاكيد ميكند كه دولت نهم و دهم با تبليغات، فضاسازي و به نوعي فاصله گرفتن از واقعيت و سير كردن در عالم تخيلات تلاش ميكرد وجهه خوبي از خود نشان دهد. قنبري اعتقاد دارد اين كارنامه براي همه مردم روشن و اثبات شده است.
خويجنگطلبانه احمدينژاد
وي همچنين بر اين باور است كه احمدينژاديها از سياست تنها اين مطلب را فهميده بودند كه بايد از رسانه و تبليغات استفاده كنند. در واقع آنها توانسته بودند با اين روش سياه را سفيد جلوه دهند. قنبري ميافزايد: احمدينژاد همراه تلاش كرد عملكرد كاذبي از خود نشان دهد اما وقتي دوران رياست جمهورياش به پايان رسيد، مردم ديدند كه حاصل هشت سال رياست او بر دولت فقر، فلاكت و تحريم بود. اين فعال اصلاحطلب به برخي اقدامات دولت نهم و دهم اشاره ميكند و ميگويد دولت سابق با اتخاذ سياستهاي نادرست در ديپلماسي كشور را به سمت جنگ تمام عيار هدايت كرده بود و اگر دولتي با رويكرد روحاني اداره امور را به دست نميگرفت اين روزها شاهد جنگ در كشور بوديم.
وي ادامه ميدهد: دولت نهم و دهم در عرصه سياست خارجي به سمت تنش آفريني و طرح مسائل و موضوعاتي حركت ميكرد كه منافع ملي را به خطر ميانداخت و تلاش داشت روابط با كشورهاي همسايه را به سمت بحران ببرد و رابطه با كشورهاي بزرگ و مطرح را بدتر كند. قنبري عملكرد دولت احمدينژاد در عرصه سياست داخلي را نيز بررسي ميكند و توضيح ميدهد: او تلاش داشت فضاي بسته و امنيتي را جايگزين فضاي سياسي مناسبي در كشور كند. آن دولت حقوق و آزادي شهروندي را به بهانههاي مختلف محدود كرد و در عرصه اقتصاد هم، تورم بيكاري و مفاسد اقتصادي را براي كشور به ارمغان آورد.
سرپوش بر مديريت غلط
نماينده سابق مردم ايلام در قوه مقننه تاكيد ميكند: بحثهايي كه اخيرا احمدينژاد مطرح ميكند براي سرپوش گذاشتن بر مفاسد اقتصادي دوران رياست جمهورياش است. پروندههاي مفاسد اقتصاد كه هر روز از دولت او رو ميشود، احمدي نژاد را مجبور كرده است كه به سمت موضع گيريها برود تا خود را مبرا كند. اين درست است كه خودش سهمي در مفاسد اقتصادي ندارد اما نميتواند از زير مسئوليت شانه خالي كند. مديريت نادرست او باعث شد كه مقامات كشور در اين دوران پايشان به فساد كشيده شود و مشكلاتي براي كشور ايجاد كند. احمدينژاد نسبت به اين مشكلات مسئول است و با موضعگيريها نميتواند خود را خلاص كند.
طرح مناظره از روي بيكاري!
وي با اشاره به طرح مجدد مناظره بين احمدينژاد و روحاني عنوان ميكند: احمدينژاد چند سال را با مناظره و دعوت به گفت و گو و تبليغات بر كشور حكمراني كرد كه سودي در بر نداشت. قطعا دولت روحاني وقت برگزاري چنين مناظرههايي را ندارد؛ اين دولت به دنبال رفع مشكلات باقي مانده از دولت گذشته و پياده كردن سيستمي براي جلوگيري از فساد اقتصادي در نظام اقتصادي كشور است. قنبري تاكيد ميكند كه احمدي نژاد از روي بيكاري تلاش دارد مناظرهاي براي خود فراهم كند تا مجدد در عرصه سياست حاضر شود. اما دولت روحاني چنين وقتي ندارد و قطعا اين فرصت را در اختيار احمدي نژاديها قرار نميدهد. وي به دولت سابق توصيه كرد تا به جاي روي آوردن به روشهاي گذشته براي مطرح كردن خود در عرصه سياست از رسانهها براي عذرخواهي به دليل اشتباهات مديريتي استفاده كنند. اين فعال سياسي اعتقاد دارد آنها با روشهاي گذشته نميتوانند پايگاه اجتماعي قابل قبولي براي خود ايجاد كنند.
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]